Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Įsimintinas Editos Gozzoli karantinas: vyras piešia portretus, o jausmus pora įamžino tatuiruotėmis

Kai per karantiną marios laiko, gali prisiminti ir kiek primirštas, bet malonias veiklas. Štai Lietuvoje su žmona Edita Daniūte jau porą mėnesių viešintis italas Mirko Gozzoli iš naujo atrado menininko gyslelę ir antrą pusę stebina tikroviškais piešiniais. Tačiau jųdviejų karantiną įsimintinu padarė ne tik tai, bet ir tatuiruotės, kuriomis garsi šokėjų pora įamžino savo jausmus.
Mirko Gozzoli, Edita Gozzoli ir Mirko Gozzoli portretas
Mirko Gozzoli, Edita Gozzoli ir Mirko Gozzoli portretas / Asmeninio albumo nuotr.

Pasirodo, Editos Gozzoli vyras Mirko piešimą atrado dar anksčiau nei šokius. Kaip žinoma Lietuvos šokėja pasakojo 15min, prieš nuspręsdamas rimtai pasinerti į aistrą šokiams jis baigė dailės mokslus.

Vis dėlto pastaruoju metu piešdavo retai. E.Gozzoli prisiminė, kad ankstesnį kartą šį pomėgį jos sutuoktinis buvo prisiminęs tada, kai ji laukėsi jųdviejų sūnaus Romeo. O dabar, šiomis dienomis, kurios bėga ne Italijoje, o Lietuvoje, vėl prie jo grįžo.

„Čia tiktai per karantiną, kai be proto daug laisvo laiko atsirado“, – šypsodamasi pasidžiaugė Edita. Juk, pasirodo, karantinas išėjo visai į naudą.

Asmeninio albumo nuotr./Mirko Gozzoli su sūnumi
Asmeninio albumo nuotr./Mirko Gozzoli su sūnumi

Mat šiam laikotarpiui E.Gozzoli galėtų dėkoti už tai, kad turėjo galimybę įsitikinti, koks talentingas yra jos vyras ne tik šokių, bet ir dailės srityje. Nors Editai jau anksčiau ir teko matyti Mirko darbų, šįsyk jis ją sugebėjo nustebinti iš naujo, nupiešdamas itin tikroviškus savo ir savo dukters Brendos portretus.

„Tokio lygio jo darbų nebuvau mačiusi. Mane nustebino, kad taip gražiai – nesitikėjau, kad jis taip gražiai galėtų“, – 15min prisipažino Edita.

Kaip pasakojo moteris, Mirko portretus perpiešinėja iš nuotraukų. Paklausta, kodėl vis dar nenupiešė jos, šokėja nusijuokė.

„Manęs nepiešė, nes jis piešia labai tikroviškai, tai sakiau, kad jeigu pieš, tai nebent be raukšlių, kad gražesnė būčiau. Nenoriu, kad jis mane nupieštų su visomis raukšlėmis, nereikia, todėl tai turi būti ne tikroviškas, o pagražintas variantas. Nes man patinka būti pagražintai“, – juokėsi E.Gozzoli.

„Vaikas į darželį, o tėvai tatuiruočių darytis“

Pasiteiravus, kaip bėga jos pačios karantinas ir ar netenka nuobodžiauti, Edita patikino – viskas puikiai. Štai ir pirmadienį su vyru sumąstė savotišką avantiūrą ir pasidarė pirmąsias savo gyvenime tatuiruotes. Į tatuiruočių saloną nuskubėjo su kita žinoma šokėjų pora – Ieva ir Evaldu Sodeikomis.

Vis dėlto atskleidė, kad pirminė idėja buvo kiek kitokia. Mirko tatuiruotės darytis neplanavo, o Edita turėjo išsitatuiruoti karūną ant piršto. Tačiau to teko atsisakyti.

„Man pasakė, kad ta tatuiruotė ant piršto ilgai nesilaikys ir ją reikės labai dažnai, kas du mėnesius, tvarkyti. Žodžiu, atkalbėjo. Ir tada staiga galų gale mes su Mirko sutarėme, kurią tatuiruotę norėtume pasidaryti kartu dviese. Taigi, likus penkioms minutėms iki darymo buvo pakeisti visi planai ir nusprendėme darytis poros tatuiruotę“, – pasakojo E.Gozzoli.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Gozzoli
Asmeninio albumo nuotr./Edita Gozzoli

Užtat dabar laiminga pora džiaugiasi jųdviejų jausmus dar labiau įtvirtinusiais piešiniais ant rankų, kurie turėtų laikytis visą gyvenimą. Be to, Edita taip įgyvendino savo seną svajonę.

„Seniai norėjau tatuiruotės, bet vis neprisiruošdavau“, – šyptelėjo smagiai karantiną leidžianti šokėja.

Asmeninio albumo nuotr./Mirko Gozzoli ir Edita Gozzoli
Asmeninio albumo nuotr./Mirko Gozzoli ir Edita Gozzoli

Ir nors neaišku, kada Edita su Mirko ir vaikais galės vėl grįžti į Italiją, moteris užtikrino, kad prie pasikeitusio režimo jau visai įprato. Tuo labiau, kad jis dar ir pašvelnėjo.

„Dabar karantinas galėtų jau niekada nesibaigti, – 15min teigė E.Gozzoli. – Romeo nuo pirmadienio pradėjo eiti į darželį, tai išvis nuostabu. Vaikas į darželį, o tėvai tatuiruočių darytis.“

Čia paklausta, ar nesvarstė Romeo dar leisti pabūti namie, Edita patikino, kad darželio sūnui jau tikrai reikėjo, o ir dėl viruso jau nesibaimina taip, kaip anksčiau.

„Manau, kad bent jau Kaune situacija tapo visai saugi. O trejų metų berniukui tas karantinas tikrai didžiulis išbandymas, daug didesnis nei mums, todėl jis taip džiaugiasi, kad galų gale vaikus pamatys. Paprasčiausiai nebegalėjo daugiau būti namie“, – pasakojo E.Gozzoli.

O pati Edita, nors kol kas vis dar rengia šokių pamokas nuotoliniu būdu, jau taip pat svarsto po truputį grįžti į seną ritmą. Nors ir naujasis buvo visai prasmingas.

„Džiaugsmas, – paprašyta apibūdinti visą šį laikotarpį, atsakė pašnekovė. – Labai atsigavau tiek psichologiškai, tiek fiziškai, tiek visapusiškai. Manau, kad labai reikėjo pasauliui sustoti, permąstyti vertybes, galų gale atrasti vienas kitą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius