-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš komos pabudęs Giedrius Drukteinis: „Mačiau Jėzų ir jis tikrai nepanašus į tą hipsterį“

„Mačiau Jėzų, ir jis tikrai ne toks hipsteris, kaip dažniausiai vaizduojamas. Jo viršutinė veido dalis buvo panaši į Eugenijų Ostapenko, o apačia – į Demiso Roussoso (graikų atlikėjas, – red. past.)“, – juokiasi lygiai prieš savaitę Vilniaus centre širdies smūgį patyręs Giedrius Drukteinis (49 m.). Žurnalistas, etiketo specialistas neslepia, kad egzistavo 50 proc. tikimybė, kad jis neišgyvens ar liks paralyžiuotas, todėl šiandien tegali pasakyti: „Laimėjau pagrindinę loteriją.“

15min atradienio rytą aplankė Giedrių Drukteinį Santaros klinikose – atlikęs rytinę mankštą, vyras mielai sutiko papasakoti, kaip jaučiasi praėjus savaitei nuo patirto širdies smūgio. Žurnalistas ligoninėje apsuptas ne tik šeimos narių, jį nuolatos lanko draugai.

Su languota pižama po ligoninę vaikštantis G.Drukteinis neslepia – yra sumišęs. Jo viduje ir džiaugsmas, ir baimė. Niekada sveikatos sutrikimais nesiskundęs žurnalistas sako supratęs, kad gyvenimas yra nenuspėjamas.

„Jaučiuosi labai dviprasmiškai, tos keturios dienos prabėgo visiškai nesuprantamai. Buvo tikimybė 50/50, kad liksiu neįgalus ar atsibusiu daržove. Galėjau ir apskritai neišgyventi, buvo labai baisu. Niekada nežinai, kam ir kaip tai gali nutikti. Ir norisi kažką pasakyti tiems, kurie žiūrės šį vaizdo įrašą, tarti žodį, tačiau suprantu, kad niekas nėra nuo to apsaugotas“, – 15min ligoninėje sakė G.Drukteinis.

Visą pokalbį su Giedriumi Drukteiniu žiūrėkite žemiau:

VIDEO: Po komos atsibudęs G.Drukteinis: laimėjau loterijos bilietą

Tris dienas komoje praleidęs žurnalistas sako suprantantis, koks stebuklas įvyko. Gydytojai pasakojo, kad jo gyvybę išgelbėti pavyko tik per plauką – atgabenus į reanimaciją jam atlikta kraujagyslių praplėtimo operacija, jis buvo panardintas į ledinį vandenį, į širdį įstatytas specialus zondas.

„Jaučiu labai didelę kaltę. Dėl visų blogų emocijų, kurias sukėliau artimiems, mylimiems žmonėms, jaučiu kaltę, kad priverčiau visuomenę dėl to jaudintis. Bet jaučiu ir dviprasmiškumą, nesuvokimą, kaip nuo to apsisaugoti, kaip tai padaryti, kad to nebenutiktų“, – pripažįsta Giedrius.

Akimirkos iš Santaros ligoninės – galerijoje:

Žurnalistas sako, kad dienos, kai nutiko nelaimė, visiškai neprisimena – viskas išsitrynė. Vėliau sekė trys dienos komoje, jas G.Drukteinis prisimena kaip buvimą nežinioje: „Buvau tunelyje, buvau.“

Už išgelbėtą gyvybę jis dėkoja šalia buvusiems žmonėms, kuriuos jau dabar vadina „krikštatėviais“, ir žada asmeniškai susisiekti.

„Dėkoju visiems, kurie man suteikė pirmąją pagalbą, iškvietė greitąją, nubėgo iki Seimo ir pakvietė Valstybės apsaugos departamento darbuotojus“, – pasakoja Giedrius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

Ir nors lemtingos dienos Giedrius Drukteinis beveik neatsimena, sako, kad tądien niekas neprognozavo, kad viskas taip baigsis. Jis nejautė jokių simptomų, nors rizikos faktorių gyvenime būta nemažai.

„Nei dvejinosi akyse, nei liežuvis buvo pajuodęs, nei galvos neskaudėjo. Tiesiog ryte nusifilmavau pas Vytarą Radzevičių ir keliavau pas Artūrą Zuoką, tačiau to visiškai neatsimenu. Keturios dienos iš gyvenimo visiškai išbrauktos, nieko neatsimenu. Tiesiog atrodo, kad po ilgo pietų miego atsibudai, o visi aplinkui tavęs beprotiškai jaudinasi, gal kažką šiek tiek skauda, kažkokia lašinė, kateteriai, bet tu nieko nesupranti“, – sako Giedrius.

Jis neslepia, kad medikų prognozės buvo itin liūdnos, tačiau savęs išimtimi nevadina. Anot Giedriaus, vos ne tą pačią dieną ligoninėje dėl širdies problemų atsidūrė apie 30 žmonių.

Iš visų tų 30-ies žmonių aš esu pats nuodėmingiausias. Ilgai rūkęs, gėręs, žvaigždė gi, o čia pakalbi su žmonėmis, visi dori, nerūko, sportuoja. Ir visi atsidūrėme čia.

„Ir labai noriu akcentuoti, kad iš visų tų 30-ies žmonių aš esu pats nuodėmingiausias. Ilgai rūkęs, gėręs, žvaigždė gi, o čia pakalbi su žmonėmis, visi dori, nerūko, sportuoja. Ir visi atsidūrė čia. Tada ir galvoji, ar čia tas rūkymas ką nors reiškia. Žinoma, prie to stipriai prisideda, bet nė vienas nesame nuo to apsaugoti“, – pripažįsta žurnalistas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

„Laimė, kad mane pavyko atgaivinti. Ir pradėjau svarstyti, gal dabar pirkti loterijos bilietus, bet suprantu, kad jau kaip ir išeikvojau limitą. Va, dabar jau prasidės nesėkmių maratonas – tai dabar jau jokių kazino, hipodromo ar loto nebebus. Aš jau savo laimingą bilietą ištraukiau, bet verčiau jau to nebūtų“, – juokiasi Giedrius.

Pokalbio metu Giedrius kelis kartus trumpai nutraukia interviu dėl stipraus kosulio. Dėl itin stipraus gaivinimo ir jo metu panaudoto širdies stimuliatoriaus žurnalistui kartais užeina kosulio priepuoliai, skauda krūtinę.

Tu jau esi tarsi burlaivis, kuriame jau buvo pramušta skylė, jis grimzdo, žinoma, kažkas ją užklijavo, bandė vandenį išpumpuoti, bet kai jau esi tame pavojuje, viskas kitaip.

„Dabar laukia gydymosi procesas, bet labai keistas sveikatos apsaugos paradoksas iš principo. Atrodo, kad ateini pas gydytoją, jis tau duoda piliulę ir viskas. Bet mes dažnai neįvertiname, kiek daug sutelkta intelekto, pasaulinės aparatūros. Tai, kad aš čia sėdžiu, yra žmonijos 3 tūkst. metų patirties rezultatas.

Vis dėlto tu jau esi tarsi burlaivis, kuriame jau buvo pramušta skylė, jis grimzdo, žinoma, kažkas ją užklijavo, bandė vandenį išpumpuoti, bet kai jau esi tame pavojuje, viskas kitaip“, – pripažįsta žurnalistas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

15min primena, kad G.Drukteinį širdies smūgis ištiko gegužės 28-osios pavakarę. Nelaimingas atsitikimas įvyko pačiame Vilniaus centre, prie Seimo rūmų. Tuo metu jis vairavo automobilį. Dėl skubios aplinkinių reakcijos vyro gyvybę išgelbėjo medikų komanda, gelbėjimo operacija truko apie 20 minučių. Medikai G.Drukteinį išvežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos kardiologijos skyrių.

„Jo gaivinimas užtruko. Atrodė, kad tai tęsiasi amžinybę. Vienu momentu atrodė, kad viskas... Tai buvo sekundžių klausimas“, – išgyvenimais dalijosi bičiulis.

Į klinikas atvykę G.Drukteinio artimieji nedaugžodžiavo – teigė, kad gydytojai konkrečios diagnozės nepasakė, o realios pasekmės sveikatai paaiškės tik po keleto dienų. 15min žiniomis, iš pradžių vyro būklė buvo labai sunki.

„Atsiprašome, bet dar nenorėtume teikti jokios informacijos, kol dar niekas iki galo nėra aišku. Esame laukime, patys nieko nežinome, tad norime apsieiti be jokių žinių“, – 15min gegužės 28-ąją pasakojo G.Drukteinio giminaitė.

15min primena, kad G.Drukteinio nelaimės liudininkai tapo net keli jo bičiuliai. LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas nelaimingo atsitikimo metu kalbėjosi su G.Drukteiniu telefonu.

„Giedrius man pasakojo apie filmavimą pas Artūrą Zuoką. Galiausiai jis nebekalbėjo. Staiga pasigirdo kažkoks gargaliavimas, žmonių balsai“, – pasakojo R.Agintas.

Įvykio vietoje buvo ir buvęs kolega, žurnalistas Domas Burkauskas.

Jis pasakojo, kad apie 15 val. ėjo pro sostinės Žvėryno tiltą, o žvilgsnį atkreipė prie perėjos susidariusi spūstis. Netrukus paaiškėjo, kad prieš perėją sustojęs Giedrius Drukteinis laukė savo eilės sukti Žvėryno link, tačiau ten jį ištiko nelaimė. Jo vairuojamas automobilis nejudėjo. Už jo automobilio susidarė eilė kitų. Žmonės iš pat pradžių nesuprato, kodėl transporto priemonė nejuda.

„Ėjau pro šalį ir mačiau susidariusį kamštį, žmonės pypsino, lipo iš automobilių žiūrėti, kodėl vairuotojas nevažiuoja. Iš pasakojimų supratau, kad keli nuėjo pasiaiškinti ir pamatė susmukusį žmogų“, – aplinkybes pasakojo vyras.

Anot D.Burkausko, gelbėti širdies smūgį patyrusį G.Drukteinį bandė ir šalia buvę žmonės, tačiau nesėkmingai: „Supratau, kad mums visiems labai trūksta pirmosios pagalbos žinių ir praktikos.“

Kai aš priėjau, žmonės jau buvo nuleidę sėdynę, kad būtų patogiau spausti širdies zoną. Kai pamačiau, kad ten Giedrius, negalėjau patikėti, baisu...“ – prisiminė D.Burkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius