Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Internautus papiktino kaukės už 64 eurus, jas reklamavęs V.Zizas rėžė: „Su pardavėju bendrauju per kosmosą“

Plintant koronavirusui, o penktadienį pirmą atvejį patvirtinus ir Lietuvoje, dalis žmonių pasidavė panikai – puolė įsigyti maisto produktų atsargų, masiškai ėmė pirkti medicinines kaukes, kurių jau vargiai rasi šalies vaistinėse. Šia situacija pasinaudojo ir norintys užsidirbti. Žurnalistui Andriui Tapinui pasidalijus tuo, kad kaukės pardavinėjamos už 64 eurus, o jas įsigyti dar kviečia ir didelį sekėjų būrį turintis asmuo, tai papiktino internautus.
Vadimas Zizas, jo įrašas ir Andrius Tapinas
Vadimas Zizas, jo įrašas ir Andrius Tapinas / Asmeninio albumo, feisbuko ir 15min nuotr.

Visos naujienos apie koronavirusą – specialiame 15min polapyje.

Penktadienį ryte verslininkas ir motyvatorius Vadimas Zizas savo puslapyje feisbuke pasidalijo nuoroda svetainės, kurioje siūloma įsigyti medicininių kaukių.

„Žinau, kad nemažai žmonių dabar yra aktyviose medicininių kaukių paieškose. Mano bičiulis turi keletą tūkstančių kaukių Lietuvoje. Griebkit!“ – įsigyti 50 vnt. už 64 eurus kvietė V.Zizas.

Feisbuko nuotr./Vadimas Zizas siūlė įsigyti medicininių kaukė
Feisbuko nuotr./Vadimas Zizas siūlė įsigyti medicininių kaukė

Šis įrašas sukėlė pasipiktinimą, kurio Vadimas, regis, nesitikėjo. Nemaža dalis sekėjų nusivylė šiuo V.Zizo pasiūlymu – teigė daugiau jo nebeseksiantys, o tokį elgesį pavadino apgailėtinu būdu pasipelnyti.

Tai nepraslydo ir pro žurnalisto Andriaus Tapino akis. Feisbuke jis pasidalijo įrašu, kritikuojančiu tiek V.Zizą, tiek kaukių pardavėją.

„Kažkaip mūsų influenceriai staigiai virsta išsigimenceriais.

Štai toks sėkmės mokytojas Vadimas Zizas nutaisęs neutralų snukutį tarpininkauja padėdamas savo bičiuliui-verslininkui pardavinėti medicinines kaukes.

Tas bičiulis verslininkas, kuris kaukes išsigandusiems žmonėms stumdė po 50 eurų, o ką tik pakėlė kainą iki 64 eurų, yra elementarus svolačius. Kaip ir influenceris.

Anksčiau rūstesnių krizių metais tokiems svolatūroms tvarką prižiūrintys žmonės darydavo greitą karo lauko teismą ir lygtinai neduodavo. Dabar taip nelabai galima, bet yra viešumas.

Žmonės, būkit protingi, nepanikuokit ir nekiškit savo pinigų svolačiams“, – rašė A.Tapinas.

Tiesa, netrukus po paskelbto žurnalisto įrašo internetinė nuoroda, kurioje prekiaujama kaukėmis už daugiau nei pusę šimto eurų, tapo nebeaktyvi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Tapinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Tapinas

V.Zizas tikina tenorėjęs padėti žmonėms

15min susisiekus su istorijoje minimu V.Zizu, šis patikino savo įraše nematantis nieko blogo – esą tesiekė pagelbėti žmonėms, norintiems įsigyti kaukių.

„Pasidalijau iš geros valios. Vieni ieško, sako, kad neranda vaistinėse, dar kažkur, o mano draugas pardavinėja – pagalvojau, kodėl gi ne? Tai kas ieškojo – prašau“, – 15min aiškino tarpininku tarp pardavėjo ir pirkėjų save įvardijęs Vadimas.

Pasiteiravus, ar nejaučia atsakomybės paviešinęs tokį reklaminį skelbimą, kuriuo galimai siekiama pasipelnyti iš patiklių žmonių, V.Zizas laikėsi savo pozicijos.

„Visiškai ne. Aš išsprendžiau žmonėms problemą. Kažkas ieškojo ir negalėjo niekur nusipirkti, tai pasiūliau variantą. Norit – pirkit, nenorit – ne“, – teigė jis.

Asmeninio archyvo nuotr./Lektorius Vadimas Zizas
Asmeninio archyvo nuotr./Lektorius Vadimas Zizas

O paklaustas, ar pats įsigytų kaukių už tokią kainą, V.Zizas tiesioginio atsakymo nepateikė – esą jam jų išvis nereikia.

„Žinau, kad vieniems reikia, kitiems ne. Vieni ieškojo – prašau. Kam nereikia – praėjo tiesiog pro šoną ir viskas“, – sakė V.Zizas.

Tiesa, internautai netruko pastebėti to, kad nuorodoje, kuria pasidalijo V.Zizas, yra matoma jo pavardė. Tad imta manyti, kad naudos iš jos paspaudimų gauna ir pats Vadimas. Vis dėlto šis 15min tai neigė.

„Man tik buvo įdomu sužinoti, koks srautas ateis ir įsigys“, – paklaustas apie minėtą nuorodą savo versiją pateikė V.Zizas.

Neigė jis ir tai, kad už tokį tarpininkavimą jam esą buvo pažadėtas atlygis: „Atlygio nebuvo, nėra ir nebus. Apie tai kalbėta nebuvo.“

Į kai kuriuos 15min žurnalisto klausimus V.Zizas atsakė teiginiu „aš ne pardavėjas, klauskite jo“, tačiau pasidalyti bičiulio kontaktais griežtai atsisakė.

„Kontaktų neturiu, nes bendrauju su juo per kosmosą“, – ironizavo jis.

Tai kas pardavėjas?

A.Tapinas savo įraše kaip minėtų kaukių pardavėją iš pradžių buvo įvardijęs nemokamų skelbimų platformą „Unideal“, mat kaukės buvo pardavinėjamos domene medicinineskaukes.unideal.lt.

15min susisiekus su UAB „Saulės lyga“, kuriai priklauso minėta platforma, direktoriumi E.J., šis nuo komentarų iš pradžių susilaikė – teigė nesuprantantis, apie ką eina kalba.

„Negaliu komentuoti, nes ne aš tuo užsiimu. Komentuoti sunku, turiu išsiaiškinti“, – sakė įmonės direktorius.

Vis dėlto netrukus 15min perskambino jo sūnus. Jis paaiškino, kad A.Tapinas savo įraše padarė klaidą – esą ne jie yra tikrieji kaukių pardavėjai.

„Į mus vakar elektroniniu paštu kreipėsi kaukių perpardavinėtojai ir paprašė, kad duotume galimybę jiems pasinaudoti domenu medicineskaukes.unideal.lt. Mes sutikome, Zizas visa tai išpūtė ir dėl to dabar esame tokioje situacijoje, kad paviešintas mano tėvo vardas, mūsų įmonė, nors ji su kaukėmis niekada nieko bendro neturėjo“, – paaiškino įmonės atstovas.

Jis teigė, kad iš pradžių nieko blogo neįžvelgė, tik pardavė reklamos paslaugas: „Esame nauja platforma, gavome pasiūlymą ir pagalvojome, kad tai tiks mūsų startui – kaukės aktuali tema. Jokių kainų net nežinojome, tik kai pamatėme komentarus, kad užsikeltos, susipratome.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Veido kaukė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Veido kaukė

Pašnekovas teigė apgailestaujantis dėl tokios situacijos: „Kai pažiūrėjau vlogerių pasisakymus, kaip žmonėms keliama panika, kad reikia pirkti tas kaukes, suvokiau, kokia nesąmonė išėjo.“

Tad po A.Tapino įrašo minėtą domeną buvo nuspręsta ištrinti. Apie tai buvo informuotas ir kaukių pardavėjas, atlygį už paslaugą turėjęs pervesti tik po dviejų parų.

Vis dėlto tikrojo kaukių pardavėjo įvardyti įmonės atstovas negalėjo dėl privatumo politikos, o bet kokius ryšius su V.Zizu paneigė.

Savo įrašą patikslino ir A.Tapinas: „Unideal“ pareiškė, kad kaukių nepardavinėjo, tik suteikė platformą su savo vardu „Zizo draugui“ ir iš karto svolačiukų puslapį panaikino.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius