-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgitos ir Kristupo Krivickų vestuvių metinės: ypatingas žiedas ir sėkmingos santuokos receptų knyga

Kalėdos Kristupui (38) ir Jurgai (36) Krivickams – ne tik viena laukiamiausių žiemos švenčių, tai ir judviejų šeimos sukūrimo gimtadienis, gruodžio 26-ąją pora mini 14-ąsias vestuvių metines.
Jurgita ir Kristupas Krivickai
Jurgita ir Kristupas Krivickai / Asmeninio albumo nuotr.

2003-iaisiais žiedus Vilniaus Šv.Jonų bažnyčioje sumainiusi pora tuomet vienas kitam „taip“ ištarė vos po kelių mėnesių draugystės – jų keliai susijungė tų pačių metų vasarą televizijoje vykusiame realybės šou „Baras“.

Šiandien jiedu džiaugiasi ne tik 14 bendro gyvenimo metų – per juos Jurgita ir Kristupas spėjo susilaukti ir keturių vaikų: Atėnės (12), Elados (10), Faustos (6) ir jaunėlio, keliais mėnesiais anksčiau, nei planuota, gimusio Augusto (1,5).

„14 metų santuokoje – jau nemažai. Žinoma, jei šį skaičių lygintume su konservatyvesniais mūsų tėvais ar seneliais tai čia visai nedaug, tačiau anaiptol ne visos šiuolaikinės poros sugeba darniai drauge tiek metų nugyventi, o ir keturių vaikų susilaukti. Keturių su ta pačia žmona“, – 15min juokaudamas linksmai kalbėjo K.Krivickas.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai

Tačiau daug tie 14 metų ar mažai – tegu kiekvienas sprendžia pagal save, bet Krivickai nepraleidžia progos antrąją Kalėdų dieną paminėti ir vestuvių metinių. Šią dieną ši proga, pasak jų, svarbesnė ir už pačias Kalėdas, svarbesnė visai jų gausiai šeimai.

„Jubiliejinės iškilmės laukia dar tik kitąmet, tačiau kiekvieni metai mums labai svarbūs. Šį gražų minėjimą darome ne tik dėl savęs, pirmiausia – dėl vaikų, taip stengiamės išauklėti juos, per savo pavyzdį ugdyti jų požiūrį į šeimą, jos vertybes. Norime, kad vaikai nuo mažens suprastų, jog ta diena svarbi mums visiems, kad be jos nieko nebūtų, kad ir šventės dalyviai – patys vaikai, atsirado po to, kai susituokėme gruodžio 26-ąją“, – pasakojo K.Krivickas.

Prieš ketverius metus, 2013-aisiais, minėdami 10 metų bendro gyvenimo šeimoje sukaktį, Jurgita ir Kristupas atnaujino santuokos įžadus. Šventė vyko toje pačioje bažnyčioje, kur ir susituokė, joje Krivickai mini visas svarbiausias šeimos šventes.

Ypatingą paminėjimą jiedu ruošia ir kitais metais. Tiesa, ko tuomet tikėtis, kol kas neatskleidžia, tačiau jau dabar žino, kad mažų mažiausiai dviese leisis į kelionę po egzotiškus kraštus – kaip tuomet, po vestuvių, kai dviese jau kitą dieną oficialiai tapę vyru ir žmona išvyko pailsėti į saulėtus Maldyvus.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai

Šiemet, sako, kelionių jiedu neplanuoja – ambicingus planus paliks apvalesnei sukakčiai, o ir vaikai, ypač mažylis sūnus dar nepratęs ilgesniam laikui likti senelių priežiūrai.

Tačiau laikas dviese Krivickams – tarsi šventa taisyklė, kurios jie griežtai laikosi. Todėl įprastai ir šventinių dienų maratone antroji Kalėdų diena yra skirta tik jiems patiems. „Kūčios vakarą būname su visa šeima, Kalėdos mums – vaikų šventė, o štai antrą Kalėdų dieną su žmona stengiamės šventę atšvęsti intymesnėje aplinkoje“, – 15min pasakojo jis.

Šiemet jie Kūčias, kaip ir kelis pastaruosius metus sutiko savo pačių namuose, į kuriuos sugužėjo giminės ir artimieji. Tuomet esą, kaip ir daugelyje šeimų – visi sukalbėjo maldą, palaužė kalėdaitį, išragavo šventinio stalo patiekalus, pabendravo tarpusavyje, apsikeitė dovanėlėmis.

„Kalėdos pas mus – vaikų šventė, kai jie nubudę bėga prie eglutės, po kuria randa išsvajotas dovanas. O jau tuomet, kai kitą dieną pavargsta nuo šurmulio, visi prisimename, kaip ir kada susikūrė mūsų šeima“, – pasakojo K.Krivickas.

Žmoną jis kasmet šia proga pradžiugina įvairiomis dovanomis, gėlėmis, kurias tikina be galo mėgstantis dovanoti. O šiemet Jurgitai vyras padovanos ypatingą dovaną, tiksliau atnaujins jau įteiktą seniau. „10-ųjų vestuvių metinių proga žmonai padovanojau žiedą su trimis deimančiukais, kuris simbolizavo mūsų tris dukras. Dabar nusprendėme, kad žiedą papildysim ketvirtu – jis simbolizuos mūsų sūnų Augustą“, – pasakojo jis.

Pasak pašnekovo, sūnaus gimimas visai jų šeimai – labai svarbus, dramatiškai prasidėjusi istorija šiemet pagaliau leido jiems atsikvėpti – tai pirmos Kalėdos, kurias Krivickai sutinka jau be nerimo dėl mažylio sveikatos.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Kristupas Krivickai

„Augustas – jauniausias mūsų šeimos narys. Pernai šventės buvo kupinos nerimo, įtampos, ir nors jau buvome įplaukę į ramybės uostą, audra dėl sūnaus sveikatos dar nebuvo pasibaigusi. O dabar pagaliau galime ramiau atsikvėpti. Augustas – jau didelis pipiras, aukštas, stiprus vyrukas“, – džiaugėsi jis.

Apie naują deimantą Jurgitos žiede pora sako sutarusi bendrai, jiems abiem tai – labai gražu ir simboliška, o tuos simbolius pastebi ir kiti – trims dukroms skirtą žiedą gimdymo namuose laukiant ketvirtojo vaiko pastebėjo ir medikai.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgitos Krivickienės žiedas
Asmeninio albumo nuotr./Jurgitos Krivickienės žiedas

„Visi simboliai yra tikrosios prasmės atspindžiai, o tie įprasminimai mums svarbūs. Kaip ir svarbu tai, jog esam išsaugoję Jurgitos vestuvinę suknelę, kuri vėliau galbūt atiteks vyriausiajai dukrai“, – pasakojo K.Krivickas.

Tuo tarpu kitąmet jis užsiminė, jog pora planuoja iš naujo išgraviruoti vestuvinius žiedus. „Tai kaip užsitarnautas juodas santuokos diržas“, – juokavo jis.

K.Krivickas įsitikinęs, kad frazė, jog laiminga šeima – tai laiminga žmona, ne iš piršto laužta. Todėl mylimąją stengiasi kaip įmanoma dažniau pradžiuginti įvairiomis staigmenomis, o vestuvių metinių dieną perima iš jos visus buities darbus. „Noriu, kad ji tą dieną skirtų daugiau laiko sau, neskubėtų, pasiruoštų, pasipuoštų ir lauktų romantiško vakaro – pasimatymo su savo vyru“, – sakė jis.

Būtent tie pasimatymai tik dviese – vienas iš svarbių jų sėkmingos santuokos receptų, esą kiekviena pora turi rasti laiko pabūti tik dviese, nepamiršti, kad jie nėra tik mama ir tėtis, kad jiedu – vyras ir žmona, vyras ir moteris.

Beje, daugiau laimingų savo receptų pora planuoja įamžinti ir naujame leidinyje – kitų metų lapkritį dienos šviesą turėtų išvysti nauja jų bendra knyga, kurioje pora per savo asmeninio gyvenimo prizmę papasakos, ką reiktų daryti ir ko nedaryti, kad abu poroje būtų laimingi.

„Knyga bus subalansuota moterims, bet tiks ir vyrams. Trys ketvirtadaliai jos bus parašyta Jurgitos, aš čia – truputį nuošaliai, tačiau mes abu sudarome visumą. Galiu tik pasakyti, kad svarbiausia – sėkmingai pasirinkti partnerį, o jau tuomet reikia į santykius investuoti. Tam, kad po kelerių metų netektų pasakyti – „nesutapo charakteriai“. Knygoje pasakosime, kaip išvengti rutinos, kaip puoselėti santykius, kaip elgtis, kai iškyla krizės“, – mintimis dalijosi K.Krivickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius