Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Juozas Statkevičius sukritikavo pirmosios ponios stilistus: „Galėčiau aprengti ją daug geriau“

Kas rengia pirmąją šalies ponią Dianą Nausėdienę, vis dar išlieka tikra mįsle. Visgi garsiausiu Lietuvos mados dizaineriu vadinamas Juozas Statkevičius nepagailėjo kritikos jos stilistams ir prisipažino: „Aš tikrai galėčiau aprengti daug geriau ir daug profesionaliau!“
Juozas Statkevičius, Diana Nausėdienė
Juozas Statkevičius, Diana Nausėdienė / 15min nuotr.

TV3 televizijos studijoje su žurnaliste Jolanta Svirnelyte kalbėdamas Juozas Statkevičius teigė gerbiantis Dianos Nausėdienės nuomonę. Anot žinomo vyro, tai yra jos pasirinkimas, kaip atrodys, visgi po kiekvieno jos viešo pasirodymo atsiranda profesionali akis, kuri mato visus aprangos trūkumus.

„Po 31-erių metų darbo madoje aš turiu ligą. Užmetu akį ir žinau, kur kaklas palaikytas ar švarkelio petys mažas. Aš kiaurai matau. Pagaliau matai net kokie apatiniai ir taip toliau. Aišku, mes negalime per daug aptarinėti prezidentų aprangos“, – atvirai kalbėjo J.Statkevičius.

Jis teigė niekada neleptelintis kritiškų žodžių, gerbia kiekvieno žmogaus pasirinkimą, tačiau prisipažino – jeigu jam būtų patikėtas pirmosios ponios drabužių dizainas, darbą vyras atliktų geriau.

„Aš niekada nepasakiau kažkokio kritiško žodžio. Visada gerbiu ponios pasirinkimą, bet tie, kas ją rengia – atsiprašau. Aš tikrai galėčiau aprengti daug geriau ir daug profesionaliau. Manau, kad ponia Diana yra nepaprasto grožio moteris, tik trūksta to šlifuotojo, kad briliantas sublizgėtų“, – sakė J.Statkevičius.

15min jau anksčiau rašė, kad Pirmosios ponios Dianos Nausėdienės aprangos kodas sulaukia daugybės komentarų ir diskusijų. Kiekvieną kartą viešumoje pasirodžiusi prezidento žmona pademonstruoja išskirtinius drabužius, tačiau lieka tik spėlioti, kokie stilistai ir dizaineriai už jų stovi. Panašu, kad tai tapo kone didžiausia paslaptimi, kurią atskleisti atsisako ir už D.Nausėdienės komunikaciją atsakingi asmenys.

Lietuvos respublikos prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr./Diana ir Gitanas Nausėdos
Lietuvos respublikos prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr./Diana ir Gitanas Nausėdos

Pirmą kartą išsiaiškinti, kas rengia D.Nausėdienę, 15min bandė rugsėjo pabaigoje, kai Gitanas ir Diana Nausėdos Niujorke susitiko su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir jo žmona Melania. Bandydami sužinoti, kas yra atsakingas už Lietuvos pirmosios ponios įvaizdį, susisiekėme su už D.Nausėdienės komunikaciją atsakinga Regina Statkuviene.

Anot jos, prezidentūroje apskritai nėra darbuotojų, kurie kurtų D.Nausėdienės įvaizdį. Taip pat prezidentūros darbuotojai nekuruoja klausimų, susijusių su pirmosios ponios apranga ar stiliumi.

„Jokie teisės aktai nereglamentuoja pirmosios ponios aprangos. Tiesa, kai ji dalyvauja oficialiuose renginiuose, vizituose, aprangą renkasi atsižvelgdama į įprastas tarptautinio protokolo normas“, – teigė R.Statkuvienė.

Po mėnesio antrą kartą 15min kreipėsi į prezidento patarėją Antaną Manstavičių, kuris teigė, kad šios informacijos taip pat negali suteikti. Tiesa, patikslinta, kad atsakymo į klausimą, kas rūpinasi prezidento žmonos įvaizdžiu, negalima pateikti „bent jau šiuo metu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius