Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu apsikrėtęs renginių organizatorius M.Kazlauskas: „Draugams kartojau, kad dar nelaidotų“

Gyvenimo būdo laidoje koronavirusu užsikrėtę lietuviai nepabijojo papasakoti, ką reiškia sirgti šiuo virusu. „Pradėjau dusti. Jausmas toks, lyg būtum po vandeniu be deguonies kaukės. Kaulus laužė taip, kad, atrodo, guli ant grindinio, o per tave pirmyn atgal važinėtų traukinys“, – laidoje savo išgyvenimais dalijosi vienas iš lietuvių.
Mantas Kazlauskas
Mantas Kazlauskas / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Tuo metu renginių organizatorius ir vedėjas Mantas Kazlauskas atviravo, kad susirgęs virusu ir apie tai prabilęs viešai sulaukė gausybės draugų palaikymo žinučių.

„Aš juokavau, sakiau, chebra, jūs manęs nelaidokite, o jeigu ir numirsiu, tai, neduok Dieve, bent palaukit kol baigsis karantinas, kad laidotuvės galėtų būti geras balius“, – pasakojo Mantas. Vyro teigimu, jis taip pat perspėjo visus iš kelionių grįžusius draugus, kad jei kuris nesilaikys karantino, jis pats asmeniškai perduos juos policijos pareigūnams.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Kazlauskas
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Kazlauskas

Be to, renginių vedėjas feisbuke rašė, kad ne tik jis, bet ir jo žmona truputį karščiuoja. Tačiau atlikus tyrimus, buvo išsiaiškinta, kad virusu žmona neserga.

„Dabar kovosiu aš su šiuo nematomu priešu! Ir greitai greitai pasveiksiu!“ – socialiniame tinkle rašė Mantas.

Apie teigiamą koronaviruso atsakymą renginių vedėjas pranešė prieš tris dienas. Iš pradžių jis nenorėjo prabilti viešai, nes apėmė nerimas, baimė dėl visuomenės reakcijos, verslo. Tačiau laikui bėgant savo nuomonę pakeitė.

„Šiuo metu niekaip kitaip negaliu padėti (buvau ir lieku namuose), tik viešai kalbėti. Šiame kare tiek daug daroma klaidų, kad nebegalima tylėti. Aukodamas savo privatumą ir šeimos narių ramybę – aš sakau, kad man užvakar (šeštadienį) atliktas COVID-19 testas yra teigiamas“, – socialiniame tinkle prisipažino vyras.

Mantas pasakojo, kad iš Dominikos Respublikos, kurioje buvo su 11 žmonių grupe, atvyko kovo 14 dieną. Jis ir grupė kitų žmonių nusprendė važiuoti „Bolt“ automobiliu, o grįžus iš karto izoliuotis.

„Aš ir man dar artimi 5 asmenys izoliavomės savo namuose. Mūsų nereikėjo raginti, mes patys taip nusprendėme. Maistą mums pristatė „Barbora“ (kontakto su kurjeriu nebuvo, nes nuo pirmo karto prašėme palikti viską prie durų ir pasišalinti). Ačiū Jiems už tai. Jokio kontakto su pašaliniais asmenimis neturėjome. Savo visiems grįžusiems draugams ir artimiesiems (ne tik keliavusiems su mumis, bet ir grįžusiems iš kitur) rašiau – sužinosiu, kad nesilaikote saviizoliacijos, aš būsiu pirmas, kuris įduosiu jus policijai“, – tikino M.Kazlauskas.

Vėliau vyras išsiaiškino, kad po kelių dienų kartu keliavusiems žmonėms buvo padarytas koronaviruso testas, kuris buvo teigiamas. Pats Mantas tikrintis ir, kaip jis pats sako, meluoti 1808 karštajai linijai neketino.

„Laukėme, kol SAM atstovai susisieks, duos instrukcijas (nes parvykus gavome informaciją, kad nesame iš rizikingų šalių, todėl galime gyventi įprastą gyvenimą, nes pasakėme, kad vis tiek bus saviizoliacija), deja, iki šios dienos niekas nepaskambino. Nepasiteiravo, ar mes bendravome su kuo nors, nedavė jokių papildomų instrukcijų. Nors viešai teigiama, kad asmenys nustatyti ir informuoti visais COVID-19 atvejais.

Galiausiai vieną vakarą man užgulė nosis (tarsi būtų alergija), nežymiai pakilo temperatūra (37,2) ir vėl nukrito. Vienam iš mūsų kompanijos taip pat bandė kilt temperatūra, užgulė nosis, pasijautė silpnumas, dingo skonio ir kvapo receptoriai. Aš dar neskambinau į 1808, bet paskambino tas asmuo. Atsakymas buvo – simptomų per mažai. Laukite. Skambino dar kartą. Atsakymas tas pats – tyrimo neskirsime“, – nusivylimo neslėpė vyras.

Galiausiai paskambinti nusprendė ir pats Mantas, kuris netrukus iš konsultantės išgirdo, kad neturi vietų.

„Kalbant mums dar kokią minutę, ji staiga nutyla ir sako: „Palaukite, jums sekasi. Netikėtai atsirado vienas laikas rytojui. Ar imate. Negarantuoju, kad spėsim, kol kiti nepaėmė, bet skubam jus registruoti.“ Taip aš šeštadienį jos dėka gavau testui laiką.

Išaušo sekmadienis. SAM atstovai skelbia viešai apie patvirtintus atvejus, tačiau aš nežinau, pas mane teigiamas ar neigiamas. Skambinu į 1808. Mane vėl labai maloni konsultantė informuoja, kad tyrimai vėluoja, bet su manimi susisieks telefonu ir bededant ragelį užsimena, kad dėl viso pikto pasitikrinčiau esveikata.lt, ten neoficialiai taip pat gali būti paskelbta.

Pasitikrinu. Atsakymas teigiamas. Taigi, jau 24 valandas ir daugiau laukiu, kol kas nors paskambins, duos instrukcijas, galų gale pasiteiraus, su kuo bendravau. Nors aš palengvinau (surašiau viską)“, – apie liūdnas žinias pasakojo Mantas.

„Mane ištiko šokas. Iki šiol ieškau atsakymo, kur galėjau užsikrėsti, nes niekur nekeliavau, nebendravau su keliavusiais“, – prisipažins dar vienas lietuvis, kuriam prieš beveik dvi savaites diagnozuotas „Covid – 19“.

Tuo metu kiti laidos svečiai studijoje diskutuos apie tai, kas lauks visų mūsų, ir kaip gyvensime suvaldžius virusą, nes finansinė krizė po įvestų ribojimų jau prasidėjo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Marozienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Marozienė

„Bankrutuos labai daug verslininkų, o tam, kad atsigautume, gali prireikti ne vienerių metų”, – įsitikinusi verslininkė Irena Marozienė, 30 metų užsiimanti restoranų verslu.

„Masiniai atleidimai jau pasipylė. Verslininkai nelaukia ir atleidinėja žmones“, – teigė kelionių verslui vadovaujanti Eglė Juknaitė. Tuo metu prodiuseris Arūnas Valinskas prisipažins netikintis valdžios žadama parama verslui.

Pokalbių laida „Valanda su Rūta“ jau šiandien, 20.00 val., tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius