-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kantrybės netekusi žuvusio modelio Dovilės Didžiūnaitytės šeima prašo viešinti bylos detales

„Visuomenė turi teisę žinoti, kaip dirba teisėsauga“, – sako advokatas Gintaras Černiauskas, atstovaujantis rudenį Klaipėdoje mįslingai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės šeimai. Advokatas prokuratūrai pateikė prašymą paviešinti ikiteisminio tyrimo medžiagą, kad su šiurpiais nusikaltimo faktais galėtų susipažinti visa visuomenė.
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis
Dovilė Didžiūnaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis / Asmeninio albumo ir Google Maps nuotr.

„Jei prokuroras mano, kad šiuo atveju nėra pagrindo taikyti tam tikrų priemonių įtariamiesiems ir reikšti įtarimų, vadinasi, nėra duomenų, kurie pakenktų tiems asmenims. Viešai dėliojant faktus, esančius byloje, žmonėms būtų galima parodyti, kad prokuroras klysta ir neatlieka pareigos“, – 15min kalbėjo G.Černiauskas, vis dar siekiantis, jog šią bylą perimtų Generalinė prokuratūra.

Nors toks prašymas buvo atmestas, advokatas jį apskundė ir pakartotinio atsakymo, ar byla bus perimta, kol kas nesulaukė.

G.Černiausko teigimu, visų įrodymų visuma, esanti ikiteisminio tyrimo medžiagoje, yra pakankama, jog būtų galima teikti kaltinimus įtariamajam Ričardui Pinikui, nors įtariamųjų sąraše, pasak gynėjo, turėtų atsidurti ir dar vienas asmuo.

R.Pinikas buvo lemtingą dieną, kuomet iš daugiaaukščio viešbučio iškrito D.Didžiūnaitytė. Vėliau paaiškėjo, jog mergina buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų. R.Pinikui buvo pareikšti įtarimai dėl privedimo iki savižudybės bei narkotikų platinimo dideliais kiekiais. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Advokatas įsitikinęs, jog įtariamajam turėtų būti inkriminuojami ir kiti nusikaltimai – tai nužudymas, prekyba žmonėmis, nes DNR parodė, kad mergina buvo naudojamasi, taip pat išžaginimas. Turima duomenų ir apie poveikį vienam liudytojų. Visi duomenys, surinkti byloje, leidžia manyti, kad tokios nusikalstamos veikos galėjo būti įvykdytos.

„Belieka sakyti: „Parodykite, kas yra byloje“. Ir tegul sprendžia žmonės. Žmonės turi teisę žinoti, kaip efektyviai teisėsauga dirba“, – 15min sakė advokatas.

G.Černiausko pateiktas prašymas turi būti išnagrinėtas per 20 darbo dienų.

„Kažkokį atsakymą gausime. Jei jis bus neigiamas, kelsiu klausimą, ko prokuroras bijo? Jei nemato ir neranda įtariamųjų, turi kitokį matymą, tai kokios baimės jį kamuoja?“, – kalbėjo advokatas, pasipiktinęs vangiai atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl jaunos merginos žūties.

Žuvo iškritusi iš viešbučio balkono

15min primena, kad lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio. Manekenė iškrito iš 20-ies aukštų viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono.

Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas. Vaizdo įrašai parodė, jog jis su ja kartu buvo balkone, iš kurio mergina iškrito. Balkono atitvarai nelaimės vietoje gana aukšti, tad šeimos nariai įsitikinę, jog pati mergina iškristi negalėjo.

Milane modeliu dirbusi D.Didžiūnaitytė su R.Piniku į Klaipėdą atvyko po Juozo Statkevičiaus madų šou. Merginos bičiulės teigė, jog po pasirodymo vyko pasisėdėjimas Dovilės bute Vilniuje. Jau čia mergina buvo apsvaiginta, keistai elgėsi ir išvyko su R.Piniku į Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius