Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio mados vakarą rinkosi stilingi svečiai

Šeštadienio vakarą dizainerių Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio duetas gerbėjus pakvietė į mados vakarą. Industrinėje sostinės erdvėje jie rengia įsimintiną šou: 2018-2019 metų Prêt-à-Porter rudens ir žiemos kolekcijų pristatymą.
Mados vakaro svečiai
Mados vakaro svečiai / 15min.lt nuotr.

Kiekvienais metais Lilija ir Egidijus naujausias kolekcijas pristato vis kitaip ir vis kitoje vietoje: madų šou jau vyko rotušėje, teatre, rūmuose, automobilių salone. „Visa tai tam, kad nebūtų nuobodu mums ir publikai“, – sako kūrėjų duetas.

Šį kartą – ne išimtis. Savo kolekcijoms pristatyti jie pasirinko modernią, industrinę erdvę – loftą Vilniuje. Čia susirinko madą ir šių dizainerių kūrybą mylintys svečiai.

Tarp jų buvo galima sutikti ir žinomų žmonių, renginio nepraleido kultūros, verslo ir pramogų pasaulio atstovai.

„Seniai ieškojome minimalistinės, niujorkietiško stiliaus erdvės, su kuo mažiau pompastikos, kad susirinkę dėmesį kreiptų ne į juos supančią aplinką, o į mūsų kuriamą madą“, – dar anksčiau sakė Lilija ir Egidijus.

15min paklausė svečių – ar daug lietuvių kūrėjų drabužių šie turi savo spintoje?

Į šventinį vakarą mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė atvyko vilkėdama L.Larionovos kurta suknele, kuri jau atrado vietą jos spintoje. „Dažnai akcentuoju, kad proginius drabužius reikia sugebėti dėvėti keletą kartų. Ypatingomis progoms visada renkuosi lietuvių dizainerių kurtus drabužius“, – 15min sakė ji.

Lietuvišką madą mėgstanti M.Palaikytė joje ypač vertina savitumą, o jei konkretus drabužis patinka – juo labiau norisi, kad jis būtų ne masinės produkcijos. „Man svarbiausia – kokybė ir originalumas. Lietuviškoje madoje – geri audiniai, kas yra kokybės sinonimas“, – kalbėjo ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė

Ne vieną L.Larionovos kurtą drabužį turi ir verslininkė Alesia Mačiulis. „Tiek su Lilija, tiek su Egidijumi draugaujame maždaug 8-erius metus. Man labai patinka jų stilius“, – kalbėjo ji.

Nemažą dalį A.Mačiulis spintoje užima mados namų „Femmes Fatales“ įkūrėjos Ellos Tatarinovos drabužiai – jie, kaip pati sako, sudaro apie 70 proc. spintos turinio. Taip pat – šviesaus atminimo Egidijus Sidaras, jis kūrė A.Mačiulis vestuvinę suknelę.

„Man patinka lietuvių kūryba. Kad ir Statkevičius – juo tiesiog negalima nesižavėti. Žinau, kas man tinka, patinka, žinau savo stilių ir visuomet atrandu sau tinkamus drabužius“, – 15min kalbėjo A.Mačiulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Alesia ir Romualdas Mačiuliai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Alesia ir Romualdas Mačiuliai

Ypatingoms progoms lietuvių kūrėjų drabužius renkasi ir verslininkė Rasa Arlauskienė, ypač vakarines ir kokteilines sukneles.

„Lietuvių dizaineriai yra tikri profesionalai, jie turi ilgametę patirtį, išsiskiria savo stiliumi. Mėgstu Egidijų Rainį, Liliją Larionovą, Agnę Kuzmickaitę, Ramunė Piekautaitė yra mano dievinama kūrėja, turiu daug jos drabužių“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, renkantis lietuvišką madą labai svarbu palaikyti ir lietuvių kūrėjus, tačiau neretai lietuvių kurti drabužiuose yra labai geras kainos ir kokybės santykis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Arlauskienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Arlauskienė

Kad svarbu palaikyti lietuvių kūrėjus, pripažįsta ir aktorė, laidų vedėja Jurgita Jurkutė. Ji sako taip pat turinti keletą mėgstamų kūrėjų drabužių. „Mėgstu rinktis tai, kas man tinka ir patinka. O kartais taip sutampa, kad tai yra lietuvių darbai. Man smagu, kad mes vieni kitus galime palaikyti“, – sakė ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurgita Jurkutė su vyru Ryčiu Širvaičiu
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurgita Jurkutė su vyru Ryčiu Širvaičiu

Mados renginyje buvo galima sutikti ir aktorių, kvepalų kūrėją Aistį Mickevičių. Panašiuose renginiuose jis – dažnas svečias. „Taip susiklostė, kad pažįstu daug mados žmonių. Visus juos labai palaikau. Tačiau labai retas Lietuvoje siūlo ką nors vyrams. Nors Lilija Larionova man yra keletą dalykų pasiuvusi – tai yra fantastiška dizainerė“, – 15min sakė jis.

Pasak jo, pasauliniame kontekste, lietuvių dizaineriai yra labai aukštame lygyje. Tačiau kadangi Lietuva yra nedidelė šalis, jos kūrėjai turi mažiau galimybių pasauliniu mastu pagarsėti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aistis Mickevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aistis Mickevičius

Savus kūrėjus vertina ir modelis, vizažistė Deimantė Kazėnaitė. „Tų kūrėjų su kiekviena diena vis daugėja, atsiranda naujų lietuviškų prekių ženklų, todėl daugiau jų atsiranda ir mano spintoje“, – kalbėjo ji.

Ji sako vertinanti kokybę, stilių, originalumą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deimantė Kazėnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deimantė Kazėnaitė

Dizainerių drabužiais žavisi ir verslinininkė, vizažistė Milita Daikerytė. Ypač, jei žino, kad artėja ypatinga proga – galimybei esant ji visuomet renkasi lietuvių kūrėjų darbus.

„Esu užimta, dažniausiai visko reikia čia ir dabar. Todėl dažniausiai tenka kreiptis į lietuvius. Nors manau, kad jie demonstruoja puikias tendencijas.

Kita vertus, apskritai nesu tas žmogus, kuris vaikosi madų ir garsių vardų, renkuosi tai, kas man patinka. O jei pasipuošiu kad ir viena kokia nors detale, kurta menininko, dizainerio – jau galiu atrodyti išskirtinai“ – kalbėjo M.Daikerytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Milita Daikerytė (dešinėje) su drauge
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Milita Daikerytė (dešinėje) su drauge

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius