-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Basanavičiaus aikštėje surengtas austrių gliaudymo čempionatas: darbavosi ir žinomi veidai

Nors pasaulis išgyvena pokyčius, kai kurie dalykai išlieka amžini. Aštuntąjį kartą iš eilės Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos austrių akademija ir „Imperial Hotel & Restaurant“ šio viešbučio erdvėse rengia austrių gliaudymo čempionatą, kurio metu geriausių šalies restoranų virtuvių šefai parodys savo gebėjimus gliaudant ir išskirtinai pateikiant austres: kas šįmet bus greičiausias ir originaliausias?
Austrių gliaudymo čempionato akimirka
Austrių gliaudymo čempionato akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Imperial Hotel & Restaurant“ kas mėnesį skelbia išskirtinius degustacinius vakarus skirtingomis temomis: amerikietišką „Haute Cuisine“, „Trumų fiestą“, „Laukinių paukščių medžioklės sezono atidarymą“, o dabar – austrių.

Per pastaruosius mėnesius tikrieji gurmė kaip reikiant išsiilgo kokybiško maisto ir pokalbių prie apvalių stalų, todėl čia rengiama austrių šventė tikra atgaiva širdžiai ir sielai. Rugsėjį pasaulyje tradiciškai skelbiamas austrių sezono atidarymas, o šių jūrų gėrybių skaičiuojama per du šimtus rūšių.

Pačios austrių gliaudymo varžytuvės vyks priešais Lietuvos nacionalinę filharmoniją esančioje Jono Basanavičiaus aikštėje, o ištaiginga vakarienė persikels į vidinį viešbučio kiemelį. Specialiai atrinkta kompetentinga komisija vertins dalyvių faktorius – greitį, preciziškumą, unikalumą, bendrą vaizdą ir skonį.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Išskirtinės vakarienės metu šio restorano virtuvės šefas prie stalų kvietė paragauti valgių iš degustacinio meniu, kurio pagrindinis akcentas – galingu afrodiziaku vadinama Jos Didenybė austrė. Pagrindinis laukiantis patiekalas – „Fideua“ su austrėmis. Desertui laukia austrių ledai su jūros dumblių traškučiu.

Šis renginys visuomet turi ir kilnią misiją. Vakarienės metu muzikinį pasirodymą surengs smuikininkė Liepa Jurgutavičiūtė, o dalis surinktų lėšų bus skiriama Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondui, teikiančiam paramą Lietuvos jauniesiems muzikos talentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius