-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos – jau ir kurortuose: Palangos ir Šventosios eglės šiemet persikėlė į kitas vietas

Penktadienio vakarą Palanga nušvito kalėdinėmis spalvomis – tiek miesto centre ties Kurhauzu, tiek Šventosios centrinėje aikštėje įžiebtos Kalėdų eglės. Tiesa, atėjus prie žaliaskarių pasigrožėti šventiniu renginiu nebuvo galima – visas nuostabaus grožio, užburiantis ir į kalėdinės pasakos pasaulį įvedantis veiksmas vyko tik virtualioje erdvėje.
Palangos ir Šventosios Kalėdų eglės
Palangos ir Šventosios Kalėdų eglės / Aldas/ F360.LT nuotr

Šiais metais Palangoje ir Šventojoje Kalėdų eglės sužibėjo naujose vietoje – ties restauruota medine Kurhauzo dalimi ir rekonstruotoje centrinėje Šventosios aikštėje. Abi žaliaskarės buvo įžiebtos vienu metu, o visi norintieji pasigrožėti šventiniu renginiu buvo kviečiami prisijungti prie Palangos kultūros ir jaunimo centro arba Palangos miesto savivaldybės „Facebook“ paskyrų.

„Žaliaskarių įžiebimo dieną neikite prie eglių, nes čia tikrai neišvysite nei įspūdingo renginio, nei Kalėdų senio, nei juo labiau fejerverkų. Stebėkite veiksmą virtualioje erdvėje, būdami namuose.

Belaukdami šio renginio išsikepkite meduolių, išsivirkite kvapnios arbatos ar kakavos ir 18 val., jaukiai įsitaisę namuose su pačiais artimiausiais žmonėmis, kartu su šventinio renginio dalyviais pasinerkite į Kalėdomis kvepiantį pasakų pasaulį“, – ragino Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Eglės įžiebimo renginys buvo transliuojamas maždaug 45 min. Būtent čia, virtualioje erdvėje, o ne prie miesto eglės, mažieji žiūrovai turėjo galimybę pasimatyti su taip laukiamu Kalėdų seniu, išgirsti stebuklingąjį burtažodį, padedantį įžiebti Kalėdų eglę, pasigrožėti dviem šventiškai pasidabinusiomis žaliaskarėmis bei pasinerti į stebuklingą pasakų pasaulį.

„Nuostabaus grožio šventinė pasaka „Sniego karalienė“ H. K. Anderseno pasakos motyvais – dovana visiems, eglių įžiebimo renginį stebėsiantiems virtualioje erdvėje. Noriu pabrėžti, kad miesto centre, prie eglės, šios pasakos išvysti nebus galimybės“, – kalbėjo V.Petrauskienė.

Aldas/ F360.LT nuotr./Palangos eglė
Aldas/ F360.LT nuotr./Palangos eglė
Šventosios eglė
Šventosios eglė

Palangos kultūros ir jaunimo centro darbuotojai primena, jog kalėdinis laikotarpis truks visą mėnesį, ir per šį laiką padabintos žaliaskarės tikrai niekur nedings.

„Todėl neskubėkime prie eglės tuo metu, kai tikėtina, čia gali buriuotis daugiau žmonių. Jei labai smalsu kuo greičiau pamatyti miesto Kalėdų eglę, gal tiesiog pravažiuokime pro šalį automobiliu, pasigėrėkime žaliaskare pro automobilio langą, o kiek vėliau, kai būsime įsitikinę, jog žmonių prie eglės nebus daug, ateikime ir pasigrožėkite ja „gyvai“, – siūlė PKJC direktorė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ant Kėdainių eglės – baltų simbolika: užteko vietos ir saulei, ir mėnuliui

TAIP PAT SKAITYKITE: Ignalinoje įžiebtos eglės akcentu ir šiemet tapo lelijos: jomis papuoštos ir miesto gatvės

TAIP PAT SKAITYKITE: Zarasai įžiebė Kalėdų eglę: ant žaliaskarės – „elniažuvė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius