Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Komedijos „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ kūrėjai: „Tai bus bomba“

„Tai bus bomba“, – sako kūrėjai apie būsimą filmą „Poilsiautojai: Pavydo žaidynės“. Palangoje, Šventojoje ir Nidoje kuriama komedija pirmą kartą į kino ekranus perkels autentišką pajūrio kurortų atmosferą su tikrais žmonėmis. Tiesa, ne visur poilsiautojai nusiteikę draugiškai, tad kai kur teko filmuoti ir su apsauga.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / Filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ nuotr.

„Ei, čia Vaidas Grincevičius“ – Basanavičiaus gatvėje Palangoje komentavo kone kas trečias praeivis, išvydęs juokingų interneto vaizdelių kūrėją, prieš kelis metus išgarsėjusį „Whydoto“ pseudonimu ir daina „Šėtone prašau“.

Kai kurie praeiviai prašė kartu nusifotografuoti, tačiau buvo ir ne tokių mandagių: vienas jaunuolis priėjęs ištraukė iš bulvių traškučių pakelio ranką ir įkyriai kišo pasisveikinti.

„Jau pripratau prie praeivių replikų. Vilniuje žmonės mandagūs, o visur kitur kabinėjasi. Palangoje buvau pirmą kartą. Tikėjausi, kad sulauksiu reakcijų. Bet man asmeniškai nebuvo nejauku, nes mano kaime yra daugiau pavojų“, – juokauja Vaidotas Grincevičius, kolegų draugiškai patraukiamas per dantį, kad šiuo metu yra didžiausia socialinių tinklų žvaigždė po Monikos Šalčiūtės.

Filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ nuotr./Vaidotas Grincevičius
Filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ nuotr./Vaidotas Grincevičius

Visgi, rimtesni incidentai Palangoje lydėjo vos per mažą žingsnį — išėję po vienos scenos filmavimo populiariame Basanavičiaus gatvės klube, prie jo durų kino kūrėjai prasilenkė su laidos „Farai“ komanda: policininkai su operatoriumi atvyko tramdyti susimušusio būrio neblaivių jaunuolių.

Nors samdytas apsaugos darbuotojas filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ kūrėjams naktinėje Palangoje leido jaustis saugiai, visgi komedijos kūrimas tapo iššūkiu. Ir ne tik dėl šią vasarą sunkiai pagaunamo gero oro.

Filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ nuotr./Mindaugas Capas, Giedrius Savickas ir Gabija Jaraminaitė
Filmo „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ nuotr./Mindaugas Capas, Giedrius Savickas ir Gabija Jaraminaitė

„Pasiryžome sukurti filmą, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Neužsidarome filmavimo aikštelėje, o einame tiesiai į poilsio cunamį – aktorius filmuojame tarp tikrų žmonių. Daugelis praeivių čia pat gatvėje ar pliaže įtraukiami į siužetą arba patenka į kadrą. Tad jei šią vasarą poilsiavote pajūryje, ateikite rudenį į kiną pažiūrėti šio filmo – gali būt, kad pamatysite save didžiajame ekrane“, – šypsosi režisierius Simonas Aškelavičius, anksčiau kūręs kultinę televizijos laidą „Dar pažiūrėsim“, filmo „Valentinas vienas“ epizodą ir komediją „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“.

Kol kas režisierius naujosios komedijos siužeto neišduoda, tačiau žada, kad jis bus netikėtas. „Kaip sufleruoja pavadinimas, bus apie poilsį pajūryje ir pavydą – artimos lietuviui temos. Vyks labai daug peripetijų ir bus juokinga – aktoriai aikštelėje dažnai net mane patį nustebina, nes visi improvizuoja, o geriausias humoras tik taip ir gimsta“, – sako S.Aškelavičius.

Personažus komedijoje „Poilsiautojai: pavydo žaidynės“ kuria būrys aktorių: Vaidotas Grincevičius, Giedrius Savickas, Larisa Kalpokaitė, Arvydas Dapšys, Gabija Jaraminaitė, Kristupas Cicėnas ir Gabrielius Cicėnas, Mindaugas Capas, Lukas Malinauskas, Gelminė Glemžaitė, Indrė Pivoraitė, Artūr Svorobovič, Romualdas Lavrinovičius, Aleksandras Sezeman.

Prisiminti vasarą komedija žiūrovus į kino teatrus pakvies šį rudenį, lapkričio gale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius