-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laipiojimo uolomis čempionas Kipras Baltrūnas už galimybę treniruotis dėkingas modelio darbui

Tiek užsienyje, tiek Lietuvoje sparčiai populiarėja laipiojimas uolomis. Tai viena iš penkių naujų sporto šakų, kurios bus įtrauktos į 2020-ųjų vasaros olimpiadą. Daugkartinis laipiojimo uolomis šalies čempionas Kipras Baltrūnas Lietuvoje neturi tinkamų sąlygų treniruotis ir naudojasi kiekviena proga tai daryti užsienio šalyse. Jų suteikia profesionalaus modelio darbas.
Kipras Baltrūnas
Kipras Baltrūnas / Martyno Stankaičio ir asmeninio albumo nuotr.

Prieš išvykdamas į treniruočių stovyklą Šveicarijoje, Kipras dalyvavo „Ozo“ blogui“ įgyvendintame mados tinklaraštininko, žurnalisto Arnoldo Remeikos-Bomberio ir stiliaus konsultantės Glorijos Gžimailaitės projekte, kuriame pristatė šaltojo sezono drabužių derinius vyrams.

„Vyrai Lietuvoje vis dar rengiasi saugiai, bijo išsišokti, jų mėgstamiausios spalvos – mėlyna, pilka, juoda. Vis tik pats esu lietuvis ir taip pat mėgstu šias spalvas, bet visų pirma mano pasirinkimui įtakos daro aktyvus gyvenimo būdas. Pavyzdžiui, mėgstamiausia mano avalynė – sportbačiai. Nors jie šiuo metu labai madingi, juos renkuosi visų pirma dėl to, jog noriu jaustis laisvai“, – sako daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių laipiojimo uolomis čempionas Kipras Baltrūnas, kurio garderobo pasirinkimus lemia ir jo dabartinis, profesionalaus modelio, darbas.

Martyno Stankaičio nuotr./Kipras Baltrūnas
Martyno Stankaičio nuotr./Kipras Baltrūnas
Martyno Stankaičio nuotr./Kipras Baltrūnas
Martyno Stankaičio nuotr./Kipras Baltrūnas

Kipras yra dirbęs su tokiais pasauliniais prekių ženklais kaip „Balmain“, „H&M“, „Bershka“, „Urlidge“, taip pat – lietuviškais „Audimas“, „About Wear“.

„Turėdamas galimybę stebėti industriją iš vidaus, tapau labai reiklus kokybei. Galiu iš karto atskirti, ar drabužis pasiūtas iš kokybiškos medžiagos. Be to, ką rengtis sprendžiu pagal nuotaiką. Pavyzdžiui, ruošdamasis į vakarėlį, renkuosi plačius marškinius, kurių kelias viršutines sagutes palieku atsegtas. Nors esu didelis Jimi Hendrix gerbėjas, jie nebūtinai bus ryškūs ir gėlėti“, – sako neseniai 24-ąjį gimtadienį atšventęs Kipras.

Pasiausti gimtadienio vakarėlyje jam neteko – kitą dieną dalyvavo Vilniuje organizuotose tarptautinėse laipiojimo uolomis rungtynėse, kuriose varžėsi su kolegomis iš Ukrainos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir užėmė antrą vietą.

Su kolegomis latviais Kipras susitinka gan dažnai – į šią šalį sportininkas važiuoja treniruotis.

Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas
Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas
Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas
Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas

„Lietuvoje stiprinu fizinį pasirengimą. Rytais bėgioju, namie turiu įsirengęs treniravimuisi skirtą vietą, kur lavinu labiausiai laipiojimo sporte išnaudojamą viršutinę kūno dalį. Taip pat kartą per savaitę vykstu į treniruoklių salę. Tuo tarpu gerinti laipiojimo technikos tenka keliauti į kaimyninę Latviją. Ten treniruojuosi kartu su draugu, kurio pasiekimai šioje sporto šakoje panašūs į mano, todėl vienas kitą skatiname, palaikome“, – sako šiuo metu 13-ą vietą laipiojimo uolomis sporto pasaulio reitinge užimantis lietuvis.

Rengdamasis dalyvauti pasaulio taurės čempionatuose, Kipras vyksta treniruotis į Vokietiją, kurioje laipioja trasomis, atitinkančiomis tarptautinių varžybų reikalavimus.

„Vilniuje neseniai duris atvėrė antroji laipiojimo sportui pritaikyta salė, dvi veikia Klaipėdoje, viena Kaune. Vis tik jose turiu galimybę treniruotis tik trumpų sunkių maršrutų trasose. Tuo tarpu į olimpinę laipiojimo rungtį įtrauktos trys disciplinos, įskaitant greičio ir ištvermės. Neturėdamas galimybės ruoštis šioms rungtims, nesvarstau ir galimybės dalyvauti artėjančioje olimpiadoje. Taip pat vyksiu tik į Europoje vykstančius pasaulio taurės etapus“, – sako Kipras Baltrūnas, varžyboms užsienyje besiruošiantis ir į jas keliaujantis savo lėšomis.

Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas
Asmeninio albumo nuotr./Kipras Baltrūnas

Anksčiau dirbęs treneriu pirmoje laipiojimo uolomis treniruočių salėje Vilniuje, šiuo metu verslo vadybos diplomą turinčio Kipro pagrindinis pajamų šaltinis – modelio darbas.

Jis džiaugiasi, jog šį darbą jam puikiai pavyksta derinti su laipiojimo sportu – tik radęs laisvo laiko tarp modelio darbo ir atrankų, vaikinas susiranda artimiausiai veikiančią treniruočių salę ar lauko trasą bei vyksta treniruotis. Pavyzdžiui, neseniai pusmetį Kipras viešėjo Italijoje – gyveno netoli uolų, nuolat treniravosi ir traukiniu keliaudavo į Milaną dirbti modeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius