Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Lietuvos dingę I.Aksionovas bei G.Michailovskis: trūko ir pinigų, ir pripažinimo

Rodos, dar visai neseniai Ilja Aksionovas, Gopalas Michailovskis ir Valerija Iljinaitė ryškiausiai spindėjo Lietuvos scenose, o įvairiuose televizijos projektuose skynė prizus. Tačiau prieš keletą metų visi jie netikėtai ir patyliukais dingo iš Lietuvos.
Ilja Aksionovas, Gopalas Michailovskis
Ilja Aksionovas, Gopalas Michailovskis / LNK stopkadrai

Pasirodo, nuo 12-os metų Lietuvoje išgarsėjęs Ilja Aksionovas jau senokai gyvena Vokietijoje. Ten ir mokosi, ir dirba, ir džiaugiasi gyvenimu:

„Lietuvoje niekada nesiskundžiau, kad man blogai, kad kažko trūksta. Tačiau išvykęs į Vokietiją supratau, kad nebuvo gerai, kad buvo blogai, trūko ir pinigų, ir požiūrio į muzikantus.“

Asmeninio albumo nuotr./Ilja Aksionovas
Asmeninio albumo nuotr./Ilja Aksionovas

Ilja pasakoja, kad šiuo metu Drezdene jis mokosi dainavimo ir nemažai koncertuoja: dainuoja ir įvairiuose festivaliuose, ir netgi... mišiose.

„Vienas pagiedojimas mišiose – 150-200 eurų“, – sako Ilja, prisipažįstantis, kad Lietuvoje jį išlaikydavo tėvai, o už dainavimą dažniausiai buvo siūloma, pavyzdžiui, jį atsivežti, pavalgydinti, bet ne sumokėti.

Panašiai savo gyvenimą Lietuvoje prisimena ir kitas muzikinių projektų dalyvis Gopalas Michailovskis:

„Visada buvau išskirtinis, jaučiau diskriminaciją, nes buvau vienas rudas tarp baltų. O, be to, jaučiau, kad Lietuvoje arba blogas jau čigonas, arba dainininkas čigonas“.

Stop kadras/Gopalas Michailovskis
Stop kadras/Gopalas Michailovskis

Taigi, prieš dvejus metus Gopalas išvyko studijuoti į... Vengriją. O šiuo metu tęsia studijas Austrijoje. Gopalas džiaugiasi ir puikia, 1000 eurų siekiančia stipendija, ir mokslo sąlygomis: studentai gyvena viešbutinio tipo bendrabučiuose su baseinais, saunomis, moderniomis virtuvėmis ir bibliotekomis. Sąlygos tokios, kad tik norėk ir mokykis.

Tačiau laidoje „KK2 penktadienis“ Gopalas užsiminė, jog ateityje galvoja ir apie sugrįžimą, ir apie politiką.

Naujųjų emigrantų ateities planai ir sugrįžusiųjų likimo vingiai – penktadienio vakarą 19.30 val. laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius