Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kai politikai televizijoje talentų mokėsi: vieni šoko „kaip meškos“, kiti demonstravo seksualumą

Dar prieš kelerius metus kai kurie politikai intensyviai sukosi ne tik savo darbuose, bet ir televizijos laidose. Vieni šoko ant parketo, kiti čiuožė ant ledo, buvo ir tokių, kurie čiupo mikrofoną ir ėmė dainuoti. Vieniems sekėsi geriau, kitiems – prasčiau, tačiau visiems pavyko eteryje surengti puikų šou. 15min kviečia prisiminti akimirkas, kai šie bandė savo talentus demonstruoti prieš visą visuomenę.
Andrius Šedžius, Žilvinas Šilgalis ir Stanislovas Buškevičius įvairiuose TV projektuose
Andrius Šedžius, Žilvinas Šilgalis ir Stanislovas Buškevičius įvairiuose TV projektuose / LNK ir 15min nuotr.

Nepaneigsi, kai kurie politikai, atrodo, televizijos dėmesiu itin mėgaujasi. Ko jie tik nesiryžta nuveikti prieš kameras... Ne tik namus, vaikus ir visą šeimą aprodo, širdį išlieja, bet ir prieš tūkstančius žiūrovų demonstruoja savo talentus.

Dar prieš kelerius metus politikos atstovai buvo dažnai kviečiami į televizinius projektus, tokius kaip „Šok su manimi“, „Kviečiu šokti“, „Šokiai ant ledo“ ar „Žvaigždžių duetai“. Ir jokia čia paslaptis, kad rinkėjams bandydami parodyti kitokį savo veidą, jie kartais tiesiog... apsijuokdavo. Tačiau to į širdį per daug neimdavo – juokdavosi kartu ir mėgaudavosi naujomis patirtimis.

„Šokanti meška“ Andrius Šedžius

Štai 2010-aisiais tuo metu Seime dirbęs verslininkas Andrius Šedžius žengė ant parketo LNK projekte „Kviečiu šokti“. Jo partnere tapo šokėja Beata Skaisgirytė.

Jam čia sekėsi išties neblogai – nors komisija kritikavo, žiūrovai politiką itin mylėjo ir savo balsais gausiai palaikė, todėl Andrius televizijos šou turėjo galimybę sukurti net 10 pasirodymų.

2,5 mėnesio projekte dalyvavęs A.Šedžius, visą laiką su humoru reagavo į savo šokio sugebėjimus ir net pats apie save yra pasakęs: „Šedžius šoka kaip meška.“

LNK nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė
LNK nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė

„Kaip ir visi gyvenimo etapai, taip ir šis buvo nuostabus, gera jį prisiminti. Sutikau naujų žmonių, buvo tikrai labai smagu. Tiesa, pasitaikė ir sunkių akimirkų, reikėjo padaryti nemažą pažangą šioje srityje, nes buvau visiškai to nemokytas. Pripažinsiu, nebuvo labai lengva“, – 15min šypsodamasis prisiminė Andrius Šedžius.

Daug triūso įdėjęs repeticijų salėse, Andrius sako, deja, įgautų pramoginių šokių pagrindų nebepanaudoja. „Išmokau tokių šokių, kurių nešoksi vakarėlio metu. Bet manau, kad gavau naudos lavindamas judesius, jie šiek tiek geresni tapo“, – juokėsi jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė

Visgi dar kartą tokiai avantiūrai verslininkas nesiryžtų. Jo manymu, į televizijos šou jam eiti geriau nereikėjo.

„Antrą kartą taip nedaryčiau. Manau, kad būdamas jaunas ir nepatyręs politikas, padariau klaidą. Norėjosi dėmesio, norėjosi parodyti, ką galiu. Politikui reikia rodytis ne ant šokių parketo, o dirbti esminius politinius darbus. Padariau klaidą kaip politikas, bet kaip žmogus aš džiaugiuosi, man labai patiko“, – sakė A.Šedžius.

Jis net įžvelgia, kad šis nuotykis jam, kaip politikui, pakenkė. „Manau, kad manimi nusivylė, ypač vyresnio amžiaus žmonės, jie galbūt tikėjosi iš manęs kitokių darbų. Bet kadangi aš dirbau opozicijoje, papildomų darbų čia nenuveiksi, visos mano teikiamos įstatymų pataisos buvo blokuojamos, tai aš sau nutariau, kad nieko blogo dalyvauti šou. Bet žmonės supranta kitaip, jeigu deleguoja į Seimą, nori tave matyti kitokiame amplua, ne šokėjo. Reikėjo baigti kadenciją ir tada dalyvauti. Bet vargu ar būčiau gavęs pasiūlymą. Įvyko kaip įvyko“, – svarstė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Šedžius ir Beata Skaisgirytė

Žilvinas Šilgalis: „sekso simbolis“ ant parketo

2010-aisiais projekte „Kviečiu šokti“ tuometinis Seimo narys Žilvinas Šilgalis dalyvavo kartu su šokėja Karina Jeremian. Porai čia sekėsi tiesiog puikiai, jie pateko į finalą. O pats politikas buvo nuolat liaupsinamas – vadintas netgi „sekso simboliu“, „gražiausiai sudėtu vyru“, „gražiausiu transvestitu“...

„Aš gyvenime puikiai moku atskirti, kur yra šou, kur – rimti darbai, kur yra šeimos reikalai ir visa kita. Gyvenimas yra spalvotas. Visi gyvenimo tarpsniai yra savotiškai gražūs. Todėl ir šokių projektą atsimenu, kaip labai linksmą, turiningą laikotarpį, kuriame pasirodžiau visai kitame amplua, kokiame dar neteko būti. Dėl šios naujos patirties ir kamerų mažiau bijoti pradėjau, ėmiau kitaip prieš jas bendrauti“, – 15min besijuokdamas prisiminė Ž.Šilgalis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Šilgalis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Šilgalis

Vyras pripažįsta, kad į šį jo žingsnį – būnant parlamentaru, dalyvauti televiziniame šou projekte – galima žiūrėti iš dviejų pusių.

„Aišku, dabar vertinant, kadangi buvau Seimo narys, gal kai kur ir persistengiau. Gal reikėjo kitaip vaidmenis pasirinkti, kai kurie galbūt šokiravo publiką. Bet žinot, kai atsiduodi polėkiui, kartais sudėtinga sustoti. Kita vertus, niekam žalos tikrai nepadariau. Kažkam buvo linksma, kažkas pavydėjo, apkalbėjo. Toks gyvenimas“, – kalbėjo jis.

Tiesa, pasirodo, kad visgi ne visi suprato šį Žilvino Šilgalio dalyvavimą tokiame šou. „Sutikau ten dalyvauti aiškiai suprasdamas šou taisykles. Maniau, žmonės irgi sugebės atskirti, kad tai buvo tik šou, ir tai neturi nieko bendro su mano tiesioginėmis pareigomis. Visgi galiausiai supratau, kad ne visi vertino taip, kaip aš.“

TV3 nuotr./Žilvinas Šilgalis ir Karina Jeremian
TV3 nuotr./Žilvinas Šilgalis ir Karina Jeremian

Tačiau įgyta šokių patirtimi jis be galo džiaugiasi – šokių žingsneliu vesti partnerę iki šiol geba.

„Šokti aš visuomet mėgau. O praėjusiais metais su žmona per vestuves Graikijoje pastatėme tango šokį ir jį sušokom šeimos nariams. Jeigu nebūčiau turėjęs tokių įgūdžių, manau, kad to šokio nebūčiau galėjęs taip gerai atlikti. O dabar galėjau! Ir tai mielai prisimenu, kai vis žiūrime vaizdo įrašą“, – šypsojosi Ž.Šilgalis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žilvinas Šilgalis susituokė su Kristina Kiršyte: vestuvėse Korfu saloje dalyvavo tik jų vaikai

TV3 nuotr./Žilvinas Šilgalis ir Karina Jeremian
TV3 nuotr./Žilvinas Šilgalis ir Karina Jeremian

Stanislovas Buškevičius: ant parketo numetus partnerę, ji patyrė smegenų sumušimą

Politiko Stanislovo Buškevičiaus patirtis – net du televiziniai projektai. 2007 metais jis ant parketo sukosi šou „Šok su žvaigžde!“ ir 2014 metais – jau ant ledo, projekte „Šokiai ant ledo“.

Dabar prisiminęs šiuos gyvenimo nuotykius, Stanislovas prisipažino ilgai svarstęs, ar ryžtis tokiai avantiūrai – politikas baiminosi, kad nesugebės šokti ir patirs traumų.

„Sportiniai šokiai gąsdino, nes neturėjau patirties. Jaunystėje nelankiau nei tautinių, nei pramoginių šokių. Šokių ant ledo projekte nenorėjau dalyvauti, nes bijojau nuo žemės pakelti partnerę. Man buvo baisu ne pačiam susižeisti, o sužeisti partnerę“, – 15min pasakojo jis.

Asmeninio albumo nuotr. /Stanislovas Buškevičius
Asmeninio albumo nuotr. /Stanislovas Buškevičius

Visgi šioje srityje jis turėjo skaudžios patirties. Po projekto „Šok su žvaigžde!“, jam iš rankų išslydo partnerė, trenkėsi galvą į parketą ir patyrė smegenų sumušimą.

O dalyvavimas projekte „Šokiai ant ledo“, pasak jo, buvo dar sunkesnis.

„Ne veltui dailusis čiuožimas – viena sunkiausių sporto šakų, čia nuolat jauti skausmą. Kaip kokiame bokse. Per repeticijas nuolatos krisdavau, būdavo ir traumų. Ant ledo reikia galvoti ne tik apie šokio brėžinį, muziką, čiuoždamas jauti psichologinį spaudimą, nuolatos bijai nukristi.

Atsimenu, kai per treniruotę kėliau partnerę, slystelėjau, ėmiau kristi atgal, bet per tas mikrosekundes spėjau pagalvoti: jei paleisiu partnerę, tai ją pritėkšiu. Todėl kritau ją laikydamas ir gavau dvigubą smūgį – net plaučius suskaudo“, – 15min prisiminimais dalijasi S.Buškevičius.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius

Paklaustas, ar dar kartą dalyvautų panašiuose projektuose, Stanislovas sako, kad reikėtų gerai pagalvoti. Politikas priduria, kad tokie projektai politinėje karjeroje sėkmės neatnešė, tačiau tai buvo labai smagi patirtis jo gyvenime.

„Šios laidos neturėjo jokios įtakos mano karjerai. Žmonės nerenka politiko pagal tai, ar jis šoka, ar čiuožia. Žinomumas nėra lemiantis veiksnys. O aš dalyvavau, nes mėgstu sportą, man buvo įdomu“, – kalbėjo jis.

Vytautas Grubliauskas: dainuoti ne džiazą buvo iššūkis

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas prieš 13 metų dalyvavo pirmajame LNK šou „Žvaigždžių duetai“. Nors jau prabėgo daug metų, įspūdžiai atminty liko iki šiol. Tačiau politikas pabrėžia – įsiminė ne konkurso turinys, ne dainos, o dėl jo dalyvavimo kilęs ažiotažas.

„Tai, kas tuo metu dėjosi aplinkui, atsimenu tarsi vakar. Kadangi politiko dalyvavimas projekte buvo išskirtinis, unikalus atvejis, vyko daug svarstymų, diskusijų etikos komisijose, ar tai suderinama, leistina. Galiausiai po visokių plakimų paaiškėjo, kad nenusižengėme“, – prisimena meras.

Tiesa, muzikiniame projekte Vytautas Grubliauskas gal net nebūtų sutikęs dalyvauti, jei ne partnerė. Sužinojęs, kad jį šiame nuotykyje lydės atlikėja Arina, ilgai nedvejojo.

„Aš negalvojau, ar tai pakenks mano karjerai, buvo įdomi pati avantiūra, galimybė dainuoti kartu su Arina. Lipti į sceną televizijoje irgi buvo nemenkas iššūkis“, – sako jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas-Kongas ir Arina
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas-Kongas ir Arina

Anot V.Grubliausko, nors muzika, scena bei žiūrovai ir taip jau užėmė didžiąją dalį jo gyvenimo, „Žvaigždžių duetuose“ naujų potyrių netrūko. „Viena yra išeiti į sceną ir koncertuoti su kolegomis muziką, kuri įaugusi tau į kraują, visai kita yra dalyvauti televizijos projekte, kur atliekama muzika nėra tavo sritis. Negalėjome rinktis vien džiazo, baladžių ar roko – teko nerti į tolimesnes sritis. Bet kiek atsimenu, per daug neapsikiaulinome“, – juokiasi V.Grubliauskas. Tiesą sakant, šiam duetui pavyko nukeliauti iki finalo – jie užėmė ketvirtą vietą

O ar dalyvavimas projekte padėjo karjerai, ar pakenkė? „Sunku palyginti, bet apie tai tuo metu negalvojau. Bet žinoma, buvimas televizijoje padeda būti labiau matomam, tik nežinau, ar man tai padėjo, ar pakenkė“, – sako V.Grubliauskas.

Praėjus daugiau nei dešimtmečiui po šio šou, Vytautas Grubliauskas juokiasi, kad šį kartą prieš priimdamas sprendimą dalyvauti pagalvotų kelis kartus. „Geras klausimas, ar ryžčiausi dalyvauti dar kartą. Prabėgus tiek metų, matyt, kad atsargiau svarstyčiau sprendimą. Vis tik suprantu, kad tokiuose projektuose galioja ne muzikos dėsniai, o televizinio šou taisyklės, o jos ne visada muzikantams yra palankios.“

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas