Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Juvelyrikos parodoje garsūs svečiai grožėjosi pasaulyje išgarsėjusių lietuvių autorių darbais

Penktadienio vakarą Vilniuje duris atvėrė išskirtinių juvelyrikos dirbinių paroda. Jos atidarymo nepraleido ir žinomi žmonės, šventiniame renginyje buvo galima sutikti naujovėmis besidominčias garsenybes.
Sandra Šernė, Redita Dominaitytė, Liucina Rimgailė, Viktorija Šaulytė
Sandra Šernė, Redita Dominaitytė, Liucina Rimgailė, Viktorija Šaulytė / Renginio organizatorių nuotr.

Tarp jų – Laurą Imbrasienę, Agnę Gilytę, Reditą Dominaitytę, Gabiją Jaraminaitę, Kristiną Tarasevičiūtę, Jolitą Vaitkutą-Dikčę, Viktoriją Šaulytę, Sandrą Šernę, Simoną Brazdžionytę ir Tadą Rimgailą.

Visą savaitgalį „Panoramoje“ vyksiančiame renginyje „Juvelyrikos skoniai“ lankytojai galės pasigrožėti unikaliais juvelyrikos dirbiniais bei susipažinti su jų autoriais – Aleksandru Šepkumi, Silvijumi Martinėliu, Viktorija Orkine, Auste Arlauskaite, Karoliu Černeckiu, Vaidu Sapragonu, Mariumi Zakaru, Giedre Duoble, Nauriu Našilėnu bei Karoliu Gustu, Tadu Deksniu, Tauru Blaževičiumi.

Renginio organizatorių nuotr./Juvelyrikos parodos atidarymas
Renginio organizatorių nuotr./Juvelyrikos parodos atidarymas
Renginio organizatorių nuotr./Juvelyrikos parodos atidarymas
Renginio organizatorių nuotr./Juvelyrikos parodos atidarymas

„Džiaugiuosi galimybe eksponuoti savo kūrinius kartu su 11 žymių Lietuvos juvelyrų, savo darbais išgarsėjusių ne tik mūsų šalyje, bet ir už jos ribų. Autoriniai juvelyrikos kūriniai turi žmogiškos šilumos, nes prie kiekvieno prisiliesta rankomis, tokie papuošalai greičiau prisijaukinami, ilgaamžiai ir tampantys šeimos relikvijomis“, – sako autorinės juvelyrikos namų „v2o“ įkūrėja, juvelyrė V.Orkinė.

Renginio organizatorių nuotr./Viktorija Orkinė
Renginio organizatorių nuotr./Viktorija Orkinė

Pasak jos, renginiu norima pristatyti ne tik prekės ženklus, bet ir pačius kūrėjus, todėl lankytojai galės pamatyti vaizdo įrašus, supažindinančius juos su kiekvieno autoriaus asmenybe, įkvėpimo šaltiniais ir pasaulėžiūra.

Šalia galimybės pasimatuoti ir įsigyti išskirtinių juvelyrikos darbų, renginio organizatoriai pasiūlys juos paragauti desertų pavidalu, kuriuos specialiai šiam renginiui Liucinos Rimgailės desertinė sukūrė atsižvelgdama į kiekvieno juvelyro asmenybę ir braižą.

Renginio organizatorių nuotr./Liucinos Rimgailės desertai
Renginio organizatorių nuotr./Liucinos Rimgailės desertai
Renginio organizatorių nuotr./Liucina Rimgailė
Renginio organizatorių nuotr./Liucina Rimgailė

Juvelyras Karolis Ro Černeckis, vienas renginio organizatorių, sako, kad tokią koncepciją pasirinko todėl, kad papuošalai, taip pat kaip ir desertai – gali būti saldūs, rūgštūs, aštrūs, švelnūs – kiekviename jų atsiskleidžia skirtingi skoniai.

Renginyje bus eksponuojami didžiausią karjerą Jungtinėse Amerikos Valstijose padariusio Europos juvelyro Aleksandro Šepkaus darbai. Stulbinančiai išgarsėjusio lietuvių autoriaus JAV, Manhetene, įkūrusio prekės ženklą „Alex Šepkus NY“ kurti papuošalai pardavinėjami beveik 150 Amerikos, Kanados, Puerto Riko, Kinijos ir kitų šalių meno galerijose. Savo darbuose preciziškas autorius siekia išskirtinės kokybės, tačiau jo stiliuje varijuoja žaismingumas.

Pats autorius pajuokauja, kad naktimis gali ramiai miegoti, mat dėl savo originalumo – nukopijuoti jo darbų praktiškai neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius