Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Koncerte Alytaus ugniagesiams – neatlygintinai pasirodžiusių atlikėjų padėkos: „Negalėjome neprisidėti“

Sekmadienį visi norintys padėkoti gesinusiems gaisrą Alytaus padangų perdirbimo gamykloje rinkosi į padėkos koncertą Alytaus miesto Rotušės aikštėje „Mes dzūkai – ne paspirtukai“. Ant scenos lipo ir gerai žinomi atlikėjai, kurie tikino, jog tai – žmogiškas sprendimas ir visuomeninė pareiga parodyti pagarbą Alytaus ir visos Lietuvos didvyriams.
Asta Pilvelytė, Maksas Melmanas, Vidas Bareikis, Justinas Lapatinskas
Asta Pilvelytė, Maksas Melmanas, Vidas Bareikis, Justinas Lapatinskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Koncerte „Mes dzūkai – ne paspirtukai“ neatlygintinai pasirodė grupė „Biplan“, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Justinas Lapatinskas, Aistė Pilvelytė, alytiškiai Asta Pilypaitė, „Velvet“, Svaras 409, Rima Vaickelionytė, Andy Abro band, „Vynas“, Andra Kavaliauskaitė, DJ JuoKaz ir kiti.

Atlikėjai čia surengė nemenką vakarėlį – štai ant scenos užlipęs Vidas Bareikis netrukus šoko į publiką ir dainom juos šildė iš kur kas arčiau.

Renginio akimirkos – galerijoje:

15min kalbinta Aistė Pilvelytė sakė visada sutinkanti neatlygintinai pasirodyti ten, kur mato prasmę. Anot jos, šiuo atveju tai buvo prasminga ir svarbu.

„Pažįstu organizatorius, žinau, kad viskas nenueis veltui. Dėl gerų darbų gerai ir man, ir kitiems“, – kalbėjo ji. Moteris taip pat pridūrė turinti dzūkiško kraujo, tad šiuo atveju tai buvo ir giminystės ryšių nulemtas sprendimas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

„Labai palaikau dzūkus, labai myliu tą kraštą. Stengiuosi prisidėti tiek, kiek galiu“, – kalbėjo ji.

Atlikėjai antrino ir dainininkas Justinas Lapatinskas. Jis užsiminė, kad tai, kas įvyko Alytuje, jam asmeniškai yra tikrai baisu.

„Pagalvojus, tai yra masinė katastrofa. Čia pasirodyti yra žmogiškumas“, – 15min komentavo jis.

Atlikėjas pridūrė, jog imti honorarą esant tokiam kontekstui būtų tiesiog neteisinga.

„Imdamasis honorarą vieną kartą labai nukentėsi. Būkim biedni, bet teisingi, čia žmonėms yra 100 kartų blogiau negu kitiems“, – mintimis dalijosi jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Justas Lapatinskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Justas Lapatinskas

J.Lapatinskas drauge teigė Alytuje, netoli gaisravietės, lankęsis dar ketvirtadienį. Tuomet jis esą pasijuto nekaip.

„Ėjau gal 10 minučių pakvėpuoti gryno oro ir išvažiavau su skaudančia galva“, – atsiminė jis. Tai kartu paskatino atlikėją suprasti problemos mastą.

„Mažiausia, ką galiu padaryti, tai bent jau padainuoti. Aš pats nestovėjau, gaisro negesinau, bet džiugu, kad toks dalykas organizuojamas, nes taip atkreipiamas dėmesys“, – palaikymo neslėpė vyras.

Ant scenos neatlygintinai lipo ir dzūkaitė Asta Pilypaitė. Ji teigė kaip mat sutikusi dalyvauti, kai ją tik organizatoriai pakvietė.

„Aš be jokių abejonių sutikau, nes tai yra padėkos koncertas ir norisi padėkoti Alytaus didvyriams. Negali neprisidėti prie tokių dalykų. Žinoma, mane irgi palietė, nes čia mano antrieji namai. Norisi nors tuo prisidėti – kuo gi daugiau gali?“ – 15min sakė moteris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Asta Pilypaitė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Asta Pilypaitė

Viena paskutiniųjų Alytaus Rotušės aikštėje pasirodė grupė „Biplan“. Maksas Melmanas užsiminė, kad neapmokamai dalyvauti renginyje, skirtame atsidėkoti Alytaus gaisravietės ugniagesiams, jam buvo natūralus sprendimas.

„Visi žinome, kokia padėtis Alytuje. Dabar, ačiū Dievui, ji yra ramesnė. Man atrodo, kad mes turime padėkoti žmonėms, kurie visą tą dalyką sutvarkė“, – sakė jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Maksas Melmanas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Maksas Melmanas

M.Melmanas tikino, kad tokia kritinė situacija parodė ir daug ką apie mūsų visuomenę. „Manau, kad iš vienos pusės tai parodė, kad mes galime susitelkti tada, kai yra tokia neįprasta padėtis, iš kitos pusės, man atrodo, kad buvo parodyta, kad galbūt mes ne visai esame pasiruošę ir iš to galime pasimokyti“, – komentavo vyras ir pridūrė, kad šiuo atveju labiausiai turėtų pasispausti valstybinės institucijos.

Vido Bareikio pasirodymas Alytuje:

VIDEO: Vido Bareikio pasirodymas koncerte, skirtame Alytaus gaisravietėje dirbusiems ugniagesiams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius