-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kviestiniai svečiai neįprastoje Vilniaus vietoje šventė baro atidarymą

Trečiadienio vakarą būrys kviestinių svečių šurmuliavo ramiame Antakalnio mikrorajone. Visi jie sugužėjo į neįprastą vietą – viename seniausių Vilniaus parkų duris lankytojams atverė naujas baras.
Greta Akcijonaitė ir Aidas Akcijonaitis
Greta Akcijonaitė ir Aidas Akcijonaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės Sapiegų arba Techonologijų parke trečiadienio vakarą buvo gausu veiksmo – Rimo Šapausko koncertas kūrė vakaro nuotaiką, o svečių smalsumu rūpinosi someljė, vedęs išskirtinę pamoką.

Baro atidarymo šventėje dalyvavo gausus būrys kviestinių svečių – baro įkūrėjų draugų, kolegų, artimųjų. Tarp šventėje susirinkusių žmonių buvo galima išvysti ir baro vadovo Aido Akcijonaičio žmoną, vieną iš kino teatro „Pasaka“ įkūrėjų Gretą Akcijonaitę, taip pat – dainininką Egidijų Sipavičių su širdies drauge Simona, grupių „G&G sindikatas“, „Dee&Kamy“, „Bix“ vadybininkus Justą Čekuolį ir Akvilę Čekuolienę, verslininką Darių Žakaitį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aidas Akcijonaitis ir Greta Akcijonaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aidas Akcijonaitis ir Greta Akcijonaitė

Baro vadovas A.Akcijonaitis 15min pasakojo, kad Antakalnio mikrorajonui jau seniai reikėjo atsinaujinti – būtent todėl barą sumanė atidaryti ne centre ar senamiestyje, kaip įprasta, o ramiame Sapiegų parke. Ar ne per daug rizikinga?

„Visą verslą daryti rizikinga, bet Antakalnyje barą atidarome todėl, kad nei vieno padoraus baro ar padorios vietos pavalgyti čia dar nėra buvę. Todėl su virtuvės šefu Andriumi Kubiliumi gaminsime puikų maistą. Mūsų išskirtinumas yra ir tame, kad kokybiškai ir teisingai pateiksime alų – būsime vieni pirmųjų, kurie įves tokią kultūrą“, – pasakojo A.Akcijonaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Barkodo“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Barkodo“ atidarymo akimirka

Teigiama, kad Lietuvoje maitinimo ir barų verslas – viena sunkiausių sferų. Tam pritaria ir A.Akcijonaitis, tačiau tuopat teigia, kad norint išsilaikyti, tereikia kokybės, kurios Lietuvoje, deja, vis dar trūksta.

„Verslas nėra lengvas, bet Lietuvoje yra tendencija, kad barų ir restoranų randasi vis daugiau, nes auga vartojimas. Tačiau, palyginus su Europos vidurkiu, baruose ir restoranuose išleidžiame mažiausiai. Šiai industrijai kilti yra vienas kelias – dirbti kokybiškai. Dirva jau pasėta, telieka kilti kokybės atžvilgiu. Džiaugiuosi, kad tiek verslų savininkai, tiek klientai pradėjo patys sau kelti kartelę“, – 15min pasakojo A.Akcijonaitis.

A.Akcijonaitis barų ir restoranų versle turi ilgametę patirtį – anksčiau vadovavo barui „Juice Room“, buvo restorano „La Boheme“ bendraturtis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baro atidaryme Vilniuje – ir Egidijus Sipavičius su širdies drauge

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius