-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų karštinė: ką dovanoja ir ar daug išleidžia žinomos moterys?

Dovanų sezonas – pačiame įkarštyje. Ne paslaptis, kad planuojama išleisti pinigų suma, skirta dovanoms, dažnai viršija mūsų lūkesčius. Todėl šiandien klausiame žinomų moterų, kiek jos išleidžia staigmenoms, kaip planuoja savo biudžetą Kalėdų metu ir kokias dovanas perka artimiesiems.
Ingrida Martinkėnaitė ir Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukromis
Ingrida Martinkėnaitė ir Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukromis / Jelenos Kurbatovos ir 15min nuotr.

Dovanų pirkimo įkarštis jau smarkiai įsibėgėjęs. Parduotuvės pirkėjus vilioja nuolaidomis, iškabintos dekoracijos žadina kalėdinę dvasią ir skatina skubėti pirkti dovanas. Dauguma žmonių dar prieš šventes nusprendžia, kokią dalį biudžeto skirs šiam laikotarpiui.

Įdomu tai, kad kai vitrinose tiek daug viliojančių spalvų ir blizgučių, dažnai nesusilaikome ir nuperkame nereikalingų daiktų ne tik giminaičiams ar draugams, bet ir sau, todėl svarbu įvertinti, ar mums to daikto tikrai reikia. Vis dėlto dažnai nutinka taip, kad nežinome, ką dovanoti, tada pagalbos ieškome internete, idėjų semiamės iš socialiniuose tinkluose sekamų nuomonės formuotojų.

Likus vos kelioms dienoms iki gražiausių metų švenčių – Kalėdų – klausiame žinomų moterų, kaip jos planuoja savo biudžetą, į ką atsižvelgia, rinkdamos dovanas ir ar išlaidauja.

Tinklaraštininkė Ieva Swan teigia, kad visada perka kokybiškas dovanas. Socialinių tinklų įžymybė prisipažįsta, kad kuo toliau, tuo mažiau skiria dėmesio dovanoms ir šiemet tikrai neišlaidaus:

„Mano šeimoje yra vertinamas laikas kartu, o ne dovana, kurią per šventes gauni. Nepameluosiu sakydama, kad dovanoms tikrai neišleidžiu daug pinigų.“

Pasiteiravus Ievos, kokiais patarimais galėtų pasidalyti su skaitytojais, ji nedvejodama atsakė, kad Kalėdoms ruoštis reikėtų pradėti ne gruodį, o daug anksčiau, kad išvengtume nereikalingų išlaidų.

„Labai gerai – išpardavimai, kurių metu galima sutaupyti. Nereikia pasiduoti emociniam pirkimui, nes dažniausiai tokie pirkiniai būna neapgalvoti ir kainuoja brangiau. Net bilietas į tą patį renginį, jeigu jį įsigysite iš anksto, tikėtina, bus daug pigesnis“, – sako I.Swan.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Swan
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Swan

O štai grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė paatviravo, kad visada dovanoja tokias dovanas, kokias norėtų gauti pati.

„Tėvams dažniausiai norisi dovanoti sveikatą, todėl praktiškiausia dovana yra vitaminai ir maisto papildai. Su grupės merginomis turime tokią tradiciją per Kalėdas dovanoti knygas iš savo asmeninės bibliotekos, kurios paliko didžiausią įspūdį“, – 15min sakė N.Pareigytė-Rukaitienė.

Loretos Kondratės nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Loretos Kondratės nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Jos teigimu, vaikai šiais laikais turi per daug žaislų, todėl praktiškiausia vaikams dovanoti pinigus, kuriuos jie gali taupyti ateičiai arba už juos tėvai gali nupirkti vieną didelę dovaną.

„Niekada neplanuoju biudžeto dovanoms, nes esu taupi ir praktiška“, – tačiau kiek vėliau Nijolė prisipažino, kad ir jai būna taip, jog nusiperka nereikalingų daiktų, ypač kai į parduotuvę nuvažiuoja su dukra.

Kita grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė rinkdama dovaną savo dukrai laikosi vienos tradicijos. Paklausus, kokia yra praktiškiausia dovana jos dukrai, Ingrida nusijuokė, kad šis klausimas yra tarsi druska ant žaizdos, kadangi ji kiekvienais metais savo dukrai dovanoja knygą.

„Ir, kaip visi žinome, knygos vaikų dovanų sąraše yra paskutinės“ , – nusijuokė ji.

Organizatorių nuotr. /Ingrida Martinkėnaitė su dukra
Organizatorių nuotr. /Ingrida Martinkėnaitė su dukra

Ingrida teigė, jog mėgsta artimuosius nustebinti. Visada įsiklauso, ko tam žmogui reikia ir ką jis mėgsta, todėl niekada nedovanoja nereikalingų dalykų, tokių kaip suvenyrai.

„Dovana turi būti personalizuota tam tikram žmogui, kad jis pajaustų tavo rūpestį ir dėmesį“ , – pridūrė I.Martinkėnaitė

Prakalbus apie kalėdinį biudžetą Ingrida nedaugžodžiavo: „Kalėdos – tai ne santuoka ir ne gyvenimo pradžia, kad reikėtų išlaidauti. Dovanas reikia pirkti pagal galimybes.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Spindinčios Liepos ir Evaldo Norkevičių Kalėdos: ant dvimetrinės eglės – ypatingos puošmenos

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaido Baumilos namai jau kvepia Kalėdomis: pirmąkart prie eglės Kūčių vakarą rinksis visa giminė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius