Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iškrypėlį skvere pamačiusi Erika Purauskytė nepasimetė: pažeidėją sulaikė praeiviai ir policija

Renginių organizatorė Erika Purauskytė šeštadienio rytą vietoj ramaus pasivaikščiojimo Vilniaus centre patyrė didžiulį stresą. Vedžiodama šunį krūmuose ji pamatė besimasturbuojantį vyriškį. Viešosios tvarkos pažeidėją sutramdė į pagalbą pakviesti pilietiški praeiviai ir policija.
Erika Purauskytė
Erika Purauskytė / Asmeninio albumo, G.G. Photography (Gedimino Gražio) nuotr.

„Išėjau pavedžioti šuns, pasiėmiau kartu ir dukrelę. Bevaikščiojant po Reformatų skverą pamačiau, kad prie krūmo senis masturbuojasi. Pradėjau ant jo rėkti, kad nusisuktų. Jis nesiliovė. Tuomet ėmiau bėgti ieškoti pagalbos, sutikau kaimyną, kuris atsisakė padėti... Pamačiau kitą žmogų, vedžiojantį šunį, ir praradus viltį iš toli rėkiau prašydama, kad palaikytų tą iškrypėlį. Praeivis iškart nubėgo ir jo nepaleido. Pro šalį ėjo dar latvis su mergina, jo irgi paprašiau, kad pagelbėtų. Jiedu tą iškrypėlį laikė tol, kol atvyko policija. Jie ne tik žaibiškai greit atvažiavo, operatyviai sulaikė diedą, bet net labai šiltai ir draugiškai pabuvo su dukryte, kol rašiau pareiškimą“, – 15min pasakojo Erika Purauskytė.

Asmeninio albumo nuotr./Incidentas Reformatų skvere
Asmeninio albumo nuotr./Incidentas Reformatų skvere

Erika labai džiaugiasi, kad jai pavyko sutikti tokių pilietiškų, padėti norinčių žmonių.

„Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad šita šlykšti istorija turi tokią šaunią pabaigą, būkim, prašau, pilietiški ir po truputį gyventi bus saugiau ir gražiau! Juk tiek merginų susiduria su panašiomis situacijomis, tačiau tokie vyrai dažniausiai lieka nenubausti. Todėl šitie iškrypėliai jaučiasi saugūs, nes visi jų bijo, niekas nenori kištis ir jie gali daryti ką nori...

Asmeninio albumo nuotr./Erikai Purauskytei padėjęs praeivis
Asmeninio albumo nuotr./Erikai Purauskytei padėjęs praeivis

Todėl ačiū neabejingiems praeiviams vyriškiams, kurie man su vaiku ant rankų pagelbėjo ir stvėrė tą šlykštažmogį. Gal kas pažįstat tą garbingą ir pilietišką žmogų, kuris nieko nelaukdamas, išgirdęs mano šūksnius greit sureagavo ir puolė į pagalbą? Noriu jam padėkoti, nes per tą sumaištį nespėjau net vardo paklausti. Ačiū, žmogau! Ir dar labai labai už greitą reagavimą ir neįtikėtinai mandagią ir profesionalią pagalbą noriu padėkoti mūsų policijai“, – kalbėjo Erika.

Vilniaus apskrities policijos budėtojas 15min patvirtino, jog pranešimas apie įvykį Reformatų skvere gautas 10.45 val. 1962 m. gimęs vyras buvo sulaikytas vietoje ir pristatytas į 2-ąjį Vilniaus miesto policijos komisariatą. Jam bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nedidelio chuliganizmo. Už tai vyriškiui gresia piniginė bauda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Erikos Purauskytės medaus mėnuo Kenijoje: laukinės gamtos grožis, piktas dramblys ir batonas pietums

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius