-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius persigalvojo ir ragina emigruoti: „Varom iš čia!“

Dizaineris Juozas Statkevičius sekmadienio popietę nusprendė netylėti – jis emigruos ir tą daryti ragina visus Lietuvos žmones.
Juozui Statkevičiui įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“
Juozui Statkevičiui įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialiniame tinkle dizaineris kaltino valdžią, Lietuvos ekonominę situaciją. J.Statkevičius tikina, kad pokyčių nebus. Nors dizaineris dar lapkričio pabaigoje pažadėjo neemigruoti, panašu, kad jis persigalvojo.

„Nesunku pastebėti, kad maistą perkame Lenkijoje. Dirbame Norvegijoje, Anglijoje, atostogos Ispanijoje, Turkijoje... Jaunimas mokosi pasaulyje – visur! Tai kam ta mūsų Lietuva? Kad Seimo narius išlaikytume, kurie visus priverstinai išvaro emigruoti? Tema apmąstymams. Aš 100 proc. už emigraciją. 25 metus esame laisvi, o jokių pasikeitimų, tik į blogą pusę. Vien pažadai, tušti, beverčiai žodžiai. Bloga!

Dar kartą mąstau lėkt iš čia. Iš šalies, kur nacionalinis patiekalas – kitas lietuvis. Geriau mylėt tą Lietuvą iš toli, kur gali dirbt, užsidirbt, kur šilta ir iš pensininkės ar mamos niekas neatims pinigų. Ir vietoj 50 atimtų, grąžins tik 14. Trūksta žodžių. Nieko, reik imtis veiksmų, krauti lagaminą, nieko čia nebus. Ir jums patariu, varom iš čia! Nes ateis laikas, kai neišleis. Varom!“, – socialiniame tinkle rašė J.Statkevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius ir Šarūnas Birutis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Statkevičius ir Šarūnas Birutis

Lapkričio pabaigoje J.Statkevičiui buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Dėkodamas už įvertinimą, Juozas susigraudino ir kultūros ministrui pažadėjo neemigruoti. Panašu, dizaineris persigalvojo.

„Tikiuosi, kad gandai, kad Juozas išvyks iš Lietuvos, yra visiška netiesa. Nes kiti metai – tautinio kostiumai metai, niekas kitas geriau jo nepristatys. Tai būkite tautinio kostiumo ambasadoriumi“, – sakė tuometis kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Juozas tąkart pažadėjo: „Būsiu“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įteikta aukso žvaigždė „Nešk savo šviesą ir tikėk“ sugraudino J.Statkevičių: „Ačiū, kad ne po mirties“

Juozo Statkevičiaus pavardė vis linksniuojama tautinio kostiumo projekte. Prižadėjęs neemigruoti, J.Statkevičius prisijungė prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio iniciatyvos dovanoti Lietuvos ikimokyklinukams tautinius kostiumus ir sutikęs juos modeliuoti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Juozas Statkevičius gražų kostiumą mokinukams stengsis pasiūti už 20 eurų

Ar pritariate Juozo Statkevičiaus nuomonei?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius