Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip bus nustatytas geriausias Baltijos šalių barmenas?

„World Class“ barmenų čempionato tikslas – siekti maksimalių profesinių barmenų aukštumų. Į šią sąvoka telpa viskas, ką tik galima pagalvoti – gebėjimas bendrauti, ingredientų ir miksologijos principų išmanymas, greita reakcijas, pozityvumas, puikūs svetingumo įgūdžiai ir dar daugiau. Bene 30 lietuvaičių išdrįso priimti pusės metų „World Class“ iššūkį ir pradėjo savo kelionę. Šiandien priartėjome prie finišo tiesiosios.
Barmenų čempionatas „World Class“
Barmenų čempionatas „World Class“ / Organizatorių nuotr.

10 geriausių barmenų jau pakeliui į Latvijos sostinę Rygą, kur jau rytoj – birželio 14-ąją jų laukia Lietuvos finalas. Varžybos, kuriose sužinosime tris geriausius Lietuvos barmenus. Šie, savo ruožtu vietoje pergalės skonio privalės dar labiau susikoncentruoti, kadangi ketvirtadienį jų laukia tikrų tikriausias mūšis dėl Baltijos šalių „World Class“ čempiono ir čia jie jau varžysis ne tik tarp savo šalies barmenų, tačiau į mūšį prisijungs trys geriausi Estijos bei Latvijos barmenai.

Organizatorių nuotr./10 geriausių Lietuvos barmenų
Organizatorių nuotr./10 geriausių Lietuvos barmenų

Tad kaip vyksta Baltijos šalių „World Class“ finalai?

Kiekvienos šalies finale TOP 10 barmenų privalo dalyvauti trijuose etapuose, kuriuose tikslas surinkti maksimalų įmanomą kiekį taškų. Pirmasis jų laukiantis iššūkis – „Mystery Box“ iššūkis. Kiekvienas barmenas gaus juodą dėžę su paruoštais ingredientais ir turės per numatytą laiką paruošti 2 kokteilius dviem teisėjams. Antrojo iššūkio metu, dar besiruošiant kitam svarbiam etapui – visi finalo dalyviai turės atlikti žinių patikrinimo testą. Klausimai iki pačio „egzamino“ lieka nežinomi, tad žinių bagažas turi būti iš ties platus. Vakarinėje finalo dalyje dalyviai keliaus į „Signature drinks“ etapą, kuriame ir atsiskleis 2017 metų „World Class“ pasaulinė kryptis – „ateities gėrimai“. Kiekvienam barmenui bus pateiktos 5 skirtingos temos iš kurių pasirinkus vieną – reikės sukurti kokteilį, kuris ją įprasmintų. Kas tau yra pagrindinė ateities tendencija?

Taip įvyks Lietuvos finalas! Tačiau čia viskas tik prasideda, kadangi trečiadienį sužinosime 3 geriausius Lietuvos barmenus, kurie keliauja į ketvirtadienį – rungtis su kitų Baltijos šalių geriausiais atstovais.

Ketvirtadienio finalas prasidės nuo 9 ryto, kadangi tuomet visų šalių atstovai pradės rengtis bene įdomiausiam čempionato finalo etapui – „Speed round“. Šio etapo metu kiekvienas barmenas turės 9 minutes, per kurias turės suplakti 9 skirtingus kokteilius. Jei tai atrodo paprasta, siūlome pabandyti per 3 minutes suplakti bent 3 kokteilius tuo pat metu palaikyti gerą nuotaiką ir bendrauti. Lygiagrečiai vyks antrasis finalo etapas, kuriuo metu barmenai turės įrodyti savo nenugalimą uoslę „Blind test“ varžybose. Po šio etapo visi dalyviai keliaus pietaut ir susitiks jau paskutinio finalo etapo metu – „Punch round“. Čia taisyklė labai paprasta – minimalus punšo kiekis – 3 litrai, stipriojo gėrimo gali būti ne daugiau nei 700 ml. Ir 10 minučių jo gamybai. Vėliau – pristatymai, kurių metu reikės papasakoti kuo barmeno parengtas gėrimas yra ypatingas.

Kelios valandos – ir sužinosime apie geriausią Baltijos šalių barmeną, kuris įgaus teisę atstovauti visas 3 Baltijos šalis planetos finale – Meksikos sostinėje Meksike.

Stebėkite naujienas gyvai 15min.lt portale arba mūsų „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius