-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamuoja sapnai apie barnius su vaikinu

Laba diena, Ramune. Paskutiniu metu mane kankina košmarai. Sapnų tema panaši – sapnuoju, kad griūna mūsų santykiai su draugu. Tai mes žiauriai riejamės, tai jis man sako, jog nenori su manim daugiau turėti nieko bendro, tai sapnuoju jį girtą ir nereaguojantį, tai jis būna su kitomis moterimis.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Keista, nes mes puikiai sutariame, esame atviri, apie viską kalbamės, nesibarame. Savo vaikinu pilnai pasitikiu, nes žinau, kad jis labai rimtai žiūri į mūsų santykius, turime planų ateičiai. Draugą įtarinėti dėl kitų niekada neturėjau jokio pagrindo. Bandžiau ieškoti sapnų priežasčių, bet nepavyko jų rasti. Nejaučiu jokios realios grėsmės jo netekti, jaučiuosi mylima. Žinau, kad sapnai vienu ar kitu būdu susiję su pasąmone, bet man absoliučiai neaišku, iš kur tie košmarai, kodėl sapnuoju tokius dalykus, apie kuriuos net nekyla mintys? Labai norėčiau jūsų patarimo. Jolanta

Sveika, Jolanta. Iš tiesų mūsų sapnai dažnai atspindi tai, ko mes apie save nežinome, aiškiai nesuvokiame, ką išstumiame į pasąmonę: tai įvairūs nemalonūs jausmai, poreikiai, problemos. Pasikartojantys tavo sapnų motyvai rodytų, kad sapno žinia yra labai svarbi. Ji vis bando patekti į tavo sąmonę. Sapnai paprastai siekia, kad į kažką svarbaus atkreiptume dėmesį, prasiplėstų mūsų sąmoningumas. Sapno tikslas neretai yra atstatyti mūsų pusiausvyrą, kompensuoti vienpusišką sąmoningą žmogaus požiūrį.

Galbūt tavo sapnai kviečia tave būti įžvalgesnei, atidesnei. Gali būti, kad tu neišreiški draugui savo pykčio ar nepasitenkinimo dėl ko nors. Sapne gali įvykti tai, ko mes sau neleidžiame sąmoningam gyvenime ar ko nepastebime, nenorim matyti, kuo bjaurimės savyje ar kituose, kas mums nelabai patinka, ko nepriimame savyje. Neretai sapne pasirodo įvairios atstumiančios figūros: benamiai, vagys, tamsūs agresyvūs vyrai su kapišonais, laisvo elgesio moterys, gašlūs vyrai ir pan. Taip sapnai hipertrofuotai kalba apie atstumtas mūsų asmenybės dalis.

Tu rašai, kad jūsų santykiai su draugu puikūs, tiesiog idealūs, juo tu visiškai pasitiki, meilė klesti, ir štai ateina sapnas, kuriame jūs „žiauriai“ pykstatės, draugas yra šaltas ir abejingas tau. Taigi sapnas, atrodytų, yra tarsi judviejų santykių „rojaus“ atsvara, lyg kokia kompensacija „su minuso ženklu“. Galbūt tavo sapnas kviečia „neužsiliūliuoti“ draugo idealizacijoje, pamatyti ir kitas to žmogaus bei jūsų ryšio puses. Iš tavo laiško susidaro įspūdis, kad tu matai vien teigiamas, gražias savo mylimojo savybes, jūsų ryšys tau atrodo puikus.

Kaip manai, ar būna idealių santykių? Galbūt tavo sapnai kviečia tave būti įžvalgesnei, atidesnei. Gali būti, kad tu neišreiški draugui savo pykčio ar nepasitenkinimo dėl ko nors. Juk pyktis yra sudėtinė ir neatsiejama artimų santykių dalis, be jo nėra pilnaverčio ryšio. Mumyse visada yra prieštaravimų. Galų gale jei žmonės niekad nesipyksta, visada dėl visko sutampa, kyla įtarimas, kad jie abu arba vienas iš jų kažką nutyli, slepia arba jie jie yra abejingi vienas kitam.

Realios grėsmės netekti draugo greičiausiai tikrai nėra, bet gal visgi tavyje yra šiek tiek nerimo dėl jūsų santykių ateities, draugo jausmų tau ir tavo – jam. Juk gyvenime nėra garantijų. Mes visi giliai viduje šiek tiek bijome netekti žmonių, kurie mums labai brangūs, kuriuos mylime. Juk niekad negalime būti visiškai tikri, kas gali atsitikti rytoj; šiame pasaulyje yra ne tik džiaugsmas, meilė, bet ir skausmas, nelaimės, ligos, netektys, skyrybos, mirtis.

Taigi, Jolanta, visiškai natūralu, kad tu nesupranti, kodėl sapnuoji tokius košmarus. Juk sapnas yra pasąmonės medžiaga, t.y. tai ko tu nežinai, ko neįsisąmonini, nesuvoki apie save ir savo gyvenimą. Pabandyk dar kartą įsiklausyti į save, sustoti ties savo jausmais: pykčiu, baime, nerimu. Gal visgi jie yra slopinami ir nori būti pripažinti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius