Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ieva Daugirdaitė „Mados infekcijai“ modelius rinkosi pagal vieną svarbų kriterijų

Saulėtą šeštadienį vyko grandiozinė „Mados infekcijos“ modelių atranka, kurioje driekėsi festivalio podiumu žygiuoti pasiryžusių vaikinų ir merginų eilės. Prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ nutiestu raudonuoju „Infekcijos kastingo“ kilimu visą dieną žingsniavo šimtai kandidatų, iš kurių per 300 balandžio 13–14 dienomis pamatysime ant didžiojo festivalio podiumo.
„Infekcijos kastingas“
„Infekcijos kastingas“ / Tautvydo Stuko nuotr.

Vienas modelis į atranką tikriausiai keliavo iš toli ir labai skubėjo – dizaineriams jis pasirodė su lagaminu.

Atrankoje modelių ieškojo ne tik „Mados infekcijos“ dizaineriai, bet ir svarbiausios Lietuvos modelių agentūros: „Image Group“, „Baltic Model Management“, „RUTA model management“, „First Face model“, „Modilinos model management“, „Supermodels“, „Major Amber Models“. Podiumą stebėjo ir aktorių agentūra „Editos kastingas“.

Savo pasirodymo laukiantiems modeliams ir prekybos centro lankytojams nuobodžiauti neleido ryškus atlikėjo Alen Chicco pasirodymas – stebint miniai žiūrovų jis ryžosi susikurti ekstravagantišką makiažą. Tokį iššūkį jam metė „Mados infekcijos“ modelių makiažu kasmet besirūpinantys „Avon“ meistrai.

Tautvydo Stuko nuotr. / Ieva Daugirdaitė
Tautvydo Stuko nuotr. / Ieva Daugirdaitė
Tautvydo Stuko nuotr. / Renata Mikailionytė ir Alenas Chicco
Tautvydo Stuko nuotr. / Renata Mikailionytė ir Alenas Chicco

Užkrečiantis pasitikėjimas savimi

„Infekcijos kastinge“ kasmet vis drąsiau ant podiumo žengia ir tie, kurie nebūtinai atitinka stereotipinius grožio standartus. Tokia tendencija rodo, kad žmonės darosi laisvesni, drąsesni, jie nebijo savęs parodyti ir tai daro su įtaigia energija.

„Kiekvienais metais „Infekcijos kastinge“ pasisemiu gerų emocijų. Smagu sutikti matytus veidus – „Mados infekcija“ turi gausų būrį kasmet dalyvaujančių modelių, kaskart maloniai nustebina ir nauji atradimai. Žaviuosi jaunosios kartos drąsa, kaip jie ruošiasi ir pasitiki savo jėgomis – tokia atmosfera įkvepia“, – sakė atrankai vadovavusi festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Tautvydo Stuko nuotr. / „Infekcijos kastingas“
Tautvydo Stuko nuotr. / „Infekcijos kastingas“

Podiumas laukia unikalių asmenybių

Savo kolekcijų pristatymus „Mados infekcijos“ podiumui ruošiantys dizaineriai kasmet tikisi rasti originalių, autentiško žavesio modelių.

Dizainerė Ieva Daugirdaitė dairėsi aukštų merginų natūraliais, nedažytais, bet nebūtinai ilgais plaukais. „Šiemet man buvo svarbūs modelių plaukai – tiesūs, garbanoti arba labai trumpi – svarbiausia, kad nebūtų dažyti“, – kriterijus, pagal kuriuos renkasi modelius savo kolekcijoms, pristatė I.Daugirdaitė.

Tautvydo Stuko nuotr. / „Infekcijos kastingas“
Tautvydo Stuko nuotr. / „Infekcijos kastingas“

„Mados infekcijos“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė, festivalyje kasmet pristatanti savo naujausią kūrybą, dažnai išsiskiria iš kitų kūrėjų tuo, kaip ji renkasi savo modelius. Paklausta, kokius reikalavimus kėlė šiemet, ji rėžė tiesiai: „Ieškojau žmonių, kurie nebūtų visiški besmegeniai. Radau.“

„Nesvarbu, kokio gymio, kokios spalvos ar ūgio. Nesvarbu ir plaukai – ilgi, trumpi, jokių plaukų – mūsų pasirinkimas priklausė nuo to, kaip žmogus jaučiasi ant podiumo, kokią energiją spinduliuoja“, – savo lūkesčius pristatė dizaineris Thomas Bara, kuris „Mados infekcijoje“ šiemet dalyvauja kartu su lėtosios mados iniciatyva „Upcycled by LT“.

Atlikėjas Alen Chicco pademonstravo įspūdingą makiažo performansą

Šiemet specialus atrankos svečias – ekstravagantiškas atlikėjas Alen Chicco. Kosmetikos kompanija „Avon“, per atranką tradiciškai pristatanti naujausias pavasario makiažo tendencijas, šiemet metė atlikėjui iššūkį ir pakvietė makiažą susikurti pačiam. Saviraiškos drąsa garsėjantis Alen Chicco nedvejodamas sutiko ir rezultatą pademonstravo drąsiai pozuodamas fotografams.

„Makiažą sau kurti pradėjau visai neseniai – maždaug prieš metus, bet tai darau drąsiai. Tiksliai žinau, kokio rezultato noriu ir kaip jį pasiekti. Kai sulaukiau „Mados infekcijos“ pasiūlymo, abejonių nebuvo – kodėl gi ne? Truputį baiminausi, kad neužteks laiko, bet rezultatu esu patenkintas. Tiems, kurie ieško savito stiliaus, turiu patarimą – neieškokit. Įvaizdis pats jus susiras, jei tik būsite sau atviri“, – sakė Alenas Chicco.

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ vyks balandžio 13–14 dienomis Šiuolaikinio meno centre. Festivalio metu bus pristatyta 17 Lietuvos ir užsienio dizainerių kolekcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius