Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikio besilaukianti dizainerė Ingrida Rutkauskaitė Kauno rotušėje antrą kartą ištekėjo už mylimojo

Penktadienio, sausio 17-osios, popietę Kauno rotušėje už mylimojo, verslininko Donato Naujoko (37) antrą kartą ištekėjo žinoma dizainerė, mados namų „Inži“ ir prekės ženklo „Agnietė“ kūrėja Ingrida Rutkauskaitė (36). Suknelę šventei ji kūrė pati, o „taip“ brangiam vyrui ištarė žinodama, kad po širdimi nešioja naują gyvybę.
Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės
Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ingrida ir Donatas pirmą kartą susituokė dar 2017-ųjų pradžioje Tenerifėje. Tačiau, kaip dabar, paklausta, kodėl penktadienį prireikė santuoką įteisinti ir Lietuvoje, 15min pasakojo I.Rutkauskaitė-Naujokė, vyru ir žmona pagal mūsų šalyje galiojančius įstatymus tąkart jie vis dėlto netapo.

„Susituokę Tenerifėje išsiaiškinome, kad tas dokumentas Lietuvoje negalioja, nes tuokėmės ne bažnyčioje, o Adechės rotušėje. Tad visą šį laiką sutuoktiniai oficialiai nebuvome – nors vestuvės buvo įvykusios, faktiškai tai nebuvo santuoka“, – susidariusią situaciją 15min aiškino ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės

Anot Ingridos, dėl šio fakto ne kartą buvo atsiradę tam tikrų ne itin maloniai nuteikiančių niuansų. Nors pora gyveno normalų vedybinį gyvenimą, teisiniu požiūriu viskas buvo sudėtingiau.

„Kai gimė mūsų dukrytė, labai nustebau, kad vyras turėjo eiti ir pasirašyti, kad pripažįsta tėvystę, mat toks dalykas reikalingas, kai nesi sutuoktinis. O kai ėmėme paskolą, tą irgi galėjome daryti tik kaip du atskiri asmenys, ne kaip sutuoktiniai“, – atsiradusius keblumus vardijo I.Rutkauskaitė-Naujokė.

Nepaisant to, įteisinti santuokos dokumentaliai Lietuvoje pora neskubėjo. Tą nutarė padaryti tik praėjus trejiems metams nuo vestuvių, vykusių Ispanijai priklausančioje saloje.

„Vis atidėliojome ir atidėliojome. Sakydavome, kad eisime, bet ar tai tinkama proga nepasitaikė, ar tai laiko nebuvo. O dabar galiausiai nutarėme, kad gal jau įtvirtinkime tą mūsų santuoką, jog ji jau tikrai būtų“, – su šypsena pasakojo Ingrida.

Šįkart mylimieji susituokti nutarė visiškai ramiai, be jokios pompastikos. Daugeliui pažįstamų apie šias vestuves pora net nesakė, Kauno rotušėje vykusioje ceremonijoje dalyvavo tik keli žmonės.

„Mes, pora svečių, liudininkai Donato sesuo su vyru ir viskas. Papietausime, pavakarieniausime ir visa mūsų šventė“, – 15min sakė nuotaka, pridūrusi, kad ir medaus mėnesio kol kas dar tikrai neplanuoja.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės

Suknelę vestuvėms kūrė pati

I.Rutkauskaitė-Naujokė – žinoma vestuvinių suknelių kūrėja, kuriai įvaizdį bene svarbiausią gyvenimo dieną jau yra patikėjęs didžiulis būrys nuotakų. Pasirodo, ir pačios šventei ji nutarė rinktis savo kurtą drabužį.

„Dažniausiai, jeigu yra kažkokia proga išeiti ar koks nors didesnis renginys, suknelę kuriuosi pati sau, tai ir šį kartą pasisiuvau. Sakiau, ko jau ko, bet suknelės vestuvėse man tikrai reikia, ir ne bet kokios, o praktiškos, kad paskui galėčiau ją dėvėti vasarą, nors be šilko ir neapsiėjau“, – atskleidė Ingrida.

Moteris sau pasirinko bohemiško stiliaus, esančio jai labiausiai prie širdies, drabužį, kuriuo, neabejoja, ras progų apsirengti ir po vestuvių. Tuo labiau, kad suknelė nėra baltos spalvos – Ingrida patikino, kad baltą dėvėjo jau užtektinai kartų.

Nors čia pat pridūrė: „Su vyru pasijuokėme, kad gal dar po kelerių metų sugalvosime ir bažnyčioje susituokti. Ką čia gali žinoti?“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės

O kam vestuvinę suknelę kurti sunkiau – sau ar kitoms nuotakoms? Ji tvirtina, kad skirtumas iš tiesų yra didelis.

„Kai reikia pačiai sau, tai yra kažkoks košmaras, nes pastoviai pritrūksta minčių, vizijų, paskui dar keičiu, perdarau. Na, o kai ateina klientė, iš karto jokių problemų nekyla, tu jau ir žinai, ir matai žmogų, ir gali patarti“, – kalbėdama su 15min palygino Ingrida.

Ji pasakojo, kad nepaisant didelio kiekio sukurtų vestuvinių suknelių, vestuvės jai vis dar išlieka tokia pati didelė šventė, kokia visada buvo. Būna, klientės ir pačios pakviečia į savo ceremoniją, o Ingridai būna smagu nueiti pasižiūrėti.

„Iš tikrųjų visa esmė yra žmonių sąjunga. Kai tu matai tą tikrą emociją, net šiurpai bėga per kūną – juk kiekviena istorija vis kitokia, niekada nebus viskas taip pat. O tie rūbai yra tik simbolika, nes svarbiausia yra bendras žmonių gyvenimas, tvirta dviejų žmonių sąjunga. Man kiekvieną kartą tai yra šventė“, – mintimis dalijosi nuotaka.

Ceremonijos akimirkos – galerijoje:

Žinia apie nėštumą ir simbolinės datos

Ingrida ir Donatas patys stebisi, kiek daug jų santykiuose yra simbolikos. Pora Kaune nutarė susituokti lygiai tą pačią dieną, kurią lygiai prieš trejus metus meilę vienas kitam prisiekė Tenerifėje – sausio 17-ąją.

Tačiau tai – ne vienintelis malonus sutapimas. Kalbėdama su 15min Ingrida atskleidė, kad... laukiasi dar vienos savo ir Donato atžalos.

O sutapimas toks, kad lygiai tą pačią dieną tuokdamasi Tenerifėje ji laukėsi ir 2017-ųjų birželį gimusios jųdviejų dukros. Negana to, prognozuojama, kad būsima atžala pasaulį taip pat išvys tą patį mėnesį – 2020-ųjų birželį!

„Nežinau, kodėl taip yra, bet labai simboliška“ – nusijuokė šeimos pagausėjimo nuotaikomis su vyru Donatu gyvenanti Ingrida. Vaikelio lyties ji patikino dar nežinanti – porai tai kol kas irgi išlieka staigmena.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ingridos Rutkauskaitės ir Donato Naujoko vestuvės

O susipažino Ingrida ir Donatas prieš penkerius metus. Juos suvedė draugas, fotografas Linas Dambrauskas, fiksuoti mylimųjų vestuvių vėliau vykęs ir į Tenerifę. Tiesa, tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio – greičiau draugystė, ilgainiui peraugusi į romantiškus jausmus.

„Iš pradžių buvome tiktai pažįstami, o paskui tai vieną kartą susitikome, tai kitą, ir visos tos bendros kalbos draugų rate išsivystė į mūsų santykius. Tačiau iš pradžių tikrai nebuvome jokios skubos, tiesiog patikdavo bendrauti vienam su kitu“, – pažinties pradžią su vyru prisiminė Ingrida.

Donatui ši santuoka pirma, Ingridai antra. Iš ankstesnių santykių ji turi 10 metų Saulę, o su Donatu augina 2017-ųjų birželį gimusią dukrą Vėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius