Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozo Statkevičiaus šou žiūrovai skilo į dvi stovyklas – vieni šalo ir duso, kiti gyrė maestro

Mados namų 30-metį švenčiantis Juozas Statkevičius trečiadienio vakarą surengė įspūdingą savo kolekcijos pristatymą, tačiau išvengti nesklandumų nepavyko. Nors pats šou praėjo be nesklandumų, o dizaineris paskendo ovacijose ir gėlėse, prieš renginį gerbėjus pasitiko chaosas – žiūrovai grūdosi minioje, o nepatekusieji į fojė šalo lauke. Galiausiai publika skilo į dvi stovyklas – valandą vėlavusį ir spūstyje skendusį renginį vieni vadino fiasko, kiti pabrėžė – Juozo galima laukti kad ir parą.
Nesklandumai prieš Juozo Statkevičiaus šou
Nesklandumai prieš Juozo Statkevičiaus šou / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mados namų trisdešimtmečiui skirtą kolekciją drabužių dailininkas trečiadienio vakarą pristatė Vilniaus „Pramogų arenoje“, kur surengė du pasirodymus vieną po kito, tad arenos ankštos prieigos tapo tikru išbandymu mados gerbėjams.

21 val. 15 minučių turėjęs prasidėti antrasis Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymas vėlavo valandą, nes vėlavo pirmasis pristatymas. Todėl išeinantieji grūdosi su atėjusiais į antrąjį šou.

Arenos fojė prie rūbinių ėmė trūkti oro. Žmonės tiesiogine ta žodžio prasme brovėsi vienas per kitą, pamiršę savo puošnius kostiumus. Įveikti spūstį, iriantis alkūnėmis, teko ir VIP svečiams, norėjusiems pozuoti prie fotosienelės.

Visiškai priešinga situacija tvyrojo už arenos durų lauke. Didžioji dalis išsipuošusių mados gerbėjų, kurie į renginį atvyko su bilietais, buvo priversti laukti šaltyje. Laukimas tęsėsi apie 45 minutes, o vėlų vakarą lauko temperatūrai nukritus iki minus 6–7 laipsnių, pasipiktinimai situacija vis garsėjo.

Gelbėjo pritrūkusius oro

Situacija nebuvo įprasta, mat vis garsiau girdėjosi šūksniai, kad sausakimšoje salėje prie rūbinės trūksta oro, buvo iškviesti ir greitosios pagalbos darbuotojai.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerinės tarnybos vadovas Vytenis Keršys 15min patvirtino, kad renginio metu greitoji pagalba buvo suteikta dviem vyrams.

„Nenoriu detaliai pasakoti, tačiau tai buvo nežymūs sveikatos sutrikimai“, – teigė V.Keršys. Anot jo, pablogėjusią renginio dalyvių sveikatą lėmė spūsties sukelti veiksniai – žmonėms trūko oro.

Dispečerinės tarnybos vadovas negalėjo atsakyti, ar šou metu budėjo greitosios pagalbos darbuotojai.

„Mes buvome iškviesti dėl konkrečių dviejų atvejų. Kai vyksta masinis renginys, organizatoriai išties iš anksto turėtų pasirūpinti pagalbos teikimu, tada žmonėms ji būtų suteikiama greičiau“, – kalbėjo V.Keršys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus madų šou svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus madų šou svečiai

Kalbos apie nevykusį renginio organizatorių darbą plėtojosi ir ketvirtadienio rytą. 15min sulaukė pasipiktinusios madų pristatymo žiūrovės laiško, kuri buvo priversta šalti lauke.

Laišką atsiuntusi moteris svarstė – po tokio įvykio, kitąmet reikėtų gerai pagalvoti, ar verta vykti į renginį.

„Rašau tikrai kaip pasipiktinusi, bilietą į solidų, koks reklamuota, renginį nusipirkusi moteris. Eilės didžiausios į pono J.Statkevičiaus mados namų 30 metų jubiliejaus renginį, tačiau ne todėl, kad daug žmonių, o dėl to, jog renginys vėluoja virš valandos. Visi baigia sušalti lauke, svečiai iš užsienio su bateliais, su plonomis suknelėmis, tačiau.... Čia reikėjo rengtis lyg į turgų, nes visi stovi, kaip senais laikais dėl talono gauti dešros“, – laiške 15min rašė moteris.

Nusivylimo neslėpė ir prisistatyti nepanorusi žinoma vizažo meistrė. Ji ne juokais įsiuto. Anot moters, ji renginio lauke laukė 45 minutes ir tai „buvo viena didžiausių nesėkmių, kurioje teko dalyvauti“.

„Žmonės turėjo laukti lauke prie minus 6, tai buvo taip šlykštu, tokia nepagarba žiūrovui, kad neįsivaizduoju, ar gali būti didesnis fiasko. Tai buvo tokia nesąmonė, kad net neįsivaizduoju blogiau“, – pasipiktinimo neslėpė vizažo meistrė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus madų šou svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus madų šou svečiai

Kita stovykla: Juozo lauktų nors ir parą

Vieniems grūstynės nuotaiką kaip reikiant sugadino, kiti nekreipė dėmesio ir laukė mados reginio, dėl kurio atvyko, nors jis ir vėlavo valandą.

15min kalbinti žinomi žmonės tikino, kad Juozo Statkevičiaus galima palaukti ir ilgėliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Lietuvą grįžusi Asta Valentaitė žengė podiumu: mylimasis Glenas Manchesteris negalėjo atitraukti akių

„Spūstys man nesudarė jokių problemų, o daug žmonių tik įrodo žmogaus talentą. O kalbant apie patį renginį – Juozo šou nuostabūs. Jo ikoniniai modeliai niekada nesensta, ko gero dėl to, kad įdėta labai daug rankų darbo, taip pat dėl tobulų konstrukcijų“, – sakė floristas Mantas Petruškevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

Jam antrino atlikėjas Donatas Montvydas. „Spūstys visada erzina, bet visiems neįtiksi. Dabar kabinėjamės prie aplinkybių – karšta, spūstys, bet ne tame esmė. Mes atėjome pagerbti žmogaus ir, jei reiktų, lauktume jo tikriausiai iki ryto, nes mes jį mylime, mūsų santykiai su juo labai šilti. Juozas Statkevičius – Maestro!“ – 15min sakė Donatas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Montvydas su žmona Veronika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Montvydas su žmona Veronika

Stilistė Agnė Gilytė teigė, kad valandą užtrukęs laukimas nesugadino nuotaikos. Priešingai – linkėjo tokios minios ir po dvidešimties metų: „Aš tikiu, kad švęsime Juozo mados namų penkiasdešimtmetį lygiai taip pat kaip trisdešimtmetį – stumdydamiesi prie durų ir sunkiai tilpdami į salę.“

Organizatoriai iš pradžių nekomentavo, vėliau atsiprašė

15min su organizatoriais susisiekė dar trečiadienio vakarą, iš karto renginiui pasibaigus, tačiau Juozo Statkevičiaus atstovė, įstaigos „Didysis mados teatras“ direktorė Živilė Matačiūnaitė komentuoti situaciją atsisakė.

Ketvirtadienį 15min dar kartą kreipėsi į dizainerio atstovus.

„Atsiprašome tų gerbėjų, kurie patyrė nepatogumų ir laukė ilgiau nei tikėjosi. Esame dėkingi žmonėms už didžiulį susidomėjimą, palaikymą ir kantrybę. Mums yra svarbi kiekviena renginio sekundė ir kiekvieno žmogaus nuotaika.

Darome išvadas tam, kad ateityje techniniai nesklandumai netemdytų nė vieno žiūrovo nuotaikos. Dar kartą ačiū visiems už šventą, kurią karūnavo puiki nuotaika“, – 15min sakė Živilė Matačiūnaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje – laukiamiausias madų šou: J.Statkevičiaus svečiams arenoje teko brautis per spūstį

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Lietuvą grįžusi Asta Valentaitė žengė podiumu: mylimasis Glenas Manchesteris negalėjo atitraukti akių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius