-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš viešumos dingusi TV laidų vedėja Greta Šapkaitė – apie Lietuvos ilgesį, sūnų ir grįžimą į eterį

Ketvirtadienio vakarą vykusiuose apdovanojimuose pasirodė Lietuvoje retai matoma viešnia – buvusi laidų vedėja, verslininkė Greta Šapkaitė. Nors moteris šiuo metu gyvena Monake, pasirodo, į Lietuvą ji grįžta bent kartą per mėnesį. Apie tai, apie augantį sūnų, dalykus iš Lietuvos, kurių Greta labiausiai pasiilgsta, ir galimą grįžimą į televiziją – 15min pokalbis su G.Šapkaite.
Greta Šapkaitė
Greta Šapkaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš viešumos dingusios buvusios laidų vedėjos Gretos Šapkaitės gyvenimas dabar pučia visai kitokiais vėjais – ji augina jau šešerių sulaukusį sūnelį, gyvena Monake ir turi gausybę veiklų, į kurių verpetą vos spėja įsisukti. Kaip 15min pasakoja moteris, dabar ji dėmesį koncentruoja į tris jai svarbiausius dalykus.

„Visų pirma tai auginu sūnų. Be jo mano gyvenime yra du esminiai dalykai – tai algoritminės prekybos fondas, kurį įkūrėme Gibraltare. Iš tikrųjų mes šia veikla užsiimame jau trejus metus, bet šiemet įkūrėme fondą, nes augame ir organiškai reikėjo išsiplėsti. Taip pat dabar esu „World Bloggers Awards“ prodiuserė“, – pasakojimą apie dabartines veiklas pradeda G.Šapkaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Šapkaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Šapkaitė

Pasiilgsta lietuviško mentaliteto

Nors, rodos, G.Šapkaitės gyvenimas Monake kaip ir susidėliojęs į savas vėžes, visgi moteris yra linkusi bent kartą per mėnesį grįžti į Lietuvą. Paklausta, kas ją vis pritraukia grįžti į tėvynę, buvusi laidų vedėja neslepia, jog tai – ilgesys. Ilgesys aplinkos, artimųjų ir... lietuviško mentaliteto.

„Lietuvoje tėvai, močiutės, seneliai, skanus maistas, medicina, kai tikrai žinai, kad tave ištirs, taip pat pažįstami žmonės ir pažįstamas mentalitetas, žinai, ko tikėtis iš žmonių“, – pabrėžia G.Šapkaitė.

Moteris priduria, jog šiais laikais grįžti į tėvynę taip pat yra itin paprasta – vos pora valandų, 150 eurų ir jau esi kitoje šalyje. „Gali skristi visur – į Portugaliją, Ispaniją, į Italiją, į kalnus – kur tik nori. Bet aš dažniausia renkuosi parskristi į Lietuvą“, – atvirauja ji.

Anot verslininkės, tokia jau ta Monake gyvenančių žmonių dalia – suvažiavę iš skirtingų šalių, jie prie tėvynės lieka prisirišę, suaugę su šeimomis, tad vis pasirenka sugrįžti į gimtuosius kraštus.

„Visi skraido. Kas savaitę, kas mėnesį, kas du skraido namo, nesvarbu, į Italiją, Vokietiją ar kitur. Visi turi tą trauką – pripažinkime, nepabėgsi toli nuo namų. Obuolys nuo obels toli tikrai nenuriedės“, – Lietuvos nepamirštanti tikina G.Šapkaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Šapkaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Šapkaitė

Ir nors Monake šilta, smagu ir gera, buvusiai laidų vedėjai itin trūksta širdžiai mielo lietuviško charakterio.

„Kai išvažiuoji iš Lietuvos, tikrai tą įsivertini. Pavyzdžiui, jeigu yra kokia nors problema ar akligatvis, lietuviai to, kaip problemos, nemato. Jie tiesiog pasėdi ir suranda sprendimą. Kita vertus, prancūzams problema yra viskas, tai yra siena, kuri nukerta jų viziją, o jie nieko nebegali daryti, nejudina smegenų“, – kritikos prancūzams pažeria moteris.

Tokiais atvejais G.Šapkaitė tikina bandanti parodyti, jog gali būti ir planas B, tačiau į tokius jos pareiškimus prancūzai esą žiūri išplėtę akis.

„Todėl mes esame labai galvota, įžvalgi, greitai mąstanti tauta. Tuo labai reikėtų didžiuotis. Pažiūrėkite, lietuviai išvažiuoja, nuo nulio pradeda ir daug pasiekia. Išsiųskite prancūzą į Niujorką, tai jis tiesiog sės į lėktuvą ir grįš namo. Tas pats su belgais, olandais, vokiečiais, vengrais, anglais. Jie negalėtų kitur pradėti gyvenimo nuo pradžių, neturi tokio mąstymo, kad reikia eiti, padaryti, išgyventi. Nesvarbu, kas bebūtų, vis tiek padaryti, vis tiek pasiekti“, – tautiečius liaupsina buvusi laidų vedėja.

Anot jos, prancūzai plano B sąvokos nesupranta. Štai apdovanojimų renginio gale buvo pasakyta, kad jeigu neišdega planas A, yra dar visa abėcėlė. „Visi suprato, visi plojo, o prancūzai dar gerai pasikasytų galvą. Juk planas A yra viskas! Jiems gi valdžia neįsakė daryti plano B“, – juokėsi moteris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Šapkaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Šapkaitė

Būtent dėl to Greta kaskart stengiasi į Lietuvą atsivežti sūnų – kad šis matytų kitokią aplinką, kitokį mąstymą, tokį, kuris praverčia kritinėse gyvenimo situacijoje.

„Augindama vaiką norėčiau, kad jis matytų daugiau, kad galėtų feniksu iš pelenų pakilti, o ne tik sėdėti vietoje. Kitaip, kas iš jo išaugs?“ – šmaikščiai klausia ji.

Kalbėdama apie sūnų, G.Šapkaitė neslepia pasididžiavimo – jis auga tvirto charakterio, rodo dėmesį sportui. „Galvotas, protingas bičas, kuris stengiasi rasti išeitį iš bet kokios situacijos, net jeigu tenka mamą apsukti. Aišku, aš dėl to ant jo visai nepykstu, kaip tik džiaugiuosi – tegu smegenys veikia, tai yra gerai“, – juokiasi mama.

Svarstytų grįžti į eterį

Nors panašu, jog G.Šapkaitės gyvenimo ritmas neįtikėtinai greitai sukasi (moteris užsimena, kad per tris viešnagės Lietuvoje dienas dar nespėjo susitikti net mamos), vietos ji norėtų rasti dar vienai veiklai.

„Pasižiūrėsiu, gal Lietuvoje vesiu kokią nors savaitinę laidą“, – užsimena ji. Tiesa, idėjų, kokia tai laida galėtų būti, verslininkė dar neturi, tačiau šiuo klausimu ji tiki likimo galia.

„Likimas viską sudėlioja viską taip, kaip ir turėtų būti, reikia tik spėti pamatyti, išdrįsti pasakyti „taip“, pabandyti, o ne išsigąsti ir pabėgti. Manau, jeigu taip lemta, jeigu taip turėjo būti, tai viskas taip ir išspręs“, – apie planus sugrįžti į televiziją pasakoja moteris.

Komplimentų ji nepagaili ir „Žmonės 2020“ vedėjams (E.Jakilaičiui, J.Jurkutei ir G.Savickui) – šie esą puikiai susitvarkė su savo užduotimis.

„Labai sirgau už vedėjus, nes žinau, ką reiškia tuo užsiimti, šnekėti per tiesioginę transliaciją, su tokio dydžio auditorija. Jie tikrai yra šaunuoliai, labai gerai pravedė apdovanojimus. Kai žinai iš vidinės pusės, kaip visa tai vyksta, jau gali jausti, kurioje vietoje gali būti sudėtinga. Po to pamatai, kad viskas praėjo gerai, ir kartu su visais atsikvepi – kartu su vedėjais, kartu su organizatoriais. Tai yra labai miela“, – nusišypso G.Šapkaitė ir priduria besitikinti, jog vedėjos vaidmeniu dar bus galima išvysti ir ją pačią.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įvertinkite raudono kilimo svečių stilių: kuri viešnia suspindo ryškiausiai?

TAIP PAT SKAITYKITE: „Žmonės 2020“ apdovanojimai: skaudūs pokštai, dviguba D.Rapšio pergalė ir savikritiška Alytaus mero kalba

Visi „Žmonės 2020“ apdovanojimų svečiai – galerijoje:

Ceremonijos akimirkos – galerijoje:

Apdovanojimų pratęstuvės – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius