Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusas „Lietuvos garbės“ raudono kilimo svečių neišgąsdino: o kas yra jų herojai?

Vieną svarbiausių dienų Lietuvai – Kovo 11-ąją– jau tapo įprasta pagerbti tuos, kurių geri darbai ir žygdarbiai mūsų šalį verčia dar gražesne. Tradiciškai jau 15 kartą vyksiančių iškilmingų „Lietuvos garbės“ apdovanojimų liudininkais tapo būrys garsių renginyje pasirodžiusių svečių, kurie vieningai sutarė – šalyje didvyrių netrūksta.
Rolandas Skaisgirys, Agnė Grudytė ir Saulius Sėjūnas, Gerda Žemaitė su sūnumi, Vidas Mačiulis
Rolandas Skaisgirys, Agnė Grudytė ir Saulius Sėjūnas, Gerda Žemaitė su sūnumi, Vidas Mačiulis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Iškilminga „Lietuvos garbė 2020“ apdovanojimų ceremonija trečiadienio vakarą vyko Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Apdovanojimų vakaras, kurio metu visas dėmesys skiriamas žmonėms, kurie savo kilniais darbais daro Lietuvą gražesnę ir geresnę, rengiami jau tryliktą kartą. Šįmet buvo pagerbti septyni gerais darbais sužibėję Lietuvos gyventojai.

Apdovanojimų liudininkais tapo ne tik televizijos žiūrovai, turėję progą stebėti ceremoniją, bet ir būrys iškilmingo renginio svečių, tarp kurių – ir daug žinomų žmonių. Apsilankė ir prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, kurių koronavirusas taip pat neišgąsdino. Kaip 15min jau rašė, rodydamas pavyzdį Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga renginyje nusprendė nedalyvauti.

Apdovanojimų svečiai – galerijoje:

Kaip 15min informavo TV3 televizijos atstovė spaudai Asta Brazaitienė, svečių ramybe ir saugumu buvo pasirūpinta iš anksto. Renginio vietoje pasirūpinta dezinfekavimo skysčiu, kviestiniai asmenys informuoti apie būtinybe rūpintis ir vienas kito gerove.

„Visi svečiai sulaukė priminimo, kad šiuo metu itin svarbu sąmoningumas ir pilietiškumas. Visi svečiai įspėti, kad nors ir yra laukiami renginyje, jeigu pastaruoju metu lankėsi šalyse, kuriose yra fiksuojami dideli apsikrėtusiųjų skaičiai, renginyje vertėtų nedalyvauti.

Taip pat priminėme, kad koronavirusas kelia ypatingą grėsmę į tam tikrą rizikos grupę patenkantiems asmenims, kuriems irgi patartina vengti masinių renginių“, – prieš renginį 15min informavo TV3 atstovė spaudai.

Kodėl svečiai nepasibaimino dalyvauti renginyje ir kas yra jų didžiausi herojai?

„Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė dar prieš renginį patvirtino, kad ruošiasi dalyvauti apdovanojimuose, nes situacija Lietuvoje yra pakankamai kontroliuojama, grėsmė laikantis visų saugumo reikalavimų yra mažesnė. O prakalbusi apie tuos neretai nematomus herojus, kurių kiekvienas žmogus neabejotinai turi savo aplinkoje, dėkojo savo komandai.

„Labai noriu padėkoti tiems jauniems žmonėms, savo komandai, kurie stebina savo užsidegimu, noru kurti, daryti. Tai yra ištis nepaprasti herojai“, – džiaugėsi V.Ramaškienė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Algirdas Ramaška ir Vida Ramaškienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Algirdas Ramaška ir Vida Ramaškienė

Renginyje taip pat dalyvavo prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kurio įmonė dirba prie „Lietuvos garbės“ apdovanojimų. Pajuokavus, kad tokiu atveju išvengti renginio jis lyg ir negalėjo, pabrėžė, kad prievolės tikrai nebūta, kiekvienais metais noriai dalyvauja šiame renginyje.

O R.Skaisgirio gyvenime nematomų herojų yra išties nemažai, jo įsitikinimu, pasaulyje nėra tik geri ar blogi žmonės, o įkvepiančių pavyzdžių yra išties daug.

„Nėra taip lengva atsakyti į šį klausimą, bet kad ir kaip banaliai beskambėtų, pasaulyje yra tikrai labai daug herojų. Pradedant nuo mano mamos ar tėtės, baigiant kitais daugybę asmenų. Iš esmės, kad darytum gerus dalykus, tu iš vidaus turi degti gerumu, o tokių žmonių mano aplinkoje buvo nemažai“, – 15min kalbėjo R.Skaisgirys, užsiminęs, kad ir neseniai įvykusios jo skyrybos su Vaida Skaisgire taip pat yra vienas iš pavyzdžių, kaip situacijas galima išspręsti geranoriškai, ramiai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Rolandas Skaisgirys
Arno Strumilos / 15min nuotr./Rolandas Skaisgirys
Arno Strumilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė

Vasario antrąją pirmagimio susilaukę politikas Arvydas Anušauskas ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos Kultūrinės veiklos specialistė Lina Anušauskienė taip pat pasirodė renginyje be didesnės baimės.

„Pirmiausia, čia ne baimės reikalas, o imuniteto ir kitų žmonių atsakomybės klausimas. Kiekvienas renginio dalyvis gavo atmintinę, buvo įspėti, kad esantiems rizikoje reikėtų aplenkti šitą renginį. Kitas dalykas, tiesą sakant, esu vienintelis šeimoje esantis rizikos grupėje, bet čia baimė nepadės.

Kol mes būsime šitame renginyje, čia jau išsakysiu savo nuomonę, požiūrį, kurį išreiškiau ir anksčiau, kuris galbūt artimos italų vienos komandos treneriui, neseniai besilankiusiam Kaune – kol būsim šiame renginyje, Lietuvoje nuo vėžio mirs trys žmonės. Ne nuo koronaviruso“, – 15min sakė A.Anušauskas, visgi pabrėžęs, kad nuo viruso reikia saugotis, laikytis rekomendacijų.

Apdovanojimų akimirkos – galerijoje:

Arvydas Anušauskas mano, kad verta tikėti žmonių sąmoningumu, o kalbėdamas apie savo herojus prisimena Vasario 16-ąją rašęs sveikinimą apie neretai nepastebimus asmenis, kurie visada šalia, nors apie juos žinoma mažai. Tiesa, A.Anušauskas pabrėžia savo šventinę dieną skirtame laiške nieko nesuasmeninęs.

„Turiu omeny paprastus žmones, kurie kuria šeimas, eilinius žmones, kaip ir mes visi, žmones, kurie dažniausiai nėra matomi, bet be jų indėlio, jų darbo ši valstybė būtų kitokia“, – kalbėjo politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius