-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Starinskaitei Maroke lepintis saule neleido mylimasis: „Jis tokį laisvalaikį pakenčia valandą“

Atlanto vandenyno bangos, afrikietiška saulė, prieskonių kvapai ir rytietiška magija – tokių įspūdžių pilną savaitę Maroke praleido grupės „Saulės kliošas“ vokalistė Justė Starinskaitė su širdies draugu, krepšinio agentu Tadu Bulotu ir bičiulių kompanija. Rytietiškame šiaurės Afrikos perle Maroke Justė ne tik poilsiavo, bet ir aktyviai leido laisvalaikį – mokėsi plaukti banglente.
Justės Starinskaitės ir Tado Buloto atostogos
Justės Starinskaitės ir Tado Buloto atostogos / Asmeninio albumo nuotr.

Penkerių metų draugystę skaičiuojanti Justės ir Tado pora atostogoms mėgsta rinktis tolimas kryptis, jų kelionių sąraše tokios šalys kaip Dominikos Respublika, Jungtinės Amerikos Valstijos.

Nors progų patikrinti vienas kitą buvo ne kartą – Justė sako, kad poreikio įteisinti draugystę oficialiai nejaučia, tad ir vestuvių kol kas neplanuoja. O šį kartą pora leidosi į egzotiškąjį Maroką, jame lankėsi pirmą kartą.

Interviu 15min Justė pasakoja, kad labiausiai jai įsiminė spalvinga ir turtinga šalies gamta bei kontrastai, kurie kartais užgožia visą šalies grožį. Dainininkė davė ir patarimų – papasakojo kokias vietas, jos nuomone, Maroke būtina aplankyti ir kokių klaidų ten lankantis nedaryti.

– Keliese skridote į Maroką?

– Į Maroką vykome su didele draugų kompanija. Mūsų buvo 14, visi gyvenome vienoje viloje kaip didelė šeima. Buvo labai, labai smagu.

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai

– Keliautojų kompanijoje buvo ir jūsų draugas Tadas. Kaip sutariate kelionėse?

– Poilsinėse kelionėse jis toks pats kaip namuose. Mes puikiai sutariame, susiplanuojame laiką be jokių pykčių ar nuomonių išsiskyrimų. Mes apskritai labai retai pykstamės. Mūsų pykčiai dažniausiai pasireiškia ginčais. Esame labai panašūs, abu nelinkę konfliktuoti.

Tiesa, Tadas gali greitai susierzinti, dėl to susierzinu ir aš. Bet taip ir baigiasi mūsų nesutarimai. Kelionių metu džiaugiamės kartu leidžiamu laiku ir stengiamės, kad jis būtu malonus. Ką norime tą akimirką, tą ir darome. Nesame iš tų žmonių, kurie susiplanuoja kelionę iš anksto, diena po dienos. Maršrutą pasirenkame kelionės metu. Taip įdomiau.

– Kokį laisvalaikį keliaudami mėgstate – aktyvų ar pasyvų?

– Aktyvų, kiekvieną dieną stengiamės kur nors nuvykti, pamatyti, pajausti ar paragauti. Man keliaujant patinka ir pailsėti – ramiai pamedituoti, apie nieką negalvoti, pasideginti. Tadas tokį laisvalaikį gali pakęsti valandą. Ne daugiau.

Asmeninio albumo nuotr. /Tadas Bulotas ir Justė Starinskaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Tadas Bulotas ir Justė Starinskaitė

– Galbūt vis dažniau pagalvojate apie bendro gyvenimo įprasminimą? Gal sužadėtuvės jau įvyko?

– Aplink mus labai daug vestuvių ir skubėjimo, taip pat skyrybų... Šiuo metu mes nenorime skubėti, nejaučiame tam poreikio. Kartu mums smagu ir gera, ar tam reikia oficialaus įprasminimo? Man šiuo metu nereikia.

– Kodėl nusprendėte vykti į Maroką? Juk dabar visi lietuviai ten važiuoja...

– Dėl kelių priežasčių. Draugai užsiima banglenčių sportu, Marokas puiki vieta tam. Be to, iš Lietuvos vykdomi tiesioginiai skrydžiai, negalėjome nepasinaudoti šia galimybe – mums pavyko rasti pigius skrydžių bilietus.

Marokas tolima ir gan egzotiška šalis mums, lietuviams, mus skiria daug kultūrinių skirtumų – buvo įdomu tai pamatyti. Be to, girdėjome kad ten nebrangu. Tiesa, jei nemoki derėtis, gali būti brangu. Taip pat labai daug pinigų gali tekti išleisti, jei prekes ar paslaugas perki ne iš vietinių, o iš europiečių ar australų (šypsosi).

Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė

– Kokias vietas aplankėte Maroke?

– Atskridome į Agadiro miestą, iš ten keliavome į Tagazuto miestelį prie vandenyno. Kadangi su Tadu nesame tokie dideli banglenčių sporto gerbėjai kaip mūsų draugai, kelioms dienoms buvome išvykę į Marakešą.

Marokas – nuostabus kraštas. Labai įkvepiantis, čia daug spalvų, kvapų, kontrastų. Nuostabi gamta, kalnai, vandenynas, atogrąžų miškai, augalai, dykuma. Beveik viskas, ko mums, lietuviams, trūksta. Tačiau keliaujant mane stebino atsainus vietinių požiūris į juos supančią aplinką ir gamtą.

Ši problema yra ne vien Maroke. Žmonės savo krašto ir jo turtų nevertina – šiukšlina, nesitvarko ir gyvena šiukšlynuose, plastikinių butelių oazėje ir problemos tame nemato. Nustebino ir tai, kad visi alkoholiniai gėrimai šalyje yra griežtai draudžiami.

Marakeše gyvenome labai šaunioje vietoje pavadinimu „BCK ART RIAD“. Jei keliausite į Marakeša, labai rekomenduoju apsistoti čia. Ten nėra brangu, bet labai jauku, gražu ir stilinga. O vieta pačioje miesto širdyje.

Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė

– Kokį įspūdį jums paliko marokietiška virtuvė?

– Vienintelis dalykas, kuris mane šioje kelionėje trikdė – baimė apsinuodyti maistu. Man taip buvo svečiuojantis Egipte, iš ten aš, būdama labai liekna, sugebėjau grįžti netekusi dar 5 kilogramų. Buvo labai nemaloni patirtis. Taip atsirado baimė, kuri neleido man nuoširdžiai mėgautis tuo, ką mėgstu labiausiai – ragauti, pajausti šalį per skonį. Visą kelionę buvau labai atsargi – nevalgiau gatvėse ir vietiniuose restoranuose. Nebent jie buvo rekomenduoti ten gyvenančių europiečių.

Tiesa, gyvenome viloje, kurioje kiekvieną vakarą gamindavo labai puikus šefas. Maistas buvo autentiškas ir tikrai labai skanus. Pusryčiams valgėme košes su įvairiausiais prieskoniais, marokietiškus troškinius tadžinus, ką tik pagautą žuvį su taip ten mėgstamu kuskusu, ragavome nuostabiai skanių vegetariškų patiekalų. Kiekvieną dieną gerdavau mėtų arbatą – ją tiekia prieš ir po maisto, prie pusryčių ir vakarienės.

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai

– Minėjote vietinį šefą, kokie yra Maroko žmonės?

– Labai įvairūs, dauguma paslaugūs ir malonūs, tačiau teko susidurti su vietiniais „verslininkais“ ir jų verslo filosofija. Pavyzdžiui, su draugais nusprendėme nuvykti į kiek toliau nuo vilos įsikūrusį miestelį, kurio pakrantėje labai puikios ir ilgos bangos. Buvo rytas ir visi norėjome išgerti po puodelį kavos. Radome vietinę kavinukę, ten užsisakėme kavos.

Mūsų draugų kompanijoje buvo keli žmonės, kurie kavos nenorėjo, tad nieko ir neužsisakė tiesiog palaikė mums kompaniją. Vietinis padavėjas to nesuprato ir pradėjo mums labai nemaloniai aiškinti vietines verslo taisykles: jei sėdi prie stalo, privalai ką nors užsisakyti, jei nieko neužsisakai, prie stalo tiesiog sėdėti negali. Nedaug trūko, kad šis vietinis „verslininkas“ būt netekęs 10 klientų. Bet stengėmės jį suprasti, nepabėgom, tačiau daugiau nebegrįžom (juokiasi).

Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Justė Starinskaitė

– Gal galėtumėte patarti, ką būtina pamatyti Maroke?

1. Marakešas ir jo turgus. Nuostabus miestas, manau kad sunku rasti tokį autentiška ir savitą miestą. Besisvečiuojant jame ir ypač turguje, atrodo lyg su laiko mašina atskridai į praeitį.

2. Stiliaus ir mados gerbėjams YSL muziejus (mados namų „Yves Saint Laurent“ – red. past.) Marakeše.

3. Miesto centre įsikūręs „Le Jardin“ restoranas. Ten gražiausia vakare. Restorano interjeras nuostabus, užsukite bent kavos.

4. „Paradise Valley“ („Rojaus slėnis“) nuo Agadiro nutolęs apie 30 kilometrų ir nėra labai žinomas daugeliui keliautojų. Ten labai graži gamta, būtina išsimaudyti kalnų upių ežere. Tikras rojaus kampelis. Tai lyg pėsčiųjų takelis kalnuose, vedantis pro kalnų upelius, mažas gyvenvietes, palmes į susidariusius kalnų upių „baseinus“, kuriuose būtina išsimaudyti. Šie tiek baisu, tačiau mūsų grupėje patiems drąsiausiems pavyko (šypsosi).

5. Labai rekomenduočiau išmėginti banglenčių sportą. Prieš kelionę į Maroką nebūčiau pagalvojusi, kad man patiks vandens sportas. Ačiū draugams, kad padrąsino ir supažindino.

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Starinskaitės atostogų įspūdžiai

– Kokių klaidų nedaryti vykstant į šią šalį?

1. Moterims reikėtų būti atsargesnėms su apdarais. Vaikščiojant gatvėmis stengtis nedemonstruoti apnuoginto kūno.

2. Maroke labai lengva apsinuodyti maistu, tad svarbu žinoti, kur ir kokį maistą valgai. Taip pat negalima gerti vandens iš čiaupo.

3. Svarbu nepamiršti derėtis dėl kainų.

4. Marakešo centre pamirškite socialinius tinklus. Tik išsitraukus telefoną, pribėgs koks miestelėnas prašyti pinigų, neva jį filmavai ar fotografavai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Justės Starinskaitės mėnuo už Atlanto: su mylimuoju keliavo po Dominiką ir aplankė krepšininkus JAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius