-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidoje „Paprastai apie sudėtingus“ – intriguojantys eksperimentai

Šį sekmadienį, balandžio 8-ąją, TV6 televizijos eteryje startuojanti nauja pramoginė šviečiamoji laida „Paprastai apie sudėtingus“ laidos žiūrovams leis prisiminti smalsumą žadinančius klausimus. Baltais laboratoriniais chalatais „pasipuošę“ laidos vedėjai Mindaugas Rainys ir žavi televizijos naujokė Gabrielė Laškaitė patys atliks įvairiausius mokslinius tyrimus ir laboratorinius bandymus, kuriais atskleis intriguojančius faktus.
Mindaugas Rainys
Mindaugas Rainys / TV6 nuotr.
Temos: 1 Mindaugas Rainys

Jei sumuštinis netyčia iškrito iš rankų, kodėl jis būtinai pasieks žemę sviestu į grindis? Kodėl dangus mėlynas, o saulėlydis raudonas? Šie ir panašūs smalsūs klausimai dažnai neduoda ramybės, tačiau ne visada pavyksta rasti atsakymą – kodėl yra taip, o ne kitaip?

Vienas laidos vedėjų M.Rainys sako, kad prisijungęs prie laidos kūrybinės grupės iš tikrųjų nustebo, kiek daug įdomių dalykų mus supa, o mes jų paprasčiausiai nesuprantame, nematome ar net nežinome, kodėl jie egzistuoja.

„Ne veltui sakoma, kad genialumas kartais slypi paprastuose dalykuose. Tikimės, kad mūsų laida bus naudinga ir padės išsisukti kartais iš nepatogių ar juokingų gyvenimo situacijų“, – sekmadienio rytą keltis kartu su intriguojančiais moksliniais eksperimentais siūlo Mindaugas.

Jau šį sekmadienį 10.30 val., Velykų rytmetį įvyksiančioje laidos premjeroje „Paprastai apie sudėtingus“ kūrybinė grupė aiškinsis ar iš tikrųjų kaimiškas kiaušinis yra geresnis už paukštyno, ar dažnai mokslo srityje pasaulį pranokstantys rytiečiai dėl to turi dėkoti... valgymo lazdelėms? Ir ar įmanoma pasitelkus vaisius įkrauti muzikos grotuvo elementą? Premjerinės laidos žiūrovai taip pat sužinos, ką gali žavingosios Gabrielės kūnas – tyrimas atskleis, kokią įtaką uoslė daro mūsų skonio receptoriams!

Laidą prodiusuojanti „Projektų parko“ kūrybinė grupė iki šiol kuria filmus apie Lietuvos mokslininkus, šalyje besikuriančius mokslo slėnius, technologijų parkus ir kitas inovacijas. Ši įdomi patirtis komandą pastūmėjo prisidėti prie naujo TV6 projekto, kuris skirtas visuomenei parodyti, kad mokslas nėra nuobodus dalykas ir kad mokslininkai dažnai būna „pakvaišę“ gerąja prasme.

„Paprastai apie sudėtingus“ – sekmadieniais 10.30 val. per TV6!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius