Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jolitos Seredaitės romanui „Žmogėdra“ bičiuliai prognozuoja sėkmę

Realybės šou „Baras“ kadaise išgarsėjusi Jolita Seredaitė baigia antrąją knygą bauginančiu pavadinimu „Žmogėdra“. Knygos autorė tikina, kad rankraštį skaitę jos bičiuliai kūrinį vadina „stipriu“.
Jolita Seredaitė
Jolita Seredaitė / BFL/Tomo Lukščio nuotr.

Nuo 2009 metų iki praėjusių metų rudens su vyru Danijoje gyvenusi J.Seredaite šiuo metu nestokoja darbų – buvusi televizijos scenaristė dabar dirba reklamos projektų vadove „Lietuvos ryto“ televizijoje ir baigia antrąją knygą.

Į darbus įsisukusi Jolita teigia nepasigendanti Danijos, kurią paliko prieš pusę metų.

„Visiškai nepasiilgau, nes mes gyvenome mažame miestelyje. Žinoma, yra prisiminimų, įspūdžių, bet aš buvau pasiilgusi Vilniaus. Lietuvoje puiku, viskas čia gerai sekasi“, – patikino moteris.

Paklausta, kas buvo jos naujojo kūrinio kritikai, J.Seredaitė atsakė, šią misiją patikėjusi draugams.

„Mano vyras karininkas ir tokios literatūros neskaito. Rankraštį daviau savo draugams. Tie draugai, kurie mane labai pažįsta, kurie žino, ką aš rašau, labai laukia tos knygos pasirodymo, labai džiaugiasi už mane ir sako, kad tai yra labai stipru“, – kalbėjo moteris.

J.Seredaitė teigia, kad jos knygos „Žmogėdra“ herojė – labai graži, tačiau netipinė moteris.

„Galima sakyti, kad ji yra moteris vyriškose kelnėse – daugumoje situacijų ji elgiasi kaip vyras. Tai  moteris, kuri dirba vyrišką darbą elgiasi su vyrais dažniausiai taip, kaip jie elgiasi su moterimis. Ji – labai stipri asmenybė, jos vidinis pasaulis yra labai išskirtinis, ji pasaulį mato visiškai kitaip. Knygoje yra ir jausmingų dalykų“, – pasakojo netrukus naują romaną išleisianti rašytoja. 

Jolita teigia, kad jos kūrinys nėra feministinis, labiau – psichologinis.

„Manau, kad ši knyga, kaip ir pirmoji, yra skirta akyliems skaitytojams, kurie skaito kitokią literatūrą. Knygoje nėra nieko panašaus į popsą. Negaliu sakyti, kad tai labai psichologinė knyga, bet tokių detalių yra“, – tikino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius