Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje netikėtai mirė buvęs „Žuvėdros“ šokėjas Vilius Ignatavičius

Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ bendruomenė patyrė šoką. Trečiadienį netikėtai mirė buvęs žuvėdrietis, vienas šokių centro „Mondo“ įkūrėjų ir mokytojų Vilius Ignatavičius. Per futbolo rungtynes staigios mirties pakirstam žinomam Klaipėdos šokėjui tebuvo 31-eri, praneša 15min.
Vilius Ignatavičius ir Tadas bei Liucina Rimgailos per jo ir Audronės Bastytės vestuves 2014 metais
Vilius Ignatavičius ir Tadas bei Liucina Rimgailos per jo ir Audronės Bastytės vestuves 2014 metais / „Mondo“ ir 15min/A.Vaišvilienės nuotr.

15min žiniomis, trečiadienio vakarą Vilių Ignatavičių ištiko insultas Klaipėdoje vykusių futbolo rungtynių metu. Šokėjas laisvalaikiu žaidė futbolą. Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos III lygoje atstovavo Plikių miestelio klubui „Sakuona-Rūgpienių kaimas“.

Anot Klaipėdos federacijos atstovo, gydytojai stadione Vilių dar bandė gaivinti, tačiau nesėkmingai.

Ilgametis buvusio „Žuvėdros“ kolektyvo vadovas ir treneris Romaldas Idzelevičius 15min sakė esantis sukrėstas staigios buvusio auklėtinio netekties.

„Jis labai mėgo futbolą. Bežaidžiant Vilius krito ir nebeatsikėlė“, – kalbėjo R.Idzelevičius. Pasak jo, Vilius visuomet turėjo labai didelę aistrą futbolui.

„Dar kai važiuodavome į čempionatus, Vilius kartais juos praleisdavo, nes mieliau žaisdavo futbolą. O čia rizikingas sportas, ypač šokėjui, gali ir koją išsisukti, bet jis vis tiek kamuolį spardydavo“, – prisiminimais dalijosi R.Idzelevičius.

O ir šokėjas V.Ignatavičius buvo puikus. „Jis buvo aktyvus, sąžiningas, daug dirbo. Vilius buvo labai darbštus. Padėdavo netgi mums su Ona (Ona Skaistutė Idzelevičienė – red.) dirbti, pastebėdavo kitų klaidas, taisydavo. Jis tikras kovotojas“, – kalbėjo šokių treneris.

Alfredo Pliadžio nuotr./Romaldas ir Skaistė Idzelevičiai
Alfredo Pliadžio nuotr./Romaldas ir Skaistė Idzelevičiai

„Ketvirtadienį vėlai sužinojau šią baisią žinią... Žinau tik tiek, kad jam trūko kraujagyslė, išsijungė smegenys, jokios operacijos jau nebepavyko padaryti. Tai buvo taip netikėta...“ – 15min sunkiai tramdydamas emocijas kalbėjo šokėjas, taip pat buvęs žuvėdrietis Tadas Rimgaila.

Vos rinkdamas žodžius jis sakė, kad niekaip negali susitaikyti su vieno iš artimiausių bičiulių netektimi: „Jis buvo vienas geriausių mano draugų... Linksmų plaučių, geras draugas, kurio žiauriai žiauriai trūks...“

Tadas su žmona Liucina 2014-aisiais tapo Viliaus ir jo mylimosios, taip pat buvusios „Žuvėdros“ šokėjos Audronės Bastytės vestuvių liudininkais. Abi šeimos ligi šiol palaikė artimą ryšį.

15min/A.Vaišvilienės nuotr./Tadas Rimgaila, Liucina Rimgailė, Audronė Basytė ir Vilius Ignatavičius
15min/A.Vaišvilienės nuotr./Tadas Rimgaila, Liucina Rimgailė, Audronė Basytė ir Vilius Ignatavičius

„Labai sunku apie jį kalbėti... Prisimename jį labai gražiai, puikus draugas, buvo anksčiau ir Tado kolega „Žuvėdroje“. Draugavome šeimomis. Tik gražiai jį galiu prisiminti“, – ašaras tramdė Liucina Rimgailė.

Vilius Ignatavičius kartu su žmona Audrone Bastyte-Ignataviče buvo mieste žinomo šokių centro „Mondo“ vieni iš įkūrėjų ir mokytojų.

„Mondo“ nuotr./Vilius Ignatavičius
„Mondo“ nuotr./Vilius Ignatavičius

Jo kaip šokėjo pasiekimai – 2005 metų Lietuvos 10-ies šokių jaunimo vicečempionas, tarptautinių bei Lietuvos varžybų finalistas, daugkartinis pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionas.

Kaip mokytojas Vilius specializavosi standartiniuose ir vaikų sportiniuose šokiuose.

15min primena, kad buvusi Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pora Audronė Bastytė-Ignatavičė ir Vilius Ignatavičius susituokė 2014 metų liepą Klaipėdoje, po 7 metų draugystės.

„Vilius iš Kauno atvyko mokytis čia. Aš buvau jau trečiame kurse. Vadovė pakvietė jį šokti kolektyve, o aš jau šokau. Taip ir susipažinome. Iš pradžių kaip draugai leidome laisvalaikį, repetavome drauge ir taip viskas išsirutuliojo“, – 15min yra pasakojusi Audronė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius