-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kai aš mokyklą lankiau“: Šarūnas Kirdeikis buvo nuolatinis „Šauniausio moksleivio“ konkurso dalyvis

Choreografas Šarūnas Kirdeikis (31) su šypsena prisimena mokykloje praleistus metus. Jau tada su seserimi Kotryna jis aktyviai dalyvavo renginių organizavime, o nuo mažų dienų grojo klarnetu, kurį turi iki šiol.
Šarūnas Kirdeikis – anksčiau ir dabar
Šarūnas Kirdeikis – anksčiau ir dabar / Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr.
Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Šarūnas Kirdeikis (centre) mokyklos laikais
Šarūnas Kirdeikis (centre) mokyklos laikais

„Į mokyklą eiti pradėjau labai mažas, tik 5-erių metų. Klarnetu groti taip pat pradėjau nuo labai mažų dienų, tėvai mane nuvedė į privačias pamokas, atsimenu tik tą vaizdą – nelabai atsimeni kur eini, ką darai, tau duoda groti ir tai tarsi žaidimas... Tik po kurio laiko supratau, kad viskas yra daug rimčiau, reikia į užsiėmimus eiti nuolat, o galiausiai paaiškėja, kad esi priverstas groti“, – pasakojo šokėjas ir „Show Makers akademijos“ vadovas.

Š.Kirdeikis tikino, kad būdamas 8-9-erių metų labai nenorėjo būti muzikantu. „Sakydavau, kad nenoriu būti klarnetininku, man atrodė visi muzikantai ir mokytojai labai nuobodūs – tik groja ir nieko nedaro. Nors po to buvo smagūs laikai, kai grojau orkestre, teatre. Buvau pats mažiausias, bet vykdavome į užsienį, mus filmuodavo. Buvau pats mažiausias visoje kompanijoje“, – kalbėjo jis. Šarūnas sakė dabar klarnetą priglaudęs „Show Makers akademijos“ vokalo klasėje. „Kažkada neseniai pabandžiau pagroti. Jausmas ir juokingas, ir labai geras. Atrodo, įgūdžiai net ir nedingo. Dabar norėčiau vėl groti“, – teigė jis.

Smagiausias laikas – 3-4 klasėje

Š.Kirdeikis sakė, kad jei dabar grįžti į mokyklą, rinktųsi 3 ar 4 klasę. „Tas laikas, manau, daugeliui pats smagiausias – dar mokslai nespaudžia, yra viena, pati geriausia, mokytoja, visi klasės vaikai – draugai, jiems nerūpi konkurencija, jie draugauja, žaidžia... Tie metai man labai patiko, nes tai buvo kūrybos, fantazijos laikas, o po to visi pasidarė bjauraus būdo paaugliai“, – juokėsi jis.

Šarūnas pasakojo, kad kiek save atsimena, ir jis, ir sesuo Kotryna mėgdavo kurti šou ir sulaukti dėmesio. „Nuolat dalyvaudavome „Šauniausio moksleivio“ konkursuose, būdavome pastovūs dalyviai, būdavo užimdavome ir prizines vietas. O ruoštis reikėjo nemenkai – reikėjo ir pramoginius šokius sušokt, ir talentą parodyti, ir kūrybiškai užduotį atlikti, ir kalbą sakyti... Puikiai prisimenu ir mokyklos dramos būrelį, turėjome šaunias mokytojas, kurios per Teatro dieną visą mokyklą paversdavo teatru, rodydavome aktorinius etiudus, gyvas skulptūras, dalyvaudavome miesto eisenoje. Teatro dienos – vienos įsimintiniausių per visą mokykloje praleistą laiką“, – sakė Vilniaus Simono Stanevičiaus vidurinėje mokykloje mokęsis choreografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius