-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Tarptautinę moters dieną šventė Eglija Vaitkevičė, Dainė Baumilė ir Ernesta Kalinauskaitė

Penktadienio rytą gėlių prekiautojai sulaukė vyrų antplūdžio – kovo 8-ąją jie sveikino savo moteris, bičiules bei koleges. Tačiau kaip šią dieną atšventė žinomos moterys, kokias dovanas gavo iš stipriosios lyties atstovų ir kodėl būti moterimi yra geriau? Buvusi Donato Baumilos žmona Dainė Baumilė, modelis Ernesta Kalinauskaitė, Kauno ponia Eglija Vaitkevičė pasidalijo savo dienos įspūdžiais.
Iš kairės: Eglija Vaitkevičė, Dainė Baumilė ir Ernesta Kalinauskaitė
Iš kairės: Eglija Vaitkevičė, Dainė Baumilė ir Ernesta Kalinauskaitė / Žmonės.lt nuotr.

Dainė Baumilė: „Man tiesiog gera būti savimi“

Dainė tikino, kad nesureikšmina kovo 8 d. ir kažkaip ypatingai tikrai nešvenčia. „Ši diena man labiausiai asocijuojasi su tulpėmis, – pasakojo teisininke vienoje sostinės įmonių dirbanti moteris. – Pirmąsias gėles šiandien gavau iš kolegų. Visi bendradarbiai vyrai pasveikino visas koleges moteris. Labai malonus gestas.“

Paklausta, o kokią įspūdingiausią dovaną yra gavusi, D.Baumilė susimąsto: „Įspūdingos dovanos šia proga tikrai nesu gavusi, tačiau gėlių – visada.“

„Niekada nesvarsčiau: ar gera būti moterimi ir kokie mūsų pranašumai prieš vyrus, nes man tiesiog gera būti savimi“, – pokalbį baigė Dainė.

Ernesta Kalinauskaitė: „Manau tokių dienų mūsų gyvenime negali būti per daug!“

„Man ši šventė – tai pliūpsnis teigiamų emocijų. Užtenka išeiti į gatvę, kad suprastum, kad nuo šiandien prasideda tikrasis pavasaris... Šypsenos, šilti sveikinimai ir palinkėjimai, skubantys vyrai su gėlėmis rankose!.. Tai dar viena puiki proga pasijusti mylimomis ir svarbiomis“, – entuziastingai kalbėjo Ernesta. Mergina neabejojo, kad tokių dienų moterų gyvenime tiesiog negali būti per daug.

E.Kalinauskaitė įsitikinusi, kad būtina mėgautis šia švente ir neužmiršti, kad tokios galime ir turime jaustis kiekvieną dieną.  „Sveikinimai prasidėjo dar vakar vakare vykusiame „Mados ir meno sintezes“ renginyje Kaune, o šiandien – šią progą minėsime moteriškoje kompanijoje, mat vakare švytėsime Dianos Nevedomskytės naujos kolekcijos pristatymo metu“, – juokėsi modelis.

Egliją Vaitkevičę berniukai moters dienos proga sveikindavo jau darželyje

„Esu ta, kurią Kovo 8-osios progą berniukai sveikindavo nuo darželio laikų. Šią dieną vyrai labiau stengiasi pasitempti, pagalvoti ne tik apie mylimąsias, bet ir apie drauges, pedagoges, mamas, močiutes, artimas drauges“, – pasakojo Eglija.

Garsioji burleskos deivė teigė esanti dėkinga savarankiškoms bei drąsioms praeito amžiaus moterims, kurios patriarchalinėje santvarkoje, esant moterų beteisiškumui ir nuvertinant jas (kas yra ir iki šiol išlikę patriarchalinėse šeimose. Ačiū, Dievui, su laiku jos išmirs), kovojo už moters teisę būti išgirstai, dalyvauti rinkimuose, turėti banko sąskaitą, išsiskirti, turėti teisę į nuosavybę ir savo vaikus. „Man nesuprantami šiuolaikinių išsilavinusių vyrų, žurnalistų, viešų žmonių pasisakymai, kad Kovo 8 d. šventė asociacijos su sovietmečiu, ir jų pasišaipymai ar net arogancija“, – piktinosi E.Vaitkevičė.

Kauno ponia pastebėjo, kad moterys šią dieną iš solidarumo taip pat ir viena kitą sveikina. „Be abejo, vyrams moterų solidarumas kelia baimę ir paniką, nes vienišą ir silpną moterį, be moterų bendruomenės palaikymo, yra lengva žeminti, gąsdinti, ja manipuliuoti. Visos organizacijos, padedančios moterims bėdoje, yra sudarytos ir globojamos tik moterų. Nei vienas vyras neatstovauja tokioms organizacijoms ir niekada nebus kitaip“, – toliau savo pastebėjimais dalijosi Eglija.

Konkurso „Kauno ponia 2004“ nugalėtoja šiandien sveikina tas, kurios laiko save savarankiškomis ir stipriomis, bei palaiko tas, kurios vis dar yra po padu ir tarnauja patriarchalinei šeimai,  neturėdamos savo balso.

„Esu laiminga, kad turiu visas teises ir laisves. Už tai esu dėkinga moterims, kurios tokią teisę iškovojo krauju ir gyvybe“, – teigė Eglija. E.Vaitkevičė pasakojo, kad sulaukė daug sveikinimų  iš stipriosios lyties, tačiau moterų pasveikinimai jai šiandien yra brangesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius