-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai man buvo „-niolika“ (nuotraukos)

Paauglystė – įdomus ir sudėtingas žmogaus amžiaus tarpsnis. Tai saviraiškos laisvės ir savęs ieškojimo metas. Garsiems žmonėms, kaip ir visiems šios planetos gyventojams, irgi nepavyko išvengti pavojingų paauglystės upės slenksčių, pabėgti nuo pirmosios meilės, susiturėti neiškrėtus išdaigų.
Julija Ritčik
Julija Ritčik / Asmeninio albumo ir V. Ovadnevo nuotr.

Agnė Grudytė–Guobienė (23)
Kiaušinius slėpdavo po kilimėliu

Aktorė ir televizijos laidų vedėja Agnė Grudytė–Guobienė tikina, kad paauglystėje buvo labai paklusni mergaitė. Ji atkreipdavo dėmesį į kiekvieną tėvų pastabą, klausė jų patarimų, be to, visą laisvalaikį skirdavo mokslui, muzikai.
Agnė neslepia, kad paauglystėje iškrėtė keletą šunybių. „Dabar tai atrodo gėdinga, bet mėgdavau su kiemo draugais kaimynams po durų kilimėliais pakišti kiaušinių. Manau, jie, sutraiškę kiaušinius, nebūdavo labai patenkinti“, – šypteli simpatiškoji mamytė.
Pažiūrėjus į senesnes Agnės nuotraukas ir palyginus jas su dabartinėmis, moteris atrodo labai pasikeitusi. Anksčiau A. Grudytė–Guobienė atrodė tarsi berniukas, tačiau dabar ji spinduliuoja moteriškumu. „Matyt, mane taip pagražino motinystė ir dukrelės Ievutės gimimas“, – sako Agnė.

Ingrida Kazlauskaitė (26)
Nukirpti plaukai ir netikėtos piršlybos

„Aš buvau padori, gera mergaitė, o visos mano iškrėstos išdaigos buvo nekaltos, – pokalbį apie paauglystę pradeda laidos „Gyvenimas yra gražus“ administratorė Ingrida Kazlauskaitė. – Kartais dėl savo gerumo pati kentėdavau, nes bendraamžiai mėgo mane skriausti. Tuomet mamai tekdavo mane ginti. Tačiau vieną kartą ji man pasiūlė pradėti pačiai už save kovoti. Mama patarė: „Kas rankoj, tas kaktoj.“ Vėliau visi kaimynai pradėjo skųstis, kad jų vaikams įtaisydavau po gumbą.“
Ingrida prisimena ir kitą nuotykį: „Mes su tėveliais vykome pas draugus į svečius. Jų dukra tuo metu augino plaukus. Kadangi labai mėgau vaidinti kirpėją, ėmiau ir nukirpau tai bičiulei kasas... Kai jos tėveliai pamatė apkirptą dukrą, puolė į ašaras, o mus išprašė iš namų.“
Kai I. Kazlauskaitei buvo 17 metų, ji susirado pirmą vaikiną. Jis ne juokais įsimylėjo Ingridą ir jos mamai Livetai pranešė, kad jau yra pasiruošęs vesti jos dukrą. „Mano mamą ištiko šokas, o aš nesulaikiau ašarų“, – prisimena pašnekovė.

Arvydas Martinėnas-Vudis (26)
Paruošė pirotechninę išdaigą

„Buvau vaikinas ilgais plaukais, nutampytu praplyšusiu megztiniu, labai plačiomis kelnėmis. Tuo metu daug sportavau, paskui susidomėjau muzika. Nusipirkau gitarą ir grojau, grojau, grojau... Nuo ryto iki vakaro. Kiekvieną dieną. Paskui įsimylėjau merginą, bet meilė muzikai nugalėjo“, – linksmai apie paauglystę pasakoja dainininkas Arvydas Martinėnas–Vudis.
Vaikinas sako, kad nebuvo itin maištingas jaunuolis, kuris nuolat krėtė įvairias išdaigas. Vis dėlto vieną nemalonų nuotykį Arvydas prisimena. „Nuo paauglystės domiuosi pirotechnika. Pasitikdamas vienus Naujuosius metus, padariau galingą dūmų kamuolį, vadinamą duminūškę. Visas kiemas paskendo dūmuose, todėl kaimynai per juos negalėjo grožėtis fejerverkais. Vėliau jie vaikėsi mane po rajoną norėdami išbarti“, – prisimena pašnekovas.

Kastytis Kerbedis (46)
Vietoj skaudžių kirčių – moralai

Legendinis dainininkas Kastytis Kerbedis sako, jog buvo išdykęs vaikas. Turbūt todėl gimdytojai jį, du brolius ir seserį auklėdavo griežtai. „Jei iškrėsdavome ką nors rimta, tėvai liepdavo mautis kelnes, gultis ir laukti, kol duos keletą kirčių. Aišku, dažniausiai mūsų nemušdavo, tačiau tėvai gerą valandą skaitydavo moralą“, – neslepia muzikantas.
Sulaukęs 14–15 metų, Kastytis pradėjo koncertuoti. Įsibėgėjus sėkmingai muzikinei karjerai, laimė nusišypsojo ir asmeniniame gyvenime. „Tėvai išvyko gyventi į Vilnių, ir man atiteko milžiniškas keturių kambarių butas Panevėžio centre, nes mano broliai ir sesuo studijavo Klaipėdoje. Liaudiškai tariant, turėjau laisvą plotą ir ten buvo visko. Daugelis mieste mane vadino pirmu bernu, todėl netrūko ir merginų dėmesio, – šypteli pašnekovas.

Julija Ritčik (38)
„Amžina“ meilė baigėsi skyrybomis

Dainininkė, grupės „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik sako, kad paauglystėje buvo itin gera mergaitė. Ji daug mokėsi ir klausė tėvų. „Mama man buvo didelis autoritetas, todėl jos žodis buvo šventas. Pamenu, labai norėjau prasidurti ausis, kad galėčiau nešioti auskarus, bet mama pasakė, jog leis tai padaryti tik pabaigus mokyklą. Ir ji nemelavo! Kai 17 metų baigiau mokslus, tuomet visus sprendimus galėjau priimti pati“, – atvirai sako Julija.
Moteris atskleidžia, kad paauglystėje patyrė ir pirmąją meilę. „Man buvo 16 metų. Įsimylėjau vaikiną iš kitos klasės, draugavome kelerius metus. Tuo metu man atrodė, kad mūsų meilė amžina. Tačiau vėliau paaiškėjo, jog galvojau klaidingai. Tąsyk pirmą kartą patyriau, ką reiškia skyrybų skausmas“, – pasakoja J. Ritčik.

Agnė Zacharevičienė (30)
Bijojo, kad melagystė neišaiškėtų

„Mano šeimoje buvo geležinės taisyklės. Tėvai auklėjo itin griežtai, todėl apie išdaigas net nepagalvodavau. Mokykloje buvau tarsi pilka pelytė“, – apie savo paauglystę pasakoja laidos „Nauja versija“ vedėja Agnė Zacharevičienė. Moteris teigia, kad pirmą kartą tėvai į diskoteką ją išleido tik 17 metų – esą nevalia jaunai merginai lankytis pasilinksminimų vietose.
„Tačiau pamenu vieną atvejį, kai tėvams teko meluoti. Buvo draugės gimtadienis, todėl nieko nesakiusi apie šventę išėjau iš namų. Dešimt žmonių sulipo į „golfą“ ir nuvykome prie ežero. Išsimaudėme, užsikūrėme laužą. Tuo metu teko skubėti namo, nes turėjau grįžti iki 23 valandos. O plaukai šlapi... Melavau, kad pas draugę menininkę išsitepliojau dažais, todėl reikėjo lįsti po dušu. Paskui porą mėnesių bijojau, kad melagystė neišaiškėtų“, – šypteli Agnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius