Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kino po žvaigždėmis“ atidaryme – garsenybės, vasaros lietus ir Kanuose triumfavę „Stebuklai“

Ketvirtadienio vakarą šeštus metus iš eilės Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kieme atidarytas didžiausius kino mėgėjų būrius suspiesiantis projektas „Kinas po žvaigždėmis“. Vasarinį kino sezoną pradėjo medumi kvepianti Kanų kino festivalio žiuri prizą laimėjusi drama „Stebuklai“ ir smagios kino dūzgės. Geru kinu susidomėjo ir pramogų pasaulio atstovai.
Valda Bičkutė, Eglė Jackaitė, Vaida Lisikaitė, Aušra Štukytė, Žilvinas Grigaitis
Valda Bičkutė, Eglė Jackaitė, Vaida Lisikaitė, Aušra Štukytė, Žilvinas Grigaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštus metus iš eilės vykstančio „Kino po žvaigždėmis“ atidarymo šventė sudomino gausų būrį gero kino mėgėjų. Jų gretose pasirodė ir žinomi pramogų pasaulio atstovai, aktoriai.

Kartu su visais svečiais į „Šiuolaikinio meno centro“ kiemą raudonu kilimu žengė, fotografams pozavo, o vėliau užkandžiais ir gėrimais vaišinosi bei šiltu bendravimu mėgavosi aktoriai Aušra Štukytė, Kirilas Glušajevas, Aistis Mickevičius, į renginį kartu su sūnumi Jokūbu ir jo drauge Alvyde atvykusi Eglė Jackaitė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, verslininkas Žilvinas Grigaitis ir kiti.

Susirinkusius svečius pasveikino bitininkų kostiumais pasipuošę projekto rengėjai.

„ŠMC kiemelyje susirinkę kino mylėtojai iš tiesų šiek tiek primena bičių spiečių. Tik mes jiems vietoje žiedų žadame paberti gardžių kino filmų, į kuriuos kviesime mėgautis šiltais vasaros vakarais”, – pasakojo pati bites auginanti Andrė Balžekienė, kino teatro „Pasaka“ vadovė ir viena iš projekto „Kinas po žvaigždėmis“ sumanytojų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Greta Akcijonaitė ir Andrė Balžekienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Greta Akcijonaitė ir Andrė Balžekienė

Garsūs atidaryme dalyvavę žmonės visi it vienas tikino, kad „Kino po žvaigždėmis“ idėja – tiesiog puiki. Tiesa, kol vieni pasakoja čia leidžiantys dažną šiltą vasaros vakarą, kiti prisipažįsta – į ŠMC kiemą pažiūrėti filmo atvyko pirmą kartą. Aistringų gero kino mylėtojų iš kiemelio neišvarė net vasariškas lietus.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka

„Man patinka kinas. Mane čia kasmet pakviečia, kasmet ir ateinu, – Žmonės.lt sakė aktorius Aistis Mickevičius. – Tai puiki idėja. Esu matęs panašių projektų užsienyje, pavyzdžiui, Vienoje, Austrijoje. Aišku, reikia, kad nelytų, kas Lietuvoje, deja, pasitaiko labai dažnai... Tačiau viskas gerai. Žiūrėti filmą lauke, po atviru dangumi, geras jausmas – apima visai kitokia emocija. Jei siūloma įdomi programa, dažnai per vasarą čia ateinu. Pavyzdžiui, kažkada buvo Woody Alleno retrospektyva. Tada pažiūrėjau visus filmus!“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aistis Mickevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aistis Mickevičius

Jam antrino ir aktorė Eglė Jackaitė. Šiuo metu klaipėdietė vieši Vilniuje – filmuojasi seriale „Moterys meluoja geriau“.

„Turiu laisvą vakarą ir su džiaugsmu čia atskubėjau. Atėjau su šeima – sūnumi, jo drauge. Anksčiau ne vieną ir ne du kartus čia lankiausi. Myliu šią vietą ir sveikinu tuos, kurie kinui neabejingi. Turėti tokį gerą vakarą, žvaigždes ir filmą džiugina! Esu laiminga, kad tokie dalykai vyksta. Aišku, oras galėtų būti šiltesnis, bet į kaldras suptis dar nereikia, ir gerai“, – svarstė ji.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė (dešinėje)
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė (dešinėje)

Pirmąkart „Kine po žvaigždėmis“ apsilankė dizainerė Daiva Urbonavičiūtė.

Sako, tokia idėja jai primena amerikietiškus filmus: „Čia atėjau pirmus metus. Tikiuosi visko, kas geriausia – žvaigždžių ir kino. Gera idėja! Man tai primena tai, ką mačiau amerikietiškuose filmuose – ten rodydavo, kaip žmonės su automobiliais atvažiuodavo pažiūrėti filmų po atviru dangumi. Ir čia panašiai.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Daiva Urbonavičiūtė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Daiva Urbonavičiūtė

Po iškilmių – filmas

Pasibaigus simboliškam „Kino po žvaigždėmis“ atidarymui gausiai susirinkusi publika pasimėgavo tuo, dėl ko į Šiuolaikinio meno centro kiemą ir atskubėjo – po atviru dangumi žiūrėjo Kanų kino festivalyje įvertintą juostą „Stebuklai“.

Filmas „Stebuklai“ pasakoja apie paauglę Dželzominą, kuri yra Italijoje esančio bičių ūkio galva, bei jos santykį su ūkį valdančiu tėvu ir seserimis. 

Filmas ne veltui buvo pastebėtas Kanuose – išskirtinės siurrealistinės scenos su bitėmis tarytum įtraukia žiūrovus į bičių spiečių, abejingų nepaliks ir Italijos gamtos vaizdai bei, žinoma, Monica Belucci, filme suvaidinusi televizijos laidų vedėją, kuri yra pusiau reali, pusiau mistinė būtybė.  

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Veiks visą vasarą

Jau antrąją kino naktį „Kinas po žvaigždėmis“ įsilies į sostinėje vyksiančią Kultūros naktį ir drauge su Šiaurės ministrų tarybos biuru nemokamai rodys trumpametražius filmus, atkeliavusius iš Danijos, Švedijos, Norvegijos. 

Šeštadienį vasaros kino ekrane – didžiulio populiarumo sulaukęs Xavier Dolan filmas „Mamytė”, šiemet atidaręs „Kino pavasarį”. 

„Kinas po žvaigždėmis“ į Šiuolaikinio meno centro kiemą kvies kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, jis čia veiks iki rugpjūčio 22-osios. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius