Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keturi drąsūs Dalios Ibelhauptaitės įvaizdžiai: išrinkite įspūdingiausią

Sekmadienį pasibaigęs projektas „Lietuvos talentai“ žiūrovus stebino ne tik originaliais dalyvių pasirodymais, bet ir netikėtais laidos kūrėjų kostiumais. Išradingumo nestokojantys projekto teisėjai kiekvienoje laidoje pasirodydavo pasirinkę vis įdomesnį įvaizdį – akį traukė jų teatrališki drabužiai.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / TV3 ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Šioje srityje nepralenkiama tapo režisierė Dalia Ibelhauptaitė. Paskutines savaites į TV3 studiją ji žengdavo vilkėdama „Vilnius City Opera“ spektaklių kostiumais, dėvėjo specialiai dizainerių kurtus drabužius operoms „Faustas“, „Trubadūras“, „Manon Lesko“.

Jau kas kas, bet režisierė žino, kaip išsiskirti, kaip atrodyti originaliai, kaip būti pastebėtai.

Dar tuomet, kai ši pirmą kartą eteryje pasirodė pasirinkusi ryškų stilių – operai „Manon Lesko“ kurtą dizainerio Juozo Statkevičiaus kostiumą ir netradicinę šukuoseną, ji sulaukė daugybė komentatorių dėmesio: vieni gyrė už originalumą, drąsą, kiti liko nesupratę. Tačiau tokie komentarai D.Ibelhauptaitei nė motais, ji ir toliau nepaliauja provokuoti.

Vido Černiausko nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
Vido Černiausko nuotr./Dalia Ibelhauptaitė

Tačiau, pasak D.Ibelhauptaitės, televizija taip pat yra teatras, todėl nereikia bijoti būti drąsiems. Jos teigimu, televizijos žiūrovai turi unikalią galimybę pamatyti žymiausių kostiumų meistrų darbus iš labai arti.

„Taip, vieniems patinka, kitiems nepatinka, tačiau svarbiausia – jie kalba apie tai. Jie lavina savo skonį ir galbūt mūsų buvimas čia atves daugiau žmonių į teatrą, į operą, nes ten nesame nuobodūs, turime ką parodyti“, – pasakojo režisierė.

Sulaukusi daugybės komentarų, ji nepabijojo dėmesio dar kartą ir apsivilko ekstravagantišką britų dailininko Johnathano Morellio kurtą kostiumą iš operos „Trubadūras“.

TV3 nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
TV3 nuotr./Dalia Ibelhauptaitė

„Lietuvos talentų“ pusfinaliui režisierė pasirinko dar vieną perliuką ir į komisijos narės kėdę sėdo su... batu ant galvos. Tai – kostiumas iš operos „Faustas“, kurį taip pat kūrė 2015 metais „Laurence Olivier“ apdovanojimą už geriausius kostiumą laimėjęs J.Morellis.

Vido Černiausko nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
Vido Černiausko nuotr./Dalia Ibelhauptaitė

Paskutinėje, finalinėje laidoje I.Ibelhauptaitė stebino bene pačiu drąsiausiu kostiumu. Jos galvą papuošė didžiulis plunksnų vainikas, taip pat iš operos „Manon Lesko“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Lietuvos talentuose“ triumfavo ir 10 tūkst. eurų laimėjo žonglierius Kasparas Bujanauskas

„Lietuvos talentų“ laimėtoją K.Bujanauską sveikino šeima ir draugė: „Pinigus skirsiu cirko mokyklai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius