Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune pasigėrėti rankų darbo egle rinkosi garsūs miestiečiai

„Būtent tokia eglė daugeliui ir primena Kalėdas – jaukią, gausią, dosnią, svarbią šventę“, – taip apie Kaune surengtame vakare pristatytą prancūzų dizainerių kurtą bei puoštą rankų darbo eglę sakė visi ją išvydusieji.
Audronė Bunikienė, Inga Budrienė, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene
Audronė Bunikienė, Inga Budrienė, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene / Elijaus Kniežausko nuotr.
Temos: 1 Kalėdų eglė

Pasigrožėti ja bei pasiklausyti aktorės ir dainininkės Clotilde Solange Rigaud atliekamų dainų susirinko itin gausi publika. Tarp jų buvo ir dizainerė Audronė Bunikienė, aktorė Sandra Daukšaitė Petrulėnė, drabužių kūrėja Rigonda Užpalevičienė, švenčių planuotoja Inga Budrienė, gimtadienį švenčianti dainininkė Gabrielė Rutkauskienė-Vasha, televizijos projektų dalyvė Neringa Mažeikienė, akvokatė Raimonda Lazauskienė, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionė Rūta Gajauskaitė Krūmienė, „Mis Lietuva 1990“ Greta Bardavelytė-Lehmann.

„Netradicinę eglę, pirmą kartą atgabentą į Lietuvą, iškart nupirko. Tad, ji jau turi namus. Naujasis kūrinio savininkas sutiko leisti ja pasigrožėti ir kitiems“, – pasakojo architektė, „Interjero akcentai“ įkūrėja Edita Stankevičiūtė-Righetto.

Elijaus Kniežausko nuotr./Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene
Elijaus Kniežausko nuotr./Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene

Kiekvienas pagrindinio aktualiausio metų laikotarpio akcento spygliukas ar žaisliukas yra apgalvotas, tarpusavyje suderintas bei išpildytas.

Ieškodama netradicinių interjero sprendimų E. Stankevičiūtė-Righetto šį rudenį lankėsi parodoje Paryžiuje, kur ir susipažino su kalėdinių aksesuarų gamintojais. Vienas iš jų jai paliko didžiulį įspūdį ne tik dizainerių darbus pristatydamas 1200 kvadratinių metrų užimančioje ekspozicijoje, bet ir jų išpildymu.

„Pasaulyje vis populiarėja teminės rankų darbo eglutės, kuomet išsirenki šventinį akcentą pilnai sukomplektuotą – su žaisliukais, kaspinais, mielomis detalėmis. Šį sezoną pristatytos net septynios eglutės, kurias vienija tie patys niuansai – originalūs, kruopščiai išpildyti, nepriekaištingi“, – sakė E. Stankevičiūtė-Righetto.

Elijaus Kniežausko nuotr./Inga Budrienė
Elijaus Kniežausko nuotr./Inga Budrienė

Tačiau, pasak interjero specialistės, eglutė tėra vienintelė iš daugelio puošmenų, per šventes galinčių tapti namų dalimi.

„Iš tiesų kokybiški aplinkos akcentai keliauja iš vienų namų į kitus. Jais nenorima atsikratyti, o jei dovanojama – tai tik pačiam brangiausiam žmogui“, – sakė architektė.

Anot jos, pastaruoju metu ypatingo aktualumo sulaukia krištolas, išskirtinio išpjaustymo dėka įgavęs naują žvilgėjimą. Daug dėmesio sulaukia auksu, variu ar sidabru dekoruotas itališkas porcelianas bei į asketiškųjų produktų gretas pretenduojantys skandinavų kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius