-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmantrus desertas „auksinio šefo“ neišgelbėjo

Laida „Iki pergalės! Virėjų kovos“ ir toliau laikosi naujųjų savo laidos principų – puoselėti ne tik gerą skonį, bet ir sveiką gyvenseną. Todėl šį kartą „sveikuoju“ ingredientu po varškės ir morkų buvo pasirinkti visiems puikiai žinomi grikiai.
Mantas Mozūra
Mantas Mozūra / TV3 nuotr.
Temos: 2 Kremas Desertai

Nors šis produktas laikomas tradiciniu studentų valgiu, šio sekmadienio „Iki pergalės! Virėjų kovos“ virtuvės virtuozai – „auksinis šefas“ Mantas Mozūra ir jo senas virtuvės draugas Vladas Judickis – stebino netradiciniu jų panaudojimu – komisijos narius bandė papirkti grikių desertais ir karštu grikių patiekalu, rašoma TV3 pranešime spaudai.

Nors Manto grikių kremas šokolade ir paliko komisijai didelį įspūdį, vis dėlto klasikinis Vlado „Velingtono kepsnys“ juos sužavėjo labiau. „Auksinis šefas“ Mantas Mozūra jau antrą kartą turėjo pripažinti jam iššūkį metusio virėjo pranašumą. Vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą turinčiam Mantui šįkart akivaizdžiai pritrūko laiko. Nors komisija geriau įvertino Vlado meistriškumą, šis neslepia, kad šeimoje gamina jo žmona.

„Kaip batsiuvys be batų, taip aš virėjas be noro gaminti namie. Be to, namie neturime indaplovės, o kai imuosi ką nors rimtai gaminti, lieka labai daug nešvarių indų“, – šypsojosi 10 metų virtuvėje besisukantis šefas.

Grikiai jaunystės prisiminimus sukėlė beveik visiems laidos dalyviams. Mantui talkinusi TV3 laidoje „Nerealieji. Lietuvos šeimų lyga“ kūrybingosios mamos vaidmenį atliekanti Laima Tamulytė juokavo, kad grikiai jai labiausiai primena studentiškus laikus, kai juos valgydavo su vadinama „tušonke“. Patiekalus iš grikių jaunystėje gamindavo ir buvęs „Keistuolių teatro“ aktorius Robertas Aleksaitis, dabar turėjęs atlikti komisijos nario „vaidmenį“.

„Būdami jau aktoriai išvažiavom į Marijampolę ir su kolega neturėjome ką valgyti. Išsivirėm ryžių, grikių, juos sumaišėm, padarėm tokius paplotėlius. Įdėjom kiaušinių, medaus, paskrudinom orkaitėje ir išėjo toks avangardinis patiekalas“, – savo jaunystės atradimais dalinasi aktorius.

Vlado „Velingtono kepsnį“ artimiausią savaitgalį ketina išbandyti ir „Iki pergalės! Virėjų kovos“ komisijos pirmininkas Darius Katinas. Rūsčiojo komisijos pirmininko vardą gavęs D. Katinas kiekvieną savaitgalį meta iššūkį sau, kai bando pats pagaminti laidos dalyvių patiekalus ir pateikia juos artimiausių draugų teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius