Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į apdovanojimus „Lietuvos garbė 2019“ juodu kilimu žengė šalies herojai ir garsenybės

Lietuvai minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną, jau tapo įprasta pagerbti tuos, kurių geri darbai ir žygdarbiai mūsų šalį verčia dar gražesne. Jau keturioliktą kartą surengtų nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ liudininkais tapo būrys garsių renginyje pasirodžiusių svečių.
Agnė Grudytė su vyru Sauliumi Sėjunu, Kšištofas Lavrinovičius su žmona Tatjana Lavrinovič, Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita Lavrinovič ir Ramūnas Rudokas su žmona Justina Rudoke
Agnė Grudytė su vyru Sauliumi Sėjunu, Kšištofas Lavrinovičius su žmona Tatjana Lavrinovič, Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita Lavrinovič ir Ramūnas Rudokas su žmona Justina Rudoke / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iškilminga „Lietuvos garbė 2019“ apdovanojimų ceremonija pirmadienio vakarą vyko Valdovų rūmuose. Apdovanojimų vakaras, kurio metu visas dėmesys skiriamas žmonėms, kurie savo kilniais darbais daro Lietuvą gražesnę ir geresnę, rengiamas jau keturioliktą kartą. Šįmet buvo pagerbti septyni gerais darbais sužibėję Lietuvos gyventojai.

Tiesa, širdį suvirpino ne tik jaudinančios herojų istorijos, bet ir mylimiausių šalies atlikėjų pasirodymai. Apdovanojimuose pirmą kartą nuskambėjo tenoro Merūno Vitulskio ir Jazzu duetas – jie atliko naują, dar niekur negrotą dainą, jaunosios kartos operos solistė Ieva Juozapaitytė sugiedojo „Tautišką giesmę“, kitokį skambesį įgavo „Raudoni vakarai“ atliekami grupės „Good Time Boys“, pasirodė ir scenos grandas Kastytis Kerbedis, Saulius Prūsaitis, Anturri su „Ąžuoliuko“ choru ir kitos žvaigždės.

Žiūrėkite galeriją:

Renginio vairas patikėtas laidos „Prieš srovę“ vedėjai Audrei Kudabienei, jos porininku turėjo tapti atlikėjas Marijonas Mikutavičius, tačiau dėl netikėtai užklupusios kvėpavimo takų ligos, jį pakeitė TV ir radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis.

„Tai sava, šilta šventė“, – sako Audrė. Artėjant iškilmingajam renginiui A.Kudabienė atskleidė, kad dabar kaip tik tas metas, kada ji „perkrato“ bei permąsto visus savo jausmus ir poelgius. „O kai jau sulaukiu, man patinka švęsti, pasakoti gražius dalykus ir džiaugtis, dalintis tuo jausmu su kitais“, – pasakoja ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos garbė 2019“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos garbė 2019“ svečiai

Esminis „Lietuvos garbės“ dėmuo – pasiaukojimas –, anot Audrės, tai akimirka, kada žmogus pamiršta save ir gyvena, dirba, rizikuoja dėl kito; tai – labai kuklių, tylių, bet labai gerų žmonių savybė. Apibūdinimų tokiems didvyriams vedėja žino ne vieną: „Tai nuostabūs, be galo šilti žmonės, šalia kurių pabuvusi gaunu įkvėpimo didžiuotis mūsų valstybe. Jie yra Lietuva”.

Pastebėti paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus, yra nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ tikslas. Kalbėjimas apie žmones, kurie nė nesusimąstydami gelbėja, aukojasi, ištiesia pagalbos ranką, neša kartu ir socialinę-moralinę misiją. Per daugiau nei dešimtmetį vykstančius kasmetinius apdovanojimus buvo pagerbta apie pusantro šimto didvyrių ir išdalinta apie 100 nominacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius