-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko nepraleisti festivalyje „Loftas Fest“? 15min studijoje atsakė V.Diawara ir BA

Rugsėjo 13–14 dienomis vyksiantis miesto festivalis „Loftas Fest“ kaip ir kasmet, buvusią Naujamiesčio gamyklų teritoriją dviem dienoms ir naktims pavers muzikos ir meno traukos centru. Į ką atkreipti dėmesį, kur apsilankyti, antradienį 15min studijoje patarė festivalio įkūrėjas Viktoras Diawara ir grupės BA lyderis Benas Aleksandravičius-BA.

Šių metų festivaliui pasirinkta paskirti po dieną skirtingų žanrų gerbėjams. Nors septyniose festivalio scenose gros įvairių žanrų atlikėjai, tokie kaip alyona alyona, „shortparis“, Iris Gold, „MNNQNS“ ir kiti, penktadienio muzikinė tema yra elektronika, o šeštadienio – gitarinė muzika ir rokas.

Kur būtinai apsilankyti, kokios muzikos žvaigždės koncerto nepraleisti ir ką įsigyti antradienį 15min transliacijoje pasakojo studijos svečiai – festivalio įkūrėjas Viktoras Diawara ir daug gerbėjų turinčios grupės BA lyderis Benas Aleksandravičius-BA.

Visi atsakymai – transliacijoje:

VIDEO: Ko nepraleisti festivalyje „Loftas Fest“? 15min studijoje atsakė V.Diawara ir BA

Pagrindininės šių metų festivalio žvaigždės ir penktadienio headlineriai – garsus elektroninės muzikos prodiuserių duetas iš Berlyno „Modeselektor“. Elektronikos, techno, IDM bei kitu žanrus jungiantys prodiuseriai savo karjerą pradėjo griuvus Berlyno sienai grodami nelegaliuose Acid House vakarėliuose.

Daliai klausytojų jie bus geriau pažįstami iš „Moderat“ projekto, kuris yra tų pačių Gernot Bronsert ir Sebastian Szary bendras projektas su Sascha Ring, scenoje žinomu kaip Apparat. Vis dėlto grodami dviese šie prodiuseriai renkasi kur kas agresyvesnius garsus, o jų gyvi pasirodymai pasižymi įspūdinga spec. efektų gausa.

Prieš jų pasirodymą pagrindinėje scenoje gros Lietuvoje puikiai pažįstami liūdnojo šokio (angl. sad dance) atstovai – „Solo Ansamblis“, kurie yra ir dideli „Moselektor“ gerbėjai. Taip pat penktadienio naktį pasirodys ir garsūs techno didžėjai: Surgeon iš Jungtinės Karalystės bei Anastasia Kristensen iš Danijos.

Šeštadienį pagrindinėje „Lofto“ scenoje pasirodymą surengs britų rokeriai „shame“. Vos praėjusiais metais išleidęs debiutinį albumą, šis penketas jau yra viena sparčiausiai kylančių Jungtinės Karalystės grupių. Tai mokyklos draugų grupė iš Pietų Londono, nevengianti provokacijų tiek savo tekstuose, tiek ir pasirodymų metu.

Agresyvų post punk ir indie rock grojančius britus apšildys kol kas nė vieno festivalio nepraleidęs Benas Aleksandravičius su grupe „ba.“, šiemet išleidusia naujausią albumą „H8“. Pagrindinėje scenoje vakarėlį užbaigs Direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius