-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Adomaičio muzikinė kelionė Vilniuje: sausakimša salė ir jausmingas duetas su I.Jankauskaite

20 metų. Pusė gyvenimo. Būtent tiek scenoje skaičiuoja muzikantas, dainininkas, kompozitorius, universiteto lektorius Linas Adomaitis (41). Užtruko nemažai, kol ir visas šias etiketes įgijo. Tačiau pelnytai – iki šiol jis stebina netikėtais sprendimais, naujais muzikiniais vingiais, pritraukiančiomis programomis, o svarbiausia – kokybe. Šį svarbųjį 20-metį jis paminėjo ne ką prasčiau – sostinėje pasirodė su itin nuoširdžiu ir tikru koncertu „Smėlio laikrodis“.
Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė
Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo karjera prasidėjo 1997-aisiais. Pirmas, visai neprisvilęs „L+“ blynas, kurio dainų žodžius, pavyzdžiui, „Ar tu ją matei?“ dar iki šiol turbūt žino kiekvienas. Po kelerių metų scenoje – Linas vienas, pasivadinęs slapyvardžiu Adoms. Ir daugiausiai užsienio, kur tarptautiniai konkursai, kaip jis pats sako, buvo jo arkliukas, išmokęs kokybės. Vėliau – UAB Music, tada – projektas Linas ir Simona, su kuriuo – pirmasis kartas „Eurovizijos“ scenoje. Ir galiausiai, nuo 2007-ųjų tiesiog Linas Adomaitis. Toks, kokį jį matome ir šiandien – paprastas, nuolat besišypsantis, perfekcionistas, kuriantis ir nepailstamai stebinantis publiką.

Ketvirtadienio vakarą į sostinės Kongresų rūmus Linas pakvietė ištikimiausius gerbėjus į kelionę po visus šiuos muzikinius etapus. Tik ištikimiausieji netilpo nei Vilniuje, nei Kaune, nei Klaipėdoje. Net paskelbti papildomi koncertai buvo tiesiog iššluoti.

15min Linas anksčiau sakė pasiekęs tą lygį, kai sugalvotas idėjas jis lengvai gali realizuoti scenoje. Ir pastaruosius kelerius metus jis rengė išties įspūdingus pasirodymus – fanko bombos, turai su chorais, Lietuvos muzikinėmis žvaigždėmis, simfoniniu orkestru, brass band'ais... O savo jubiliejinio turo koncertui „Smėlio laikrodis“ jis žadėjo prabangą ir nuoširdumą, sentimentaliai besišypsant peržvelgiant, kokį ilgą muzikinį kelią jis nuėjo.

Atlikėjas neslepia, kad styginių muzika jo vidų sudrebina labiausiai. Tad ir šįkart jo užnugaryje frontą laikė styginių septetas, suteikę koncertui ypatingo šarmo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncerto „Smėlio laikrodis“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncerto „Smėlio laikrodis“ akimirka

Pirmoji daina buvo parinkta pagal šiuometinę visų nuotaiką – aplink siaučiančią kalėdinę dvasią. „Mano Kalėdų stebuklą“ pradėjo dainuoti dvi pritariančiosios vokalistės, o Lino taip ir scenoje nesimatė... iki antrojo posmelio, kurį jis ėmė dainuoti sėdėdamas tarp publikos.

„Man taip malonu matyti jūsų tiek daug susirinkusių šią dieną. Sveikinu su šventėmis! Labai noriu palinkėti, kad per šias Kalėdas įvyktų tas tikrasis stebuklas jūsų gyvenime ir šeimoje. O šiandien mes paruošėme jums 20 perlų iš mano karjeros. Gero vakaro!“, – pasisveikinęs su publika Linas Adomaitis uždainavo vieną ryškiausių savo kūrinių visomis prasmėmis – „Tavo spalvos“. Ir jau po pirmojo priedainio publika visa gerkle prisijungė dainuoti su atlikėju.

„Iš karto jaučiasi, kad užsikuria geri reikalai. Už tai esu dėkingas. Matau, kad jūs jau susiderinę puikiai balsus“, – komplimentų pažėrė Linas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncerto „Smėlio laikrodis“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncerto „Smėlio laikrodis“ akimirka

Viduryje koncerto Linui paskambino ištikimas bičiulis Pushaz ir netrukus „netikėtai“ pasirodė scenoje. Reperis pasidžiaugė, kad trečiadienį koncerte Kaune apšilo ir grįžo į namus, Vilnių, kur jaučiasi geriausiai.

„Po šio kūrinio tapome ne tik kolegomis, bet ir bičiuliais. Muzika ne tik vienija, bet ir sumaišo sielas. Turėsim dar daug gerų reikalų kartu“, – kalbėjo Pushaz. Ir žinoma, jie padainavo savo žymiausią, vieną laukiamiausių publikos kūrinių „Ji mano“. Iškart po jos įvyko ir jųdviejų naujos dainos „Smėlio laikrodis“ premjera.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Adomaitis ir Andrius Glušakovas-Pushaz
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Adomaitis ir Andrius Glušakovas-Pushaz

„Žinau, kad tarp publikos yra „L+“ narių. Tai noriu pasakyti žiauriai ačiū, kad buvome kartu, kūrėme ir sudrebinome Lietuvą“, – tarė Linas ir uždainavo vieną ryškiausių grupės dainų „Lūpos kaip vyšnios“, kuri po tiek metų suskambo kitaip – buvo galima išgirsti ir regio, ir roko elementų, ir netgi repuojantį atlikėją.

Antroje koncerto dalyje Linui vėl netikėtai suskambo telefonas ir į sceną žengė Inga Jankauskaitė. Su ja Liną sieja stiprus ryšys – dainininkui grupės „L+“ etapas davė didžiausią indėlį jo tolimesnėje veikloje. Tad kaip gi koncertas be jos, grupės narės, puikios draugės ir visų mylimos aktorės.

„Oho, aš pavydžiu sau, – šyptelėjo Inga pamačiusi sausakimšą salę. – Pakalbėsim ir ašarą išleisim vėliau, dabar dainuokim.“ Ir užgrojus pirmiesiems akordams, gerbėjai ėmė gausiai ploti. Suskambo daina „Saulės pėdomis“. Itin jausmingai. Taip, kaip niekada dar neskambėjo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė

„Iš tikrųjų tai taip ir buvo prieš tuos dvidešimt metų. „L+“ buvo visas mūsų pasaulis. Kai Linas pakvietė šiam turui prisijungti, sakė, kad gal kažką galėsiu papasakoti, prisiminti. Bet bandydama prisiminti supratau, kad galvoju labai moteriškai – kuo labiau galvoju apie jį, tuo labiau galvoju apie save. Suvokiau, kad jei Linui dvidešimt, tai vadinasi, ir man. O tai nėra nei linksma nei smagu. Kaip tas laikas bėga... Bet mes buvome liudininkai lietuviškojo muzikos pasaulio augimo. Suvokti, kad esi beveik veteranas... Net nežinau, bičiuli... Per tuos metus tu tapai didžiu muzikantu, broli“, – kalbėjo Inga Jankauskaitė.

Ir čia jie lygiai taip pat, kaip prieš dvidešimt metų, uždainavo Ingos, kuriai tuomet buvo vos 16 metų, parašytą kūrinį „Kai ateina laikas“. Tik dabar jiedu buvo visai kitokie – subrendę kaip atlikėjai, kaip žmonės, ramūs ir tikri.

Besiruošdami turui atlikėjai sako nenorėjo per daug kartoti senų dainų. Inga nusiuntė Linui krūvą savo tekstų ir pasiūlė sukurti naują dainą. Pasak aktorės, L.Adomaitis išsirinko pačius sunkiausius, nepatogiausius žodžius. Tačiau gimusio kūrinio „Mylėt nelengva“ rezultatu ji be galo didžiuojasi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncertas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lino Adomaičio koncertas

Ingai palikus sceną, Linas jai dedikavo vieną didžiausių savo hitų „Ar tu ją matei?“. Čia taip pat skambėjo visiems puikiai žinom kūriniai, tokie kaip „Aš tavo kūnas“, „Aš pavydžiu sau“, „Žalioj tyloj“, „I‘m floating to you“, „Laiko mašina“ ir daugelis kitų. Suskambo ir premjeros. Kadangi Linas jau galvoja apie dar vieną savo albumą, kūriniai jam jau pradėti rašyti.

Koncerte nebuvo sprogdinamos jokios bombos, nebuvo nereikalingų šou elementų ir pompastikos – tikrumas, nuoširdumas ir jaukūs pokalbiai paliko kur kas didesnį įspūdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius