Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Anusauskienė perspėja – Vilniuje nuodijami gyvūnai: sūnaus šuo gaivinamas klinikoje, kaimynų nugaišo

Dėmesio, žmonės, būkite budrūs – Vilniuje žudomi gyvūnai! Tokio fotomenininkės Jurgos Anusauskienės laiško su perspėjimu sulaukė 15min. Jos šeima dėl piktavalių žmonių šiuo metu išgyvena emociškai sunkų laikotarpį – veterinarijos gydytojai visą naktį kovojo dėl Jurgos sūnaus Mindaugo šuns, kuris kieme suėdė tyčia tabletėmis apnuodytą paštetą, gyvybės.
Jurga Anusauskienė ir jos sūnaus šuo
Jurga Anusauskienė ir sergantis šuo / Asmeninio albumo nuotr.

J.Anusauskienė laiške rašė:

„Vakar (pirmadienį) apie 23 valandą sulaukiau sūnaus Mindaugo skambučio su žinia, kad jo šunytė Čilė yra kritinės būklės ir miršta. Nedelsiant nuvežėm šuniuką į „Greitosios žirafos“ veterinarijos kliniką. Bevažiuojant 3 kartus Čilę ištiko stiprūs traukulių priepuoliai, iš burnos dribo putos, ji gailiai lojo, kaukė, tuštinosi, draskėsi ir periodiškai sustingdavo. Atvežus į kliniką medikai nedelsiant ir labai profesionaliai ėmė ją reanimuoti“, – rašė fotomenininkė.

Po trijų valandų intensyvaus gaivinimo, augintinės Čilės būklę pavyko stabilizuoti, tačiau kol kas nėra aišku, kaip bus, kai ji pabus iš narkozės.

Taip pat nepalikite be priežiūros mažamečių vaikų! – ragina J.Anusauskienė.

„Ar traukuliai nesikartos, nėra aišku, ar organizmas nėra pažeistas per stipriai. Per tą laiką, sūnaus kaimynė paskambino į tą pačią „Greitosios žirafos“ kliniką, kad jos stafordšyro terjeras Mulis turi tuos pačius simptomus. Nors jį taip pat atvežė į kliniką, deja, jo gyvybės išgelbėti nebepavyko. Mano jauniausias sūnus per tą laiką apvaikščiojo kiemą (netoli Kauno ir Mindaugo gatvių sankryžos – red.), kur buvo vedžiojami abu augintiniai, ir rado šiuos „skanėstus“ – gabalėlius pašteto prikištus nuodų tabletėmis“, – pasakojo J.Anusauskienė. Ji pasidalijo ir nuotraukomis.

Asmeninio albumo nuotr./Paštete paslėpti nuodai, kuriais nuodijami gyvūnai
Asmeninio albumo nuotr./Paštete paslėpti nuodai, kuriais nuodijami gyvūnai

J.Anusauskienė perspėja vilniečius – jeigu jūsų gyvūnai sunegaluos (patirs priepuolį) nedelsiant reikia kreiptis į veterinarus, nes laikas yra gyvybiškai svarbus jūsų augintiniams.

„Taip pat nepalikite be priežiūros mažamečių vaikų!“ – pridūrė J.Anusauskienė.

Paštete – neaiškios tabletės

15min susisiekė su „Greitosios žirafos“ klinika, kuri patvirtino, kad į kliniką panašiu metu buvo atvežti du apnuodyti šunys. Vienam jų – Anusauskų Čilei, buvo prasidėję traukuliai, ji nesiorientavo aplinkoje.

„Pirmiausia galvojome, kad jai – epilepsijos priepuolis, tačiau vaistai nuo epilepsijos nepadėjo. Po kažkurio laiko buvo atvežtas antras šuniukas su tais pačiais simptomais. Abiejų šunų šeimininkai išsiaiškino, kad jie šunis vedžiojo toje pačioje vietoje, tuomet kažkuris iš šeimininkų nuvažiavo pasivaikščioti toje vietoje ir rado pašteto ar dešros su neaiškios kilmės vaistais“, – 15min pasakojo klinikos „Greitoji žirafa“ administratorė Rusnė Kaminskaitė.

Pasak jos, kol kas vaistų kilmė nėra aiški, šiuo metu atliekami išsamesni tyrimai laboratorijoje.

Toks atvejis klinikoje – pirmasis, iki šiol veterinarams neteko susidurti su specialiai neaiškia chemija nuodijamais gyvūnais. „Būna, kad gyvūnai apsinuodija antifrizu, būna – žiurknuodžiais. Gal ir čia buvo žiurkių nuodai, tačiau šiuo atveju čia buvo tabletės, todėl vargu, ar tos pačios kilmės nuodai“, – sakė ji.

R.Kaminskaitė tikina, kad vaistai šiuo atveju – stiprūs, todėl gyvūnui apsinuodijus privaloma skubiai kreiptis į medikus. „Vaistai pradėjo veikti maždaug po 15 minučių. Kai pasireiškė pirmieji simptomai, šeimininkai pagalvojo, kad šuo galėjo kažką suėsti. Pirmiausia pasireiškia traukuliai, šuo nereaguoja į aplinką, prarandama sąmonė. Tokiu atveju svarbu kuo greičiau suteikti pagalbą“, – pasakojo klinikos atstovė.

Minėtas Stafordšyro terjeras nugaišo dar važiuodamas į kliniką, jo gyvybės išgelbėti nebepavyko. „Kai jie atvažiavo pas mus, gydytoja nebegalėjo niekuo padėti. Buvo praėję ne ilgiau nei valanda po apsinuodijimo“, – pasakojo ji.

Čilei šiuo metu yra suleisti stiprūs raminamieji vaistai, pastatytos lašelinės – buvo imtasi visų priemonių. Kol kas prognozuoti jos sveikatos veterinarai nedrįsta – pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokie tai buvo nuodai.

Šia istorija feisbuke pasidalijo ir Jurgos dukra Evelina Anusauskaitė-Young. „Atsargiai – Vilniuje nuodijami gyvūnai!“ – socialiniame tinkle antradienį rašė ji.

„Nors labai nepripažįstu keiksmų ir užgauliojimų viešai, bet iš kur gali atsirasti tokių idiotų?! Šiąnakt prie Kauno ir Mindaugo gatvių sankryžos esančiame kieme kažkas pridėliojo pašteto gabalėlių su kol kas nenustatytos formos nuodais. Ne vieną ir ne du tokius užkandžius...“ – feisbuke rašė Evelina.

Ir nors ji pati gyvena už Atlanto, sako negalinti likti abejinga tokiam žmonių žiaurumui Vilniuje.

Pasak Evelinos, jai su ašaromis akyse paskambino brolis Mindaugas ir pasakė, kad jo jauna kalytė Čilė miršta ant jo rankų.

„Su mama jie vidurnaktį lėkė ir vežė mažytę į kliniką. Šuniuką ištiko baisūs traukuliai, dribo putos, kauksmas iš skausmo tiesiog širdį daužė. Atvežus daktarė sakė, kad tai buvo išskirtinai stiprūs nuodai, net narkozės nepavyko sukelti iš kelių kartų. Tiesiog smegenys negalėjo „atsijungti“, – pasakojo Evelina.

Adam Young nuotr./Evelina Anusauskaitė-Young
Adam Young nuotr./Evelina Anusauskaitė-Young

„Mano jauniausias broliukas apvaikščiojo per tą laiką kiemą, kur ir rado šiuos „skanėstus“ taip pat su dar keliais nugaišusiais gyvūnėliais. Jūs man pasakykit, kokiame amžiuje mes gyvename? Kaip kažkam gali pakilti ranka? O jei koks mažametis vaikas tokiu užkandžiu pasivaišintų?“ – retoriškai klausė ji.

Evelina prašė atsiliepti tuos, kurie yra susidūrę su panašia situacija: „Gal kas galėtų pasidalinti patarimais, kaip atrasti tokius „kulinarus“ ir kaip galima apsaugoti gyvūnus, gyvenančius tarp tokių besielių išsigimėlių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius