Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurga Anusauskienė. Per 10 dienų – minus 6 kilogramai (papildyta rugpjūčio 13 d.)

Daugelis, kad sulieknėtų, alina save dietomis ir pluša sporto salėje. O štai muzikos prodiuserei J. Anusauskienei (41) tai pavyksta pasiekti be didesnių pastangų. Kasmet iš festivalio „Slavianskij Bazaar“, kurį kuruoja, Jurga grįžta palengvėjusi – šįmet moteris per 10 dienų numetė 6 kilogramus.
Jurga Anusauskienė
Jurga Anusauskienė / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Jurga, kaip nutinka, kad iš Baltarusijoje vykstančio festivalio grįžtate sulysusi?

Taip nutinka ne pirmą kartą. Daugiausia kilogramų – net vienuolika – numečiau prieš ketverius metus. O viskas tik dėl to, kad rūpindamasi Lietuvos delegacija festivalyje, spręsdama įvairias problemas, patiriu daug streso, nervinuosi. Suprantama, būna mažai laiko pavalgyti ir išsimiegoti. Rezultatas – sparčiai tirpstantys kilogramai.

Galbūt daugelis žmonių pagalvos, kad stresas – puikus būdas deginti kalorijas?

Sulieknėti pavyks, tačiau niekam nerekomenduoju taip daryti. Tokiu būdu labai alinamas organizmas. Aš kasmet po festivalio turiu sveikatos bėdų. Šįmet sustreikavo širdelė. Laimė, dabar jau viskas gerai.

Jūs visą gyvenimą buvote ypač liekna. Kaip atrodėte, kai per tokį trumpą laiką numetėte net 11 kilogramų?

Neslėpsiu: tada atrodžiau klaikiai. Tesvėriau 40 kilogramų (Jurgos ūgis 170 cm). O šįmet prieš festivalį mano svoris buvo maždaug 56 kilogramai, o dabar – apie 50. Šiuo metu atrodau taip, kaip visada.

Šiaip visą gyvenimą svėriau tiek pat – 48 kilogramus. Ilgai išgyvenau, kad esu per liekna, tačiau bet kokie mėginimai sustambėti buvo bergždi. Atsimenu, kadaise bendradarbiavau su vienu sporto treneriu. Jis man sukūrė specialią programą, skirtą žmonėms, norintiems priaugti svorio. Gėriau specialius papildus, kurie buvo labai šlykštūs, sportavau, dariau viską, kaip liepta, tačiau svoris nepadidėjo nė vienu gramu.

Galbūt teko susidurti su kokiais nors nepatogumais dėl mažo svorio?

Buvo tokia graudi istorija. Ilgą laiką mūsų šeima gyveno daugiabutyje, 11 aukšte. Todėl tekdavo naudotis liftu. Kaip žinia, tokie daugiaaukščiai namai turėjo po du liftus – didįjį ir mažąjį. Didysis keldavo žmones tik tuomet, kai keleivių svoris būdavo daugiau kaip 50 kilogramų. Aš svėriau 48 kilogramus, todėl manęs liftas nekeldavo. Tekdavo skambinti namiškiams ir prašyti pagalbos.

Gal galite pasidalyti patarimais, kaip sėkmingai mesti svorį?

Esu labai aktyvus žmogus, negaliu nusėdėti vienoje vietoje. Todėl tiems, kurie trokšta sulieknėti, siūlyčiau bent šiek tiek per dieną pajudėti ir žiūrėti, ką deda į burną. Nors daugelis dietologų mane sukritikuos, siūlau kiekvienam įsiklausyti į savo organizmo siunčiamus signalus ir valgyti tai, ko norisi. Bent jau aš taip elgiuosi visą gyvenimą ir niekada neturėjau antsvorio.

Papasakokite apie savo mitybos ir gyvenimo būdo įpročius.

Jie labai specifiniai. Paprastai keliuosi 9 valandą. Iki 15 valandos nieko nevalgau, bet išgeriu porą puodelių kavos. Tik tuomet pusryčiauju. Valgau du arba tris kartus per dieną – priklauso nuo to, kiek turiu darbų. Paskutinį kartą pasisotinu naktį – antrą arba trečią valandą. Be naktipiečių negalėčiau užmigti. Tai mano pagrindinis maistas. Ir nors prisikertu daug ir gardžiai, niekada nesapnuoju košmarų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius