Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jurga Baltrukonytė pristatė knygą „Viskas bus gerai“: „Ji niekada netaps bestseleriu“

Knyga, kuri niekada netaps bestseleriu. Ko gero taip galima apibūdinti naują, labdaros iniciatyvos „Happimess“ išleistą, knygą „Viskas bus gerai“. Jos autoriai –  Jurga Baltrukonytė bei Algis Kriščiūnas. Antradienio vakare, Martyno Mažvydo bibliotekoje, šis leidinys buvo pristatytas visiems susirinkusiems.
Jurga Baltrukonytė ir Algis Kriščiūnas
Jurga Baltrukonytė ir Algis Kriščiūnas / Vygaudo Juozaičio nuotr.

Ši knyga – apie šeimą, meilę, draugystę ir gražią kaimynystę. Tiesa, ji taip pat skirta padėti vaikams, sergantiems onkologine liga, suprasti ligos eigą ir gydymo kelią iki pat pasveikimo.

Kasmet Lietuvoje šia liga suserga apie 100 vaikų, iš kurių pasveiksta apie 80. Tačiau dažnai ne fizinė dalis būna sudėtingiausia ilgame gydymo procese. Ne mažiau sunki būna ir vaikų bei jų artimųjų psichologinė ir emocinė būsena. Šia knyga leidėjai siekia padėti tokioms šeimoms lengviau praeiti sunkų gydymo kelią.

Vygaudo Juozaičio nuotr./Jurga Baltrukonytė ir Algis Kriščiūnas
Vygaudo Juozaičio nuotr./Jurga Baltrukonytė ir Algis Kriščiūnas

Literatūros sergantiems vaikams praktiškai nėra

„Viskas bus gerai“ tai bene pirmoji tokio pobūdžio lietuviška knyga, kurios tikslas padėti tėvams, gydytojams paaiškinti mažiesiems jų ligą jiems suprantamomis sąvokomis. Leidinyje gausu vaizdingų iliustracijų, kurias sukūrė Algis Kriščiūnas, pagal Jurgos Baltrukonytės kurtus literatūrinius tekstus. Tiesa, pastaruosius kurti autorę įkvėpė viena maža mergaitė vardu Viktorija, kuriai šiandien yra penkeri.

„Paprastai knygų konsultantais tampa mokslininkai ir profesoriai. Mano naujos knygos konsultante tapo Viktorija“, – pasakoja Jurga. Kai Viktorijai buvo treji, ji susirgo onkologine liga, tad ji buvo ta, kuri lašelines vadino „geraisiais robotais“ ir kūrė joms vardus. Knygoje taip pat yra žaidimų, piešimo ir rašymo užduočių, kad mažiesiems skaitytojams būtų dar lengviau susidraugauti su knygos herojais ir juos suprasti.

Knygą skirta visiems vaikams

Nepaisant, kad „Viskas bus gerai“ siužeto pagrindinė herojė suserga onkologine liga, leidinys nėra skirtas vien tik vėžiu sergantiems vaikams ar jų šeimos nariams. Knyga apie šeimą, meilę ir draugystę įdomi ir naudinga visiems vaikams.

„Pasveikę vaikai grįžta į mokyklą, į draugų būrį, kurį paliko prieš metus ar du. Jie neretai būna silpnesni už savo bendraamžius, kurie tuo metu linksminosi kieme ir spardė kamuolį. Be to jie būna atsilikę ir lavinimosi prasme, nes ligos metu nėjo į mokyklą. Tad labai svarbu, kad visi vaikai tai suprastų, būtų tolerantiški, draugiški ir supratingi “, – sako projekto iniciatorių, labdaros iniciatyvos „Happimess“ vadovė Jurgita Jakaitė.

Vygaudo Juozaičio nuotr./„Happimess“ iniciatyvos įkūrėja Jolanta Pupkevičienė
Vygaudo Juozaičio nuotr./„Happimess“ iniciatyvos įkūrėja Jolanta Pupkevičienė

Knygą gali įsigyti visi norintys prisidėti prie projekto. Visas pelnas bus skiriamas paremti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus bei „Happimess“ labdaros iniciatyvos veiklą.

Organizacija, padedama pagrindinio rėmėjo „ACME Group“, prisideda prie Santaros ligoninės onkohematologinio skyriaus palatų remonto, pirmosios Lietuvoje vaikų labdaros parduotuvės „Happimess“ plėtros, dirbtuvėlių sergantiems vaikams ir jiems skirtų renginių organizavimo bei savanorių akademijos veiklos. Jau šiandien knygą galimą įsigyti „Happimess“ labdaros parduotuvėje, esančioje M.K.Čiurlionio g. 8, o labai greitai ir „Pegasas“ knygynuose bei kitose knygų prekybos vietose ir elektroninėje erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius