Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalifornijoje žuvo praeityje garsus muzikantas Hokšila Andradė

Dar viena skaudi netektis – Kalifornijoje žuvo muzikantas Vytas Kazlauskas, geriau žinomas kaip Hokšila Andradė (41). Iš Lietuvos prieš daugiau nei dešimtmetį išvykęs Hokšila kurį laiką gyveno Havajuose, o pastaruoju metu buvo įsikūręs Arizonoje.
Hokšila Andradė
Hokšila Andradė / Irmanto Gelūno, asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Mirtis Netektis

Šią skaudžią žinią portalui 15min patvirtino Hokšilos tėvo kursiokas ir draugas, buvęs kolega Gediminas Kantauskas.

„Apie žūtį man pranešė Hokšilos, tai yra, Vyto Kazlausko, tėvas Albertas. Hokšila išvažiavo iš Lietuvos jau seniai, gyveno Havajuose“, – portalui 15min pasakojo Gediminas.

Asmeninio albumo nuotr./Hokšila Andradė
Asmeninio albumo nuotr./Hokšila Andradė

Apie žūties aplinkybes pašnekovas mažai ką galėjo pasakyti. Jis teigė, kad Hokšila buvo gamtos mylėtojas. Anot pašnekovo, tikriausiai gamta vyrą ir pasiėmė.

„Nors jam ir 41-eri metai, jis išvaikščiojo Afriką, Lotynų Ameriką. Buvo indėniško, romantiško būdo žmogus. Esu jo kūrybos gerbėjas“, – tęsė G.Kantauskas.

Tuo metu Hokšilos motina portalui lrt.lt patikslino, kad muzikantas žuvo kopdamas į Whitney kalną – vieną aukščiausių JAV viršukalnių.

Kaip portalui 15min teigė Gediminas, Hokšila nebus laidojamas Lietuvoje, kadangi su šia šalimi jau nebeturi daug bendro, joje likę tik keli jo draugai. Be to, buvo vedęs amerikietę, augino sūnų, kuriam šiuo metu yra 10 metų.

Hokšila ne kartą keitė savo gyvenamąją vietą. Prieš tai gyvenęs Havajuose, pastaruoju metu buvo persikėlęs į Arizoną. Gediminas patvirtino, kad muzikantas žuvo Kalifornijoje.

Kalbėdamas su portalu 15min, G.Kantauskas paminėjo ir Hokšilos paskutinę dainą, skirtą Ukrainai. Anot jo, prasmingas ir kūrinio tekstas.

VIDEO: Hallelujah to the Spirit that won’t break

15min primena, kad Hokšila iš Lietuvos išvyko 2008-aisiais. Iš pradžių jis keliavo į Rytus, o paskui pasuko Amerikos link.

2009 metais jis patvirtino, kad vedė amerikietę CJ Young. Tada vyras komentavo, jog netikėtai ir karštai įsiplieskusi meilė kardinaliai pakeitė jo gyvenimą.

„Meilė gali viską. Mes su žmona daug ką patyrėme, išgyvenome drauge. Ką turiu galvoje? Mes su CJ Young kaip asmenybės augome kartu. Šie metai mums iš tiesų buvo ypatingi. Tiesiog visai kitoks „gylis“, – tada kalbėjo pašnekovas.

Kaip nurodoma Lietuvos muzikos informacijos centro svetainėje, užsitarnavęs egzotiškiausio Lietuvos atlikėjo reputaciją, Hokšila Andradė (toks vardas iš tiesų buvo įrašytas jo pase) buvo muzikantas, filmų kūrėjas, socialinių kampanijų dalyvis ir prisiekęs keliautojas.

Autostopu išmaišęs Afriką ir Aziją, kelionėse patirtus įspūdžius atlikėjas perkeldavo į savo dainas, kuriose dominavo Hokšilos dievinamas reggae stilius.

Keletą metų alternatyvios muzikos scenoje grojęs muzikantas išgarsėjo 2005-aisiais, kai jo kūrinys „Pasaulis gražus“ tapo viena populiariausių metų dainų. Su grupe „B.J.Fighters“ pirmąjį albumą „Babylon D.C.“ 2005-aisiais išleidęs atlikėjas tapo kovos prieš AIDS kampanijos veidu, bendradarbiavo su Lino ir Simonos duetu, koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Slovakijoje, o jo dainos „Rastaman“ klipą „Tango TV“ kanalas pripažino metų vyrų atlikėjo vaizdo klipu.

2006-aisiais Hokšila tapo dienraščio „L.T.“ žurnalistu ir išleido solinį albumą „Fight For Africa“, įrašytą su Lietuvos ir Afrikos muzikantais. Šiame albume atlikėjas bendradarbiavo su žinomos grupės „Pieno lazeriai“ vokaliste Giedre Kilčiauskiene.

Hokšila Andradė grojo medžiams, yra trylika dienų badavęs, studijavęs šamanizmą, gyvenęs bambukų giraitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius