-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviestinė publika akimirkai pasijuto lyg Azijoje: pasinėrė į skonių kelionę

Nors už lango pavasariu dar turbūt ilgai nekvepės, ketvirtadienio vakarą sostinėje vykstantis restorano atidarymo vakarėlis leido bent trumpam nusikelti ten, kur šilta. Žinomi svečiai buvo pakviesti nerti į dar neragautų Azijos skonių kelionę.
Saugirdas Vaitulionis, Ingrida Martinkėnaitė, Inga ir Aivaras Stumbrai, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos
Saugirdas Vaitulionis, Ingrida Martinkėnaitė, Inga ir Aivaras Stumbrai, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus centre duris atvėrė dar vienas restoranas „Manami“.

Išbandyti Tolimųjų Rytų patiekalų ir pasinerti į skonių jūrą buvo pakviesti žinomi žmonės. Tarp jų – Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda su žmona, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Saugirdas Vaitulionis, Kristina Tarasevičiūtė, Inga ir Aivaras Stumbrai, Elena Puidokaitė-Atlanta, Visvaldas Matijošaitis su drauge Loreta ir daugelis kitų.

Programa čia buvo paruošta išties rimta – aprangos kodas svečiams – kokteilis. Akį traukė ir lauko bei vidaus dekoras, kuriuo rūpinosi Mantas Petruškevičius. O ir muzikine puse pasirūpinta – atvykusius šokdino žavioji Monque, o vėliau – Dj Antanėlis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka

15min svečių klausė, ar Azijos virtuvė dažnai pasitaiko jų kasdienybėje.

Rimvydas Širvinskas-Makalius drąsiai tegia, kad Azijos virtuvė – jo pati mėgstamiausia.

„Aš pats nemėgstu ir nemoku gaminti, bet mane kartais priverčia, su draugais darom pasisėdėjimus ir gaminam vakarienes. Jau esu pasižadėjęs visiems gaminti Tom kha sriubą, ji mano mėgstamiausia. Taip pat kažkada buvau pakvaišęs dėl sušių, tai juos irgi esu gaminęs – per mėnesį kokius penkis kartus“, – 15min pasakojo jis.

Keisčiausias patiekalas, kurį Makalius ragavo – šikšnosparniai. Tik jis net nenutuokė, kad juos ragauja.

„Kol nesužinojau, kad tai – šikšnosparnis, man patiko. Maniau, kad tai vištiena. Tik po to pamačiau, kad kauliukai tokie maži, ploni ir tuščiaviduriai. Seišeliuose juos mėgsta, parduoda už 2 eurus. Bet kai antrą kartą ten lankiausi, nebesutikau jų valgyti“, – pasakojo Rimvydas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Birutė Vizgirdienė taip pat viena iš Tolimųjų Rytų patiekalų gerbėjų. „Ypač vietnamiečių, korėjiečių, nors ir japonų, ir kinų... Žodžiu, visų, – juokėsi ji. – Man tik pasiūlykit, ir aš tikrai valgysiu.“

Egzotiškų, keistų patiekalų ji sako taip pat neatsisakanti. „Nors ir nepatiks, bet būtinai ragauju viską. Keisčiausais valgis, ką esu bandžiusi – dar judantis aštunkojis... Skonis labai geras, jis buvo puikiai marinuotas su žolelėmis, greitai apkeptas. Bet viena jo galūnėlė dar judėjo... Tai dar savininkas sakė: matot, tikrai šviežia“, – šypsojosi B.Vizgirdienė.

Pati besisukdama virtuvėje ji gamina dažnai lietuviškus patiekalus, bet kai ateina vyras... lepina įvairiausiais patiekalais. „Jis yra gurmanas, kuris mėgsta gaminti. Savaitgaliais man visada ruošia maistą“, – 15min pasakojo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Birutė ir Rimtautas Vizgirdos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Birutė ir Rimtautas Vizgirdos

Į renginį atvykęs Saugirdas Vaitulionis pasakojo, kad Azijos virtuvė yra jo virtuvė. „Man skanu viskas. Aš labai mėgstu žuvį, ypač žalią. Vienas neįprasčiausių patiekalų, kuriuos teko ragauti – Indijoje prie vandenyno keptias ryklys su klaikiu padažu. Jis ir atrodė blogai, o skonis buvo dar blogiau nei vaizdas. Tai nuo to laiko ryklienos nevalgau. Bet, pavyzdžiui, žalias tunas – fantastika“, – 15min pasakojo Saugirdas Vaitulionis.

Saugirdas sako ragauti naujų patiekalų nebijantis: „Bet ragauju su tam tikru rezervu. Pavyzdžiui, Tailande nevalgiau tarakonų, lervų, nes nežinau, kam juos reikėtų valgyti. Jie atrodo šlykščiai ir, manau, nėra skanu. Bet jei kažkoks dalykas man yra įdomu ir aš tikiu, kad gali būti skanu, tai nebijau.“

Savo svečius jis taip pat galėtų nukelti į tolimą Azijos kampelį. „Moku daryti lašišos, tuno tartarus. Beje, ir sriubeles – Tom kha arba Tom yum aš gardžiai išverdu“, – šypsojosi jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius