-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jubiliejinė „Sidabrinių gervių“ ceremonija: raudonu kilimu žengė garbūs svečiai

Jau dešimtus metus iš eilės „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai – ypatinga šventė kino pasaulio atstovams: čia jiems skiriamas šilčiausias dėmesys, fotografų blykstės ir garsiausi aplodismentai. Šiemet šis renginys dar svarbesnis – jubiliejinėje ceremonijoje pagerbtas rekordiškas skaičius labiausiai nusipelniusiųjų.
Šarūnas Banevičius ir Vaida Skaisgirė, Mantas ir Indrė Stonkai, Liudas Mažylis, Ilona Balsytė, Aušra Štukytė
Šarūnas Banevičius ir Vaida Skaisgirė, Mantas ir Indrė Stonkai, Liudas Mažylis, Ilona Balsytė, Aušra Štukytė / Juliaus Kalinsko ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Šių metų Lietuvos kino akademijos ir Lietuvos kino centro rengiama „Sidabrinės gervės“ ceremonija išties svarbi. Kino bendruomenei tai jau 10-oji šventė.

Pasitempę su smokingais ir elegantiškomis suknelėmis į iškilmingą ceremoniją Kongresų rūmuose renkasi ne tik kino elitas, bet ir šalies meno, politikos, verslo, pramogų atstovai, atėję pasveikinti savo bičiulių.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10-oji „Sidabrinių gervių“ ceremonija: apdovanoti geriausi metų filmai

VIDEO: „Sidabrinės gervės“ raudonojo kilimo svečiai spindėjo elegancija

Su dukra Ieva ceremonijoje dalyvavusi aktorė Agnė Grudytė 15min pasakojo, kad savąją „Sidabrinę gervę“ atiduotų režisieriaus profesijai.

„Nes kiekvieną kartą, kai turiu būti filmavimo aikštelėje, aš matau, kiek režisierius turi atsakomybės. Iš tikrųjų, tie žmonės daro didelį darbą, pergyvena, turi galvoti apie viską. Be galo gerbiu šią profesiją“, – sakė A.Grudytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jubiliejinės „Sidabrinių gervių“ ceremonijos svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jubiliejinės „Sidabrinių gervių“ ceremonijos svečiai

Aktorė Ieva Andrejevaitė, suvaidinusi pagrindinį vaidmenį filme „Emilija iš Laisvės alėjos“, puošėsi Ramunės Piekautaitės kurta suknele. Ją atlydėjo tėtis Aleksandras. Paklausta, kam skirtų „Sidabrinės gervės“ statulėlę, ji atsakė, kad jį įteiktų filmui, kuriame pati vaidino – „Emilijai iš Laisvės alėjos“. „Jei atvirai, manau, kad kiekvienas filmas nusipelnė apdovanojimo. Tegul žiuri ir žiūrovai sprendžia, kas laimės“, – 15min sakė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė

Apdovanojimuose dalyvavo ir Vasario 16-osios aktą radęs Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis. 15min mokslininkas pasakojo, kad yra lietuviško kino gerbėjas. „Dabar patekau į šią šventę, tai labai džiugu“, – šypsojosi L.Mažylis.

Profesorius teigė, kad Lietuvai reikia tokių apdovanojimų. „Tai yra prasminga ir simboliška. Apdovanojimai vainikuoja, įvertina tą sudėtingą kūrybinį triūsą ir tikrai to visiems mums labai reikia – ir žiūrovams, ir tiems, kurie kuria ir vertina“, – sakė L.Mažylis.

Jis sakė besididžiuojąs lietuvišku kinu ir tiki, kad jam labiausiai patinkantys filmai bus įvertinti 10-uosiuose „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose.

„Į šį laikotarpį žiūriu labai optimistiškai ir neabejoju, kad šįvakar čia bus apdovanoti filmai, kurie asmeniškai man reiškia proveržį ir nuteikia emociškai labai teigiamai“, – 15min sakė L.Mažylis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liudas Mažylis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liudas Mažylis

Aktorė Valda Bičkutė į renginį atvyko pasipuošusi pačios sukurta suknele: „Prieš keletą metų ją sukūriau festivaliui, bet man ji iki šiol puikiai tarnauja.“

O kam ji skirtų apdovanojimą? „Šiuo metu matau lygiaverčius konkurentus. Visiems linkiu sėkmės. Yra labai daug aktorių ir kolegų gerų sukurtų darbų“, – 15min sakė aktorė, ji neįvardino konkretaus filmo ar aktoriaus, kuris, jos manymu, būtų vertas apdovanojimo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valda Bičkutė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valda Bičkutė

Aktorius Darius Meškauskas pastebėjo, kad šiemet jo kolegos aktoriai sukūrė daug įsimintinų vaidmenų kine. Jis išskyrė Marių Repšį. „Įsiminė ir Gabijos Jaraminaitės vaidmenys. Ši aktorė tikrai nusipelno statulėlės“, – teigė jis. D.Meškauskas nėra abejingas lietuviškam kinui, jis sakė pasižiūrintis naujausias kino juostas. Kuri labiausiai sužavėjo? „Emilija iš Laisvės Alėjos“ tikrai sujaudino“, – 15min sakė aktorius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Meškauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Meškauskas
VIDEO: 15min kalbino jubiliejinių apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ svečius

Režisierius, scenaristas Tadas Vidmantas nestokojo šmaikštumo – sidabrinę gervės statulėlę jis įteiktų sau.

„Tokios neturiu dar. Ir jos norėčiau dėl didelio ego. Juokauju. Labai mažai domėjausi ir nežinau, kas yra nominuoti. Noriu būti nustebintas“, – juokėsi T.Vidmantas, į renginį atvykęs su žmona Lina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tadas Vidmantas su žmona Lina
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tadas Vidmantas su žmona Lina

Indrė ir Mantas Stonkai, paklausti, kas turėtų gauti „Sidabrinės gervės“ statulėlę, sakė, kad vieną jų norėtų išvysti filmo „12 kėdžių“ kūrėjų rankose. „Už geriausią žanrinį filmą Lietuvoje“, – juokdamasis sakė M.Stonkus. Jo žmonai Indrei patiko ne tik filmas „12 kėdžių“, kuriame filmavosi Mantas, bet ir juosta „Zero III“. Manto dėmesį patraukė nemažai lietuviškų filmų – išskyrė „Emiliją iš Laisvės alėjos“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Stonkus ir Indrė Stonkuvienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Stonkus ir Indrė Stonkuvienė

Aktorė, renginių vedėja Kristina Savickytė-Damanskienė į iškilmingą renginį atvyko su vyru. Kam ji skirtų pagrindinį vakaro apdovanojimą? „Man labai sunku nuspręsti, bet jį įteikčiau „Emilijai iš Laisvės alėjos“. Šis filmas mane palietė, meno juk toks tikslas žadinti jausmus. Nors girdėjau ir visokių nuomonių apie šį filmą, kad jis popsinis, bet man jis patiko“, – teigė K.Savickytė-Damanskienė, vakarui pasirinkusi „Undress“ kurtą suknelę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Savickytė-Damanskienė su vyru
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Savickytė-Damanskienė su vyru

Šiemet išdalinta rekordiškai daug, net 19 apdovanojimų: „Auksinė gervė“ už viso gyvenimo nuopelnus, 16 „Sidabrinės gervės“ statulėlių, „Sidabrinės gervės kiaušinis“ ir specialus prizas iškovojusiems pergalę nominacijoje „Publikos pasirinkimas“.

Renginyje, kurį vedė Andrius Rožickas, garbiai publikai buvo skirti ir išskirtiniai muzikiniai numeriai. Čia pasirodė jausmingoji Justė Arlauskaitė-Jazzu, gyvas rokenrolas Vidas Bareikis, operos solistas Rafailas Karpis, visų mylimas Donny Montell. O bene labiausiai visus nustebino netikėtas trio – šiai progai suburtos dainininkės Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Giedrė Kilčiauskienė ir Miglė Vilčiauskaitė-Migloko.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10-oji „Sidabrinių gervių“ ceremonija: apdovanoti geriausi metų filmai ir jų kūrėjai

TAIP PAT SKAITYKITE: Kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ svečiai šventę pratęsė naktiniame vakarėlyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius