-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į skandalingą P.Gražulio šokį sureagavo „Kangoo Jumps“ tinklas: atsiprašo LGBT, svarstys darbuotojų klausimą

Skandalingasis „Kangoo club Lietuva“ vaizdo įrašas pasiekė ir pagrindinį „Kangoo Jumps“ biurą Londone. Įmonės atstovai išreiškė atsiprašymą LGBTQ+ bendruomenei ir perdavė svarstysianti dėl darbuotojų, kurie prisidėjo prie homofobišku laikomo vaizdo įrašo kūrimo.
Petras Gražulis Klaipėdoje šoko pagal dainą „Kas nešokinės“
Petras Gražulis Klaipėdoje šoko pagal dainą „Kas nešokinės“ / Kangoo Jumps nuotr. ir stopkadras

Oficialus „Kangoo Jumps“ puslapis antradienį socialiniuose tinkluose išplatino pranešimą, kuriuo reaguojama į skandalą Lietuvoje sukėlusį vaizdo įrašą su Seimo nariu Petru Gražuliu, šokančiu su „Kangoo Jumps“ batais pagal necenzūrinę, homofobišką dainą.

„Siekiame viešai pareikšti, kad „RDM SA“, pagrindinė „Kangoo Jumps®“ prekės ženklo įmonė, netoleruoja neapykantos kalbos prieš bet kurią mažumos bendruomenę.

Dėl šios priežasties naujausią „KangooClub Lithuania“ paskelbtą vaizdo įrašą pasmerkėme ir pašalinome iš visų tarptautinių platformų.

P.Gražulio šokis (įraše girdima necenzūrinė leksika):

VIDEO: Seimo narys Petras Gražulis šoka pagal homofobišką dainą
VIDEO: Homofobiškas pasišokinėjimas su Petru Gražuliu (HD)

Deja, po paskelbimo asmeninių atsisiuntimų pašalinti neįmanoma, todėl laikui bėgant gali atsirasti kitų kopijų. „RDM SA“ didžiuojasi savo pasauline panašiai mąstančių fitneso specialistų ir entuziastų šeima. Nepriklausomai nuo jų seksualinių preferencijų, dirbame kartu ir didiname sąmoningumą visame pasaulyje.

Mūsų įmonė imasi neatidėliotinų veiksmų, pašalindama visų, dalyvavusių kuriant šį žiaurų vaizdo įrašą, teisę atstovauti mums.

Kangoo Jumps nuotr./Petras Gražulis Klaipėdoje šoko pagal dainą „Kas nešokinės“
Kangoo Jumps nuotr./Petras Gražulis Klaipėdoje šoko pagal dainą „Kas nešokinės“

Iš visos širdies atsiprašome visų tų, kuriuos šis vaizdo įrašas paveikė tiek tiesiogiai, tiek netiesiogiai. Asmeniškai atsiprašome LGBTQIA+ bendruomenės. Negalime apibūdinti nusivylimo, kurį jaučiame dėl to, kad žmonės iš mūsų tinklo turėjo tokių nesveikų ketinimų skleisti savo paslėptas intencijas“, – oficialiame pareiškime rašė įmonė.

A formal statement from Mika Naville, Owner & CEO of RDM SA - parent company of the brand Kangoo Jumps

Posted by Kangoo Jumps on 2021 m. balandžio 13 d., antradienis

Jos atstovai taip pat pridūrė, kad tikisi, jog už neapykantos kalbą atsakingi asmenys Lietuvoje bus nubausti.

Pakeitė nuomonę

15min primena, kad šią įmonę Lietuvoje reprezentuojanti įmonė pirmadienį žiniasklaidai išplatino pranešimą spaudai su kontroversiškuoju vaizdo įrašu.

Įmonės atstovų laiške buvo rašoma ne tik apie dabartinę sporto institucijų padėtį Lietuvoje, bet ir apie Seimo aktualijas, diskusijas apie LGBT.

„Esame pasipiktinę vykstančiais procesais Seime – registruojamais projektais, kai šiuo metu dėmesys sutelkiamas į kišimąsi į vaikų auklėjimą taip, kaip jį supranta homoseksualai, kitaminčių persekiojimą, griežtus draudimus reikšti savo nuomonę, narkotinių medžiagų legalizavimą ar net svarstymus, kaip suteikti leidimą keisti vaikų lytis. Ar tai normalu?“ – pranešime spaudai klausė „Kangoo Club Lietuva“ atstovai.

Šalia prisegtame vaizdo įraše – ne ką mažiau kontroversiška informacija: nufilmuota, kaip įmonės gaminamais batais apsiavęs Seimo narys Petras Gražulis Klaipėdos centre su dar 4-iais kitais vyrais strikinėja pagal necenzūrinę dainą, kurioje skamba žodžiai „kas nešokinės, tas p*daras“.

Vaizdo klipas užkliuvo ir Lietuvos policijai dėl galimo karantino apribojimų nesilaikymo, ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijai dėl galimų P.Gražulio sąsajų su produkto reklama.

Panašu, kad į pirmadienio vakaro pusę ir patys įmonės atstovai Lietuvoje dėl vaizdo įrašo buvo persigalvoję – iš visų platformų jį pašalino kartu su pranešimu spaudai.

Netrukus jie socialiniuose tinkluose pasidalijo atsiprašymu, kuriame teigiama, kad prekės ženklo tikslas „nebuvo įžeisti ar kitaip sumenkinti asmenų grupių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius