Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ignas Krupavičius. Iš lovos į tiesioginį eterį – per pusvalandį!

Jau ne vienerius metus Lietuvos televizijoje (LTV) dirbantis žurnalistas I. Krupavičius (29) sako, kad išmoko taip suplanuoti savo laiką, jog, atsikėlęs ryte, vos per 30 minučių iš apsimiegojusio vaikino virsta pasitempusiu laidos vedėju.
Ignas Krupavičius
Ignas Krupavičius / LRT nuotr.

Ignai, neseniai pradėjote dirbti projekte „Vunderkindai.lt“. Kaip manote, kodėl Jus nuolat kviečia filmuotis su mažaisiais laidų dalyviais?

Sunku pasakyti... Gal dėl to, kad su vaikais sutariu puikiai ir mums pavyksta rasti bendrą kalbą.

Koks didžiausias šio projekto privalumas?

Tai vienintelis projektas Lietuvoje, skirtas visai šeimai. Stengiamės pristatyti ne tik mažąjį talentą, bet ir pateikti informacijos apie aplinką, kurioje jis auga, tobulėja. Kalbiname ir tėvelius, domimės, kaip jie skatina savo atžalą, taip pat bendraujame su pedagogais. Mums labai svarbu apie būsimą talentą sužinoti viską.

Vaikai paprastai drąsesni už tėvelius. Jie be jokių užuolankų gali užduoti įvairiausių klausimų. Ar kartais nevargina perdėtas vaikų dėmesys?

Vaikai yra vaikai. Jie labai smalsūs ir drąsūs. Natūralu, kad vaikui reikia skirti šimtą kartų daugiau dėmesio nei suaugusiajam. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad dirbti su mažaisiais labai lengva. Tačiau tai yra sunki užduotis. Laidą „Vunderkindai.lt“ filmuojame net 12 valandų, todėl su vaikais stengiuosi bendrauti ir scenoje, ir užkulisiuose. Ko tik nepadarysi dėl gero rezultato (šypteli).

Ne vienerius metus vedate laidą „Labas rytas“. Buvę projekto vedėjai minėjo, kad šiame ryto šou sunku išdirbti ilgai, nes dėl ankstyvo kėlimosi neva pašlija sveikata. Kokia Jūsų patirtis?

Kol kas negalvoju palikti šio projekto. Sveikata nesiskundžiu, nesijaučiu išsisėmęs ir nemanau, kad savo vietą turėčiau užleisti kitam. Beje, nors ir neoficialiai, bet esu ilgiausiai dirbantis „Labo ryto“ vedėjas. Kalbant apie ankstyvą kėlimąsi, tai labai individualu. Man nesunku pabusti 5.30 val. ryto. Daug Lietuvos žmonių nubunda tokiu metu.

Laida prasideda 6 val. ryto. Vadinasi, Jums užtenka pusvalandžio tinkamai pasiruošti laidai?

Negaliu sau leisti ilgai vartytis lovoje. Kai suskamba žadintuvas, iš karto keliuosi. Duše užtrunku tiek, kiek kareiviai, – kelias minutes. Kadangi gyvenu netoli darbo, kelionė neužtrunka. Vasarą iki jo atminu dviračiu. Neužtrunku nei televizijos drabužinėje, nei grimo kambaryje. Kadangi esu vyras, mane papuošti eteriui nereikia daug laiko. O mano kolegė Guoda Pečiulytė užtrunka kiek ilgiau (šypteli).

Dalyvavote šokių projekte. Gal jėgas norėtumėte išbandyti dainų šou?

Panašius projektus vertinu skeptiškai. Vien dėl jų pobūdžio. Tiesa, vieną sykį man teko su kolegomis dainuoti viešai – per LTV naujojo sezono pristatymą. Nesinori kategoriškai sakyti, kad tai niekada nepasikartos, bet, prieš sutikdamas eiti į dainų projektą, labai gerai viską apsvarstyčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius