Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrė Linkevičienė į Lietuvą grįžo dėl dukters: interviu – apie Australijos ilgesį ir būsimus vaikus

Prieš daugiau nei dvejus metus į Australiją su vyru Linu išvykusi grupės „Queens of Roses“ narė Giedrė Linkevičienė po ilgo laiko ir vėl gyvena Lietuvoje. Ir į tėvynę šeima grįžo ne dėl pasaulinės pandemijos ar Australijos gaisrų, o dėl vasarį gimusios mažylės Junos. Kalbėdama su 15min apie motinystę, Giedrė pabrėžia, kad labiausiai norėjo šiais momentais pasidalinti su seneliais.
Giedrė Linkevičienė su dukra Juna
Giedrė Linkevičienė su dukra Juna / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neseniai Australijos saule galėję džiaugtis Linas ir Giedrė Linkevičiai dabar džiaugiasi visiškai kita šiluma – į jų gyvenimą atėjusia dukra Juna. Apie tai, kad laukiasi, Giedrė sužinojo praeitų metų vasarą, kai tik išvyko į Lietuvą švęsti savo gimtadienio. Visgi pora dar nebuvo tikra, kur norės auginti dukrą – Lietuvoje ar Australijoje.

„Paskui mes su vyru grįžome atgal į Australiją, mano mokslai kaip tik turėjo baigtis ties gimdymu. Ir aš turėjau galimybę iš karto gauti kitą vizą dar dviem metams. Todėl tuo metu mes labai pradėjome svarstyti, ar norim pas senelius vežti vaiką, kad šeima ir artimieji galėtų matyti tuos pirmus metus, ar imti dar kitą vizą.

Todėl turėjome labai ilgus apsvarstymus. Iš tikrųjų galvoju, kad sprendimui grįžti į Lietuvą įtakos nedarė nei virusai, nei jokios negandos ar gaisrai. Australija yra labai toli ir mums labai norėjosi šiuo momentu pasidalinti ir su artimaisiais“, – 15min apie savo apsisprendimą grįžti į Lietuvą pasakoja Giedrė bei priduria, kad tik išvykus poros rajone prasidėjo potvyniai ir jiems vienu ar kitu atveju būtų tekę evakuotis.

Nuotolinis darbas Lietuvoje ir Australijos ilgesys

Grįžusi į Lietuvą Giedrė tęsė studijas nuotoliniu būdu, o jau vasarį turėjo priduoti paskutinius magistro rašto darbus universitetui. Tuo metu Lino darbai taip pat nesustojo, jis dirbo nuotoliniu būdu.

„Kaip tik grįžau tuo metu, kai man buvo pats laikas eiti motinystės atostogų. Aš prie darbų kaip ir negrįžau, tiesiog baiginėjau savo mokslus, o dabar, kai mažylei jau trys mėnesiai, po truputį kažką pradedu veikti. Mano magistras buvo digital marketing, tai viskas, kas susiję su socialinių medijų, puslapių marketingu, tai yra darbas, kurį galėčiau daryti būdama namuose. Gavau labai lengvą vaiką, tai labai ties tuo pasisekė“, – džiaugiasi G.Linkevičienė.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Linkevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Linkevičienė

Anot jos, Juna labai daug miega, neverkia, todėl laiko darbui tikrai rastų. Vis dėlto oficialiai Giedrė niekur dirbti negali, nes yra motinystės atostogose, todėl pasirinko kitą būdą gilinti žinias: „Mokausi visokius kursus internete. Tai tokia mano veikla. Kol kas būnu su mažyle, o vyras dirba.“

Pasiteiravus Giedrės, ar nepasiilgsta Australijos, ji prisipažįsta, kad porai išvykus, jie suprato, kad pasaulis yra labai mažas, iš esmės ranka pasiekiamas. Ji sako, jog gyvenant Australijoje, atrodė, kad gali ir ten, ir ten nukeliauti, tačiau nėštumo metu pastebėjo, kad šeimos ir gimtinės trauka didesnė.

Akimirkos iš sutuoktinių gyvenimo Australijoje – galerijoje:

„Dabar visoms negandoms pasaulyje atsitikus, matom, kad ir tas pasaulis gali tuoj truputį sumažėti. Neaišku, kaip visos kelionės ir skrydžiai keisis, kaip žmonių įpročiai keisis. Tačiau jau žinau, kad vyras labai norėtų grįžti atgal, nes jam ten buvo įvairesnis laisvalaikis. Jis labai mėgsta žvejoti, ten turėjo galimybę ir ryklius gaudyti, visokias kitokias žuvis. Na, žodžiu, ten jis galėjo savo pomėgį išreikšti labiau. Nuvažiuoja, kokioje upėje pažvejoja. Jei pavyksta, pagauna. Tokiais laimikiais galėjo džiaugtis. Na, Australijoje šiaip ir orai kiti, galima gerai gyventi, bet ten tiesiog atrodo paprasčiau uždirbti pinigus negu čia. Dar nesame priėję aiškaus sprendimo, bet kol kas mums labai gerai ir Lietuvoje“, – šypteli Giedrė.

Moteris neslepia besidžiaugianti ir šiuo karantinu namuose, mat ir jo metu susiskambindavo su tėvais bei draugais vaizdo skambučiais. Todėl nenuostabu, kodėl jai šis laikotarpis priminė gyvenimą Australijoje.

Giedrė ir Linas Linkevičiai
Giedrė ir Linas Linkevičiai

„Aš sakiau, kad taip norėjau grįžti pas šeimą ir artimuosius, o dabar ir vėl kalbuosi kaip kadaise per atstumą. Tačiau dabar, kai viskas lengvėja ir oras gerėja, tikiuosi, kad visa situacija Lietuvoje pagerės iki galo ir galėsim vėl būriais susitikti su mylimais žmonėmis“, – nekantrauja G.Linkevičienė.

Giedrė pabrėžia, kad su seneliais Juną supažindinti spėjo – prieš pat karantiną susitiko po vieną kartą. Vienintelis Giedrės brolis dar nespėjo pamatyti mergaitės, tačiau, karantinui švelnėjant, planuoja susitikti ir su juo.

„Mano brolis dar nematė, nespėjo tada, o dabar planuojam kažkada ir su broliu susitikti. Seneliai vieną kartą pamatė, paskui užsidarėm ir labai griežtai laikėmės bent tą pusantro mėnesio. Dabar po truputį viskas laisvėja ir buvom vėl susitikę su seneliais. Mano mažylė dar ir prosenelę turi, tai ir ją pamatė. Žodžiu, jau gali pasidžiaugti po truputį. O kadangi mes visą laiką visi saugiai sėdėjom, tai dabar saugiai ir susitikę jaučiamės“, – šypsosi G.Linkevičienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Grupės „Queens of Roses“ narė Giedrė Linkevičienė susilaukė pirmagimės: suteikė retą vardą

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmas „Queens of Roses“ narės Giedrės mėnuo Australijoje: užpuolęs voras, iššūkiai ir Velykų stalas

Poros pasaulį apvertusi dukra Juna

Giedrės ir Lino gyvenimas šiais metais pasikeitė ne tik grįžus į Lietuvą, bet ir vasario 13 d. gimus dukrai Junai. Moteris prisimena, kad ne vienas pažįstamas gąsdino bemiegėmis naktimis, laukiančiais sunkumais, visišku dienotvarkės pakeitimu. Tačiau sutuoktiniai pamatė visai kitą vaizdą – su mažyle porai nekilo sunkumų.

„Sakyčiau, kad mums tikrai bent kol kas pasisekė su mažyle. Nežinau, iš kur ji tokia, bet turbūt per 3 mėnesius turėjau gal dvi, tris naktis, kai ji daug kartų keldavosi, o šiaip ji atsikelia gal vieną kartą arba iš viso naktį neatsikelia. Tai mano su vyru naktys yra ramios. Miegam gerai, kaip miegojome kadaise. Dienomis ji duoda daug džiaugsmo, tai sakyčiau, kad kol kas matau visokius gerus dalykus. O pasikeitė tai, kad daugiau namuose būnu, ramesnis ritmas, niekur nelekiu, nors ir mėgstu vis kur nors ištrūkti, kokių nors reikalų turėti. Viskas šiek tiek dabar sulėtėjo“, – pirmąsias dienas su Juna prisimena Giedrė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna

Iki karantino įvedimo šeima su Juna dar niekur nebuvo išvažiavę, pasak Giedrės, jau planavo visur važiuoti, lankyti bičiulius, šeimą, tačiau viskas užsidarė. Moteris juokauja, kad kol mažylė buvo maža, visi sėdėjo namie, o dabar ir visą Lietuvą kartu prijungė.

„Tikrai nevargstam, nesijaučiu nei pavargusi, nei nieko. Net laukiu, kada čia atsitiks tas vaiko sunkumas. Sakiau, gal paauglystėje reikės atsiprašyti ir duos ji mums, parodys velnių, kurių dar nerodo“, – juokiasi moteris ir akcentuoja, kad viskas kol kas vyksta labai organiškai.

Giedrė Linkevičienė su pirmagime Juna – 15min galerijoje:

Paklausus, ar jau su vyru Linu pasiskirstė, kuris keičia sauskelnes, kuris keliasi naktį, Giedrė tikina, kad abu daro tai, kas kam tuo metu papuola. Tačiau šiuo laikotarpiu, pasak moters, daugiausia laiko su dukra praleido ji.

„Mes jam bandom leisti dirbti, o aš būnu su mažyle. Aš kaip tik grįžus iš ligoninės labai norėjau viską vyrui parodyti, kaip aš darau, kad jis žinotų ir negalvotų, kad kažko nemoka. Tai jam kartais geriau išeina užmigdyti vaiką, jis viską moka pakeisti, padaryti, tai pas mus nėra, kad kažkas daro kažkokius darbus. Vienintelis darbas, kuris yra tik mano, tai pamaitinti mažylę, bet manau, kad jeigu pritraukti vyrui pienelio, tai galėčiau palikti ir ilgam. Šiaip tai ji gerietė, tėtį labai myli, būna su juo, tai to kažkokio darbų pasidalinimo aiškaus kaip ir nėra. Pas kurį laisvesnės rankos tuo metu, tas pabūna, tas pakeičia, tik va aš esu geriausias maistelis kol kas“, – juokiasi Giedrė.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Puzaraitė-Žvagulienė sūnui 3-ojo gimtadienio proga suorganizavo ištaigingą šventę: „Vaikams negaila“

Atsiradęs jautrumas bei planai susilaukti antro vaiko

Atlikėja prisipažįsta, kad nėštumo laikotarpiu turėjo labai daug baimių, skaitė apie nėštumą ir iš pradžių manė, kad vaiką augins labai steriliomis sąlygomis. Vis dėlto visos baimės išgaravo ir pora atsipalaidavo, kai tik gimė mažylė.

„Galvojau, kad vaiką auginsiu žiauriai steriliai, viskas bus tiesiog taip tvarkinga, kaip knygose rašoma. Tačiau atsirado atsipalaidavimas, nes ji gimė didelė. Na, beveik 5 kilogramų, tai man ji neatrodė gležna ir trapi, kad bijočiau. Man atrodo, kad jai ir susirgti sunkiau. Mes ją auginom ne šiltnamio sąlygomis, mes kažkaip nepersistengėm, ne visų taisyklių laikomės, kurių galvojau, kad laikysimės. Pasidarė paprastesnis požiūris“, – 15min atvirauja Giedrė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė su dukra Juna

Ji pasakoja, kad visais klausimais tapo žymiai jautresnė, anksčiau niekas nebūdavo labai graudu: „Jei ji užspringsta, aš galiu apsiverkti. Tapau jautresnė, bet anksčiau galvojau, kad būsiu griežtesnė ir turėsiu daugiau taisyklių. Tiesą sakant, galvojau, kad ir vyras turės daug taisyklių. Jis tokias mėgsta, bet irgi dabar atsipalaidavęs. Man sako, nestresuok, neskaityk nesąmonių, nes įsikali sau, kad jau serga, tačiau nieko pas ją iš tikrųjų nėra.“

Su jautrumu Giedrės gyvenime atsirado ne tik nerimas dėl dukros, bet ir dažnesnės ašaros, kurias sukelia gražiausi momentai su Juna. Moteris tikina, kad tokių akimirkų galėtų suskaičiuoti bene kiekvieną dieną.

„Paskutiniu metu ji nemažai pradėjo juoktis, tai turbūt kiekvieną kartą, kai vaikas išmoksta kažko naujo, tai yra gražiausias momentas to mėnesio. Ji kai juokiasi, man yra geriausias laikas dienoje. Labai jautrūs momentai man būna, kai vyras žaidžia su mažyle ar būna kartu ir ji turi tokį gilų žvilgsniuką. Jis ją paima ant rankų, jai ką nors dainuoja, supa ir ji taip žiūri pasirėmusi rankyte. Galima net apsiverkti. Tokių gražių momentų yra, bet kažkokį vieną sunku išsirinkti. Prisimenu, kai per pirmą juoką apsiverkiau, kai pirmą kartą nusišypsojo, irgi verkiau“, – šypsosi Giedrė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrė Linkevičienė

15min pasiteiravus, ar toks džiaugsmas namie nepaskatina pagalvoti ir apie antrą vaiką, Giedrė juokaudama sako, kad viena teta jai yra sakiusi, jog pirmas vaikas gimsta iš meilės, o antras iš reikalo. Ir nors iš pradžių moteris juokėsi, tačiau vėliau tikina supratusi tetos mintį.

„Aš pasijuokiau tada iš tokio pasakymo, bet paskui supratau, ką ji tuo norėjo pasakyti. Tikriausiai kol mažylė yra maža, norisi visą meilę ir dėmesį atiduoti tik jai. Ir dabar atrodo, kad tikrai per anksti. Mes mąstom apie antrą vaiką, bet kol kas apie jį galvojam tik tiek, kad būtų nesąžininga mažylės atveju turėti tik vieną vaikutį. Mes ir patys turim ir brolių, ir seserų su vyru ir suprantam, kaip smagu yra nebūti vienturčiu vaiku. Tai faktas, kad planuose kažkur jis yra, bet dar ne dabar, tačiau labai norim ir tikrai tiek dėl mūsų pačių, tiek dėl mažylės“, – šypsosi G.Linkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius